Hava Durumu

Özhaseki'den AK Partili başkanlara 3 altın öğüt

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2019 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 09:09

AK Parti yerel seçimler sonrası hizmet dönemi başında verimliliği artırmak, bilgi-deneyim paylaşımını sağlamak ve gönül belediyeciliğine dayalı yeni şehircilik vizyonunu değerlendirmek amacıyla bölge toplantıları düzenliyor.
İlki Erzurum'da düzenlenen toplantılar, Şanlıurfa ve Nevşehir'in ardından Bursa'da devam etti. Önceki gün Çelik Palas Otel'de başlayan 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'na, Bursa'nın yanı sıra Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'tan 135 belediye başkanı 5 il genel meclisi başkanı 5, büyükşehir başkanvekili, 14 il başkanı, 42 üçüncü kademe yerel yönetimler başkanları ve 14 il uzmanı katıldı.
İlk gün AK Parti'nin marka olmuş belediye başkanları Yusuf Ziya Yılmaz, Tahir Akyürek ve Veysel Tiryaki'nin deneyimlerini anlattığı oturumun ardından dünkü toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yaptığı uzun açılış konuşmasında yerel yöneticilere önemli mesajlar verdi.



Konuşmasına yerel seçim sonuçlarının kısa bir değerlendirmesiyle başlayan Özahaseki, sık sık CHP'yi eleştirdi. İstanbul ve Ankara'yı kaybetmiş olmanın can sıkıntısı olmasına rağmen birinci parti oldukları vurgusunu yapan Özhaseki'ye göre, millet AK Parti'yi sevip, güveniyor ve gelecekte de AK Parti'den daha büyük işler yapmasını bekliyor.
Zaman zaman özeleştiri de yapan Özhaseki, yerel yöneticilere uyarılarda da bulundu:
"Elbette 'Her şeyi yaptık. Hiç hatamız yok. Kusurumuz, noksansız bir vaziyette işimize devam ediyoruz. Bizde hata, kusur olmaz.' demiyoruz. Böyle bir iddianın peşinde değiliz. İnsanız, nihayetinde hata yapabiliriz ama bilerek, kasıtlı olarak asla hataya devam etmeyiz. Hata yapanları da zaten kulağından çekip uyarırız. Daha olmadı bir kenara da olsa çekip atmasını da biliriz."
21 yıllık belediye başkanlığı deneyimi bulunan ve ardından bakanlık yapan Özhaseki, belediye başkanlarına altın değerinde 3 öğüt de verdi: 'İyi niyetli olun. İşinizi aşkla yapın ve çalışın, üretin'
Toplantıyla ilgili önemli bir not da bugünkü oturumlara 10 bakan yardımcısının bürokratlarıyla birlikte katılacak olması. Bu katılım sayesinde başkanlar ve yerel yöneticiler, bakan yardımcılarına karşılaştıkları sorunları ve taleplerini iletme fırsatı bulacaklar.

'ARABESK MEDENİYET' BENZETMESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin konuşmasında şehircilikle ilgili eleştirileri de oldukça dikkat çekiciydi.
Türkiye'nin belediyecilikte çok geç kaldığını anlatan Özhaseki, en zor zamanlarda medeniyet kurmuş Selçuklu ve Osmanlı devletinin yapılarına bir medeniyet adının konulabildiği vurgusunu yaptı.
'Kimliksiz ve sağlıksız şehirlere sahip olduk' diyen Özhaseki, şu sözleri gerçekten altı çizilmesi gereken cinsten:


' Sağlıklı, depreme dayanıklı değil, Kimlikli değil. Baktığınız zaman yeni yapılar için herhangi bir isim koymakta zorlanıyoruz. Osmanlı'nın medeniyet inşasıyla iftihar ederken, Selçuklu'ya imreniyoruz. Şimdi ne diyebiliriz ki? Yüz yıldır cumhuriyet ile yaşıyoruz, Birçok şehirde yapılanlara bakıldığı zaman ne şehri dersiniz? Olsa olsa arabesk medeniyet dersiniz. Şurada 50 katlı bina, yanında iki tamirhane, arasında üç gecekondu, onun yanında kırk yıllık beş katlı binalar, şurada kentsel dönüşüme girecek bölümler.'

Toplantıda kısa bir konuşma yapan AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Efkan Ala ise 'Başarıyı yürütmek kriz yürütmekten daha zordur' diyerek, başarıyı sürdürmenin yolunun topyekun seferberlik anlayışı içinde halka hizmet etmektir mesajını verdi.
Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, yerel yöneticilere Bursa'yı ve hizmetlerini anlattı.
Görsel öğelerle süslediği sunumu ilgiyle izlenen Aktaş, 'Şehre hükmeden değil, hizmet eden bir anlayışla çalıştıklarını' söyledi.
Aktaş, toplantı arasında da otelin terasından konuklarına Bursa hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.