Hava Durumu

Örgütlenme tamam, Bursa DEVA sahaya inmeye hazırlanıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2021 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 08:11

Türkiye'de siyaset ısınıyor. Geçen seçimlere katılan partilerin rekabetinin yanı sıra yeni kurulan partilerle siyaset daha da renkli bir görünüme kavuştu.

Kısa adı DEVA olan Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi de bunlardan biri. DEVA'yı hem ilk siyasete katılanlara öncelik sağlayan farklı örgütlenme modeli, hem de değişimi öngören politikalarıyla 1983 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kurduğu ANAP'a benzetiyorum. Ali Babacan'ın liberal, muhafazakar ve demokrat içerikler barındıran söylemleri de Özal'ın dört eğilimi birleştirme sloganıyla benzerlik taşıyor. DEVA'da, Özal'ın 1983'teki çıkışı gibi bir potansiyel barındırdığının kıvılcımlarını görüyoruz ama henüz bu çıkış tüm parametreleriyle yerine oturmadı.

Bu, DEVA'nın bir eksikliği mi yoksa topluma ulaşma ve algıdaki zorluklar mı bilemiyorum. Z kuşağı dediğimiz gençlerle temas konusunda sosyal medyada oldukça başarılılar. Ancak, sosyal medya kullanıcılarının tercihinin sandığa nasıl yansıyacağı meçhul.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Bursa'ya özel önem verdiğini biliyoruz. Bursa'ya en sık gelen genel başkanlardan biri. Bugün de Osmangazi ilçe kongresi için gelecek.

Peki, Bursa'daki DEVA örgütlenmesi ne durumda?

Dün, Bursa Hakimiyet Köşe yazarı arkadaşım İlhami Yıldız ile birlikte DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, il başkan yardımcıları Şakir Çalışkan ve Sadık Kutlucan ile uzun soluklu bir sohbet imkanı bulduk.

Partinin kuruluş aşamaları ile ilgi konuların ardından söz istifalar, adaylık hazırlıklarına geldi ve biz de 'DEVA'da neden sular durulmuyor' sorusunu yönelttik.

Bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmayanlara yer verilen farklı örgütlenme modelini tekne metaforuyla açıklayan Özgöz, 'Bir tekne verildi ve kaptan sensin denildi. Teknede hayatında deniz görmemiş 25 kişi vardı. Tekne yol alınca kimileri denize düştü, kimilerini deniz tuttu. Bazıları da yelken ve dümene sımsıkı sarılarak teknenin ilerlemesini sağladı. Bu arada kimileri de bunları izleyerek sosyal medyadan fotoğraf paylaştı.' dedi.

Siyaset yapmak isteyenlerin egolarının yüksek olduğuna da vurgu yapan Özgöz, siyasette pozisyonların terk edilmesi gerektiğini kaydetti. Özgöz, şöyle devam etti:

'Mevcut bildiklerimizi terk etmemiz lazım. Anlaşmaya gönüllü olmamız lazım. Bunun adı kaos. Niye kaos? Kaosun kelime anlamı büyük patlamadan geliyormuş bütünleşme. Nasıl bütünleşeceğiz. Neyde bütünleşeceğiz? İkinci- üçüncü toplantıda Ben dedim ki pozisyonunuzu terk edin. Başka başka masalarda oturuyorsunuz siyasi düşünce olarak hayat görüşü olarak başka bu masaya gelin anlaşamaya razı olmak üzere konuşmaya gelin. Düşüncelerinizi değiştirmek üzere gelin tartışmak üzere gelin. Bunları yapabildiğimiz ölçüde ileriye doğru gidiyoruz. Yelkeni ilerleten şey rüzgarın bir tarafa bastığı, aşağıdaki salmanın ters tarafa basmasıyla teknenin ileriye gitmesi gerekir. Sular durulmaz çünkü seçtiğimiz yöntem farklı. Bugün bana bir siyasi partinin il başkanlığını kurdursanız dışarıdan haber bile duyamazsınız Bildiğim adamlarla yaparım'

'Aklınızdan DEVA partisi il başkanı olacak birini tutun bugünün deva partisi olur muydu?' yanıtı da kendisi veren Özgöz, 'Başka bir şey olurdu geçmişten gelen bagajlı bir şey olurdu. Bunca entelektüel birikime rağmen yeni bir harman yapıyoruz' dedi.

BURSA NÜFUSUNUN YÜZDE 93'ÜNDE ÖRGÜTLENDİK

DEVA partisinin Bursa örgütlenmesi hakkında da bilgi veren Özgöz, Nilüfer ilçe başkanını bu hafta atamalarıyla birlikte nüfusun yüzde 93'ünün yaşadığı bölgelerde örgütlendiklerini söyledi.

Bugün yapılacak Osmangazi birlikte 8 ilçede kongrelerini tamamlayacaklarını ifade eden Özgöz, üye sayısının bin 100'ü geçtiğini bildirdi. Gürsu, İznik, Orhangazi, Keles ve Mustafakemalpaşa'da çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Özgöz, şöyle devam etti:

'Bursa'da yapacak çok işimiz var. Sahayı çalışmamız lazım bu aşamadan sonra teşkilat olarak bir noktaya gelmeyi bekliyorduk. İl başkanı olarak istediğimiz noktada olduğumuz söyleyebilirim. Bir yıllık süreci test sürüşleri olarak değerlendiriyorum. Yola çıkabiliriz artık'

'Erken seçime hazır mısınız?' sorumuza Özgöz, 'Bursa ekibi olarak söylüyorum hazırız. Çok iddialı olacak ama diğer partilerden daha farklı odaklı iş planı olan ne yapacağını bilen partiyiz' yanıtını verdi.

Peki, aday olacak mısınız?

'Nereye?' sorusunu yönelterek yanıt veren Özgöz, 'Ben siyasete olmak için değil yapmak için girdim. Gündemimde bile değil. Olmam demiyorum olacağım da demiyorum. Benim gündemimde değil. Yapmam gereken aldığım sorumluluk gereği verdiğim sözler var.

OSMANGAZİ VE BURSA VEKİLLERİNDEN GÜNEYDOĞU ÇIKARMASI

Balkanlar ve Rumeli'deki etkinlikleriyle ön plana çıkan Osmangazi Belediyesi, bu kez Güneydoğu'ya milletvekillerinin de katıldığı programla çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Geziye AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Muhammet Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Refik Özen ve Zafer Işık ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katılacak.

Bugün Diyarbakır'dan başlayacak gezi, Mardin, Siirt, Bitlis, Van ve Muş'la devam edecek. En önemli programlardan biri ise Diyarbakır annelerini ziyaret olacak.

Bu geziye katılacağım için yazılarıma ara vermek zorunda kalacağım. Dönüşte izlenim yazısıyla yeniden birlikte olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.