Hava Durumu

Ortak Çözüm Grubu'ndan 'Çoban ateşi'

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 08:02

CHP üyelerinden oluşan ve kendilerini 'Ortak Çözüm Grubu' olarak adlandıran yapılanmayı kamuoyu, yerel seçimlerin kampanya döneminde adaylara yaptığı 'Etik Sözleşme' çağrısından tanıyor.
Aralarında Bursa Barosu eski Başkanı Ekrem Demiröz, Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Şahin Gençal'ın de yer aldığı grup dün 'Demokrasi İçin Dayanışma' çağrısıyla yeniden kamuoyunun karşısına çıktı. Hazırlanan 2 sayfalık çağrı metnini de Demiröz okudu.
Çağrıya yansıyan Ortak Çözüm Grubu'na göre, sıkıntılı bir seçim süreci sonunda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesini CHP'nin kazanmasının sevindirici, Bursa'da ise az bir farkla kaybedilmesi üzüntü verici.
Elde edilen başarının en önemli sonucu ise iyi çalışan bir örgüt ve doğru bir yaklaşımla başarmanın mümkün olduğunun ortaya çıkması. Böylece öğrenilmiş çaresizlikten kurtulma ve umudun yükselişi. Ancak bu durum bir sonuç değil ve başlangıç
CHP'lilere yapılan çağrının temel mesajı ise 'hukuka, özgürlüklere ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönüş esasına dayalı bir siyaset üretmek.' CHP'nin de bu farkındalığa siyasal önderlik etmesi isteniyor.
CHP'nin özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokrat ve sol bir siyasal parti olduğu hatırlatılması da yapılan çağrıda, partinin bu tanıma uygun tutarlı bir politika izlemesi ve temel sorun olan ideolojik savrulmanın ivedi olarak çözülmesi gerektiğine işaret edildi.
Çağrıda, son yıllarda Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerde siyasal yelpazenin sağındaki kişilerin aday gösterilmesinin de çağdaş demokratik sol bir siyasal parti olma kimliğinden uzaklaşılmasına neden olduğu eleştirisi de yapıldı. Çözüm önerisi olarak da, parti içi demokrasinin sağlanması, karar verme süreçlerinin üyelerin katılımına açık olması ve adayların önseçimle belirlenmesi kriterleri ortaya konuldu.
Demiröz'e göre, çağrının Türkiye'de bir karşılığı var ve bu hareket bir 'çoban ateşi' olma özelliği taşıyor. Kar topu gibi büyüyerek, ülkeye yayılacak.

'TEMEL HATA ÖNSEÇİMİN OLMAMASI'

Bursa'da son günlerde en çok tartışılan konulardan biri de büyükşehir seçiminin neden kaybedildiği. Hatta konuyla ilgili özel bir MYK bile toplanması planlanıyor.
Ortak Çözüm Grubu'nun bu konuyla ilgili değerlendirmesi nasıl?
Demiröz, az bir oy farkıyla seçimin kaybedilmesinin üzüntü verici olduğunu tekrarladı. Ardından tartışmanın yerinin örgüt toplantısı olması gerektiğini vurguladı ve eleştirisini de yaptı: 'En temel hata önseçimin olmaması'
Peki, grubun CHP içinde bir yönetim talebi olacak mı?
'Muhalif bir hareket değiliz. CHP'ye en uygun anlayışa sahibiz' hatırlatması gereği duyan Demiröz, bu konudaki görüşlerini şu sözlerle açıkladı:
'İl başkanı, milletvekili adayı çıkarma telaşında değiliz. Ancak, siyasetin doğru insanlardan oluşan örgütsel yapılanmadan çıkması için müdahil olacağız. Şu anda gündemimizde yok'

VEKİLLERDEN KUTLAMA ZİYARETİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Alinur Aktaş kutlama kabullerine Kızılcahamam Kampı nedeniyle ara vermişti. Ardından milletvekillerinin Meclis'teki mesaisi başladı. Bu nedenle AK Partili vekillerin ziyaretleri hafta sonuna kaldı.
Dün, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Vildan Yılmaz Gürel, Osman Mesten, Müfit Aydın, Atilla Ödünç, Zafer Işık ve Ahmet Kılıç Aktaş'ı makamında ziyaret ederek kutladılar.
Görüşmeye işleri dolayısıyla Efkan Ala, Mustafa Esgin ve Emine Yavuz Gözgeç katılamadı.
Aktaş, bu görüşme sonrası milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık'la birlikte Bursa-spor maçı dolayısıyla Erzurum'a gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.