Hava Durumu

Ortak akıl için ilk adım Akademik Kurul

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 07:39

Geçtiğimiz aralık ayında Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı görevini Fikri Düşünceli'ye devreden İbrahim Mart'ın yıllardan beri dile getirdiği Akademik Kurul nihayet hayata geçiyor.
Oda genel kurulu öncesi Düşünceli ile birlikte Bursa Hakimiyet'i ziyaret eden Mart, bu görüşünü tekrarlayarak, yıllardır valilik ve belediyeye sundukları her raporda bu öneriyi dile getirdiklerini anlatmıştı.
Akademik Kurul, sayesinde projeler hayata geçmeden akademik bakıştan geçerek, daha yararlı hale gelebilir, üstelik birçok projede olduğu gibi mahkemelerden çıkan iptal kararlarının da önüne geçilebilirdi.
Bu görüşmelerin yapılmaması nedeniyle geçmişte Nilüfer'deki kentsel dönüşümle ilgili büyük sıkıntılar yaratan sonuçlar da ortaya çıkmıştı.
Görevi devralan Fikri Düşünceli, Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna oturduğu gün tüm Bursalıların danışmanı olduğunu ifade ederek ortak akıl vurgusu yapan Alinur Aktaş'a da çağrısını yinelemişti.
Yapılan çağrı Aktaş'tan olumlu yanıt aldı.
Alinur Aktaş, 4 Nisan günü göreve yeni seçilen Fikri Düşünceli'yi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat Arabacı'yı ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin'i yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kabul ederek gö-rüştü.
Fikri Düşünceli, görüşmede Başkan Aktaş'ın teklife olumlu yaklaştığını belirterek, 'İlgili odalar ve üniversiteden akademisyenlerin de dahil edilmesi ile oluşacak Akademik Kurul önerimiz karşılık buldu. Başkan Aktaş, kurulun hemen oluşturularak bu ay içinde bir toplantı yapılmasını söyledi' dedi.
Fikri Düşünceli, büyük projelerin belediye meclisine getirilmeden önce bu kurulda görüşüleceğini söyledi.
Bu gelişme bana göre, Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey ve Faruk Çelik tarafından geçtiğimiz günlerde sık sık gündeme getirilen ortak akıl konusunda önemli bir adım. Hayata geçerse bu sayede Bursa için önemli çalışmalara imza atılacağına inanıyorum.

İlk konu Yunuseli olmalı
Alinur Aktaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'deki görüşmesinin ardından en çok tartışılan konu Yunuseli Havaalanı oldu. Başkan Aktaş, Sabiha Gökçen ve Yenişehir havalimanları nedeniyle Yunuseli'nin atıl durumda kaldığını bildirerek, havaalanı arazisinin 9-10 bin konutun gelir ortaklığı modeliyle değerlendirilebileceğini açıkladı.
Bursa siluetine bir hançer gibi saplanan Doğanbey'in de buraya taşınabileceği bir takas da kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
Tartışmanın alevlendiği bu günlerde Yunuseli için bir öneri çok uzaklardan Özbekistan Taşkent'ten geldi. 15 yıla yakın Savunma Sanayi -ARGE' de çalışmış mühendis olan emekli subay Vedat Sezer, ''Yerli ve milli savunma' sanayide Bursa atağı' başlıklı yazıma gönderdiği yorumda, Bursa firmalarının savunma sanayinde başarılı olmaları için teşviklerin artmasını ve yazılım konusunda geliştirici adımlar atılmasını istedi. Yunuseli Havaalanı'nın yapılaşmaya açılmasının yanlış bir karar olacağını savunan Sezer, 'Hürriyet Havaalanı'nın, yeşili ve pistleri korunarak, savunma sanayi ürünleri ile yazılım geliştirici firmalara uygun bir teknokente dönüştürülmesi çok daha uygun ve faydalı olur' değerlendirmesinde bulundu.
İkinci öneri ise MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın'dan geldi. Aydın, 'Yunuseli Havaalanı arazisinin Eğitim Vadisi olarak plan ve projelendirilmesini, Bursa kamuoyu ve yerel yönetimlerin tartışmasını teklif ediyoruz' dedi.
Tartışmalar, eleştiriler, yeni teklifler...
Tam ortak aklın devreye gireceği konular. O yüzden Başkan Aktaş'ın yeşil ışık yaktığı Akademik Kurul'un tartışacağı ilk konu Yunuseli Havaalanı'nın geleceği olmalı...

Efendioğlu, başkan adayı
Bursa son yıllarda Türkiye genelindeki çok sayıda sektör örgütüne ve sivil toplum kuruluşuna başkan ve yönetici gönderiyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, çok sayıda ekonomiyle ilgili kurulun ya başkan yardımcısı ya da yönetim kurulu üyesi. Hasan Erdem, yıllarca süren çabalarının sonucu TÜRSAB Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.
Bursa önümüzdeki günlerde bu kez İstanbul'a bir başkan gönderecek. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nda iki dönem başkanlık yaptıktan sonra ayrılan Ergün Efendioğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı'na aday oldu. Efendioğlu, 14 Nisan tarihinde yapılacak olan İMİB kongresinde mevcut Başkan Aydın Dinçer'le yarışacak.
40 yıldan beri madencilik sektöründe faaliyet gösteren Efendioğlu'nun seçimi kazanarak, Bursa'ya yeni bir başkanlık getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.