Hava Durumu

Pandemide tehlike çanları; 'silahlı kuvvetlerimiz' tehdit altında

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 08:13

Koronavirüsle ilgili her gün yeni bir kötü haber alıyoruz; Hastalığa yakalananlar, yaşamını yitirenler, karantinada olanların sayısı maalesef artıyor.

Dün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun da hastalığa yakalandığını öğrendik.

Çavuşoğlu, 5 günden beri başkanlığını yaptığı TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 'Ermenistan'ın Azerbaycan'a Saldırması ile Başlayan Gerilim ve Çatışma Sürecinde Yaşanan Hak İhlalleri ve Türkiye'deki Ermeni Vatandaşlarının Durumu Alt Komisyonu' üyeleriyle birlikte Azerbaycan'ın Bakü, Gence, Berde ve Terter kentlerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerini tamamlayan heyetle birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeye hazırlanan heyet üyelerine test yapılınca Çavuşoğlu'nun hastalığa yakalandığı belirlendi. Bu gelişme üzerine heyet Türkiye'ye döndü. Çavuşoğlu, durumu normal olmasına rağmen tedbir amacıyla Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Aynı hastanede geçtiğimiz hafta koronavirüs testi pozitif çıkan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Refik Özen'in de tedavisi devam ediyor. Özen, durumu düzelen Özen'in Cuma günü taburcu edilmesi bekleniyor.

Başta vekillerimiz olmak üzere hastalığa yakalananlara acil şifalar diliyoruz.

***

Asıl endişe veren gelişme ise pandemiyle mücadelede en büyük güvencemiz olan hekimler ve sağlık çalışanlarının durumu.

İlk günden beri savaşa benzettiğimiz bu mücadelenin silahlı kuvvetleri olan sağlık çalışanları maalesef ciddi tehdit altında.

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, geçen hafta ismini açıklamadan Bursa'daki önemli bir hastane personelinin yüzde 10'unun hastalığa yakalandığını söylemişti. Dün yine Tabip Odası'ndan bir açıklama geldi.

Bursa kent merkezindeki Adnan Menderes Aile Sağlığı Merkezi'ndeki tüm çalışanlar enfekte olduğu için 7 gün süreyle karantinaya alınmış. Bu merkezde görev yapan 3 doktor ve 1 hizmetli geçen hafta koronavirüse yakalanmış, diğer personel de yüksek riskli olarak değerlendirip izole olmaları istenince aile sağlığı merkezinde hizmet sunacak personel kalmamış.

Bunun yanı sıra sosyal medyadan takip ettiğimiz çok sayıda hekim ve sağlık çalışanın yardım çığlığına dönüşen paylaşımlarını okuyoruz. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde kabine toplantısının alacağı kararın açıklanmasını bekliyorduk.

Aralarında Bursa'nın da bulunduğu 5 kent için ciddi tedbir beklentileri var. Ancak, önemli olan bu noktada sistemin ayakta kalabilmesi.

Yoksa işimiz çok daha zorlaşacak....

BOŞUNA 'ÇOCUKTAN AL HABERİ' DEMEMİŞLER

Türkiye'de çalışanların satın alma gücünün ciddi biçimde azaldığı tartışmasız bir gerçek. Eskiden Doğu bloğu ülkelerine gittiğimizde bir işçinin 200-300 dolar aldığı öğrenince şaşırır ve 'nasıl geçiniyorlar' diye sorardık. Şimdi aynı şeyleri bizler yaşıyoruz. Asgari ücret 300 dolar civarında.

Antalya Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmanın önünde oturan çocukların ekonomi tartışmasıyla ilgili sosyal medyadaki görüntüleri izlediniz mi?

İzlemediyseniz mutlaka bakmanızı öneririm...

Dört çocuk derin bir sohbete dalmış... Gündemleri ise ekonomi. Amerika ile Türkiye arasında maaş kıyaslaması yapılıyor. Bir çocuk Amerika'da normal bir işçinin maaşının 8 bin lira, Türkiye'de ise bin lira olduğunu söylemesine arkadaşı memur maaşıyla ilgili yanıt veriyor: Bizim Türkiye'de memur maaşı 3 bin, Amerika'da 12 bin lira. Kore'de ise 55 bin liraymış... Üçüncü çocuk da konuşmaya katılarak, aslında haksızlık var... Yorumunu yapıyor.

Görüntüleri izlerken kendi çocukluğumuza gittim. Bizim sohbet konumuz mahalle maçları veya tuttuğumuz takımların başarıları olurdu. Ailenin geliri, maaşlar bizi pek ilgilendirmezdi. Demek ki yaşadığımız ekonomik sıkıntılar ailelerde temel konuşma haline gelince bu da doğal olarak çocuklara yansımış.

GÖZLEM KULESİ'NİN KONUĞU KILIÇ...

Türkiye'de gündem çok çabuk değişse de ekonomi ve depremle ilgili gelişmeler her zaman güncelliğini koruyor.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi. Kılıç, geçtiğimiz günlerde 5 partinin önergesiyle kurulan Deprem Araştırma Komisyonu'nda da görev alıyor.

ASTV'de bu akşam canlı olarak yayınlanacak Gözlem Kulesi'ne konuk olacak Kılıç ile 2021 bütçesi ve Bursa'ya yansımaları ve deprem araştırma komisyonunu ele alacağız. Gözlem Kulesi bu akşam saat 20.30'da ASTV'de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.