Hava Durumu

Prof. Dr. Tatlıoğlu seçim istedi, Bursa anketi sonuçlarını açıkladı

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 08:09

Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener milletvekili olmadığı için partisinin TBMM Grup Başkanlığı gibi önemli bir görevini de yapıyor.

Prof. Dr. Tatlıoğlu, pazartesi günleri Ankara'daki mutat basın toplantılarını kendi seçim bölgesi olan Bursa'ya taşıdı ve dün bunun ilkini gerçekleştirdi. Yaz boyunca da bunu devam ettireceğini basın toplantısında açıkladı.

Basın toplantısında gündem; Kurban Bayramı, Afganistan ve Bursa'ydı.

Bu konulara geçmeden önce erken seçim soruma Prof. Dr. Tatlıoğlu'nun yanıtıyla başlayayım. Çünkü yanıtta, merak edilen seçim anketleri konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Tatlıoğlu'na göre Türkiye'nin sorunlarını çözememesindeki en büyük neden ucube olarak nitelediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Çünkü bu sistemde parlamento, bütün süreçlerin dışında kaldı. Emir -komuta zincirine döndü. O yüzden Türkiye milli iradeye gidip yeni bir ivme kazanmalı.

Türkiye'de güven sorunu nedeniyle insanların ekonomiden paralarını çekerek dövize yöneldiğine işaret eden Prof. Dr. Tatlıoğlu, 'Normalde 140-150 milyar dolar olan mevduat son 3-4 yılda 230-240 milyar dolara çıktı' dedi.

Prof. Dr. Tatlıoğlu, Türkiye'ye yeni bir siyasal iklim geldiğinde, adalet ve liyakatin giriş yaptığı anlaşıldığında, şartların siyah-beyaz gibi değişeceğini ifade ederek şöyle devam etti:

'Türkiye'nin gücü var. Bu fotoğraf Türkiye'nin gücünü yansıtmıyor. Bu fotoğraf Türkiye'de çökmüş otoriter bir sistemin yansıması. Her bakımdan bunu görüp İYİ Parti olarak mücadele ediyoruz. Biz hemen seçim istiyoruz. Cumhur ittifakı seçim istemiyor. Mümkün olan en son zamanda seçim istiyor'

İYİ Parti olarak biri kendilerine ait 6 araştırma grubu ve firma üzerinden süreci takip ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Tatlıoğlu, istikrarla yükselen bir parti olduklarını söyledi ve seçim anket sonuçları açıkladı:

' Şu an itibarıyla Türkiye genelinde yüzde 16'ların üzerinde bir ortalamamız var. Bursa'da birinci bölgede yüzde 21, ikinci bölgede yüzde 16. Ortalama oy oranımız yüzde 18,5 civarında. Bursa'da Türkiye ortalamasının daha üzerindeyiz ve bu yükseliyor. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı onaylama oranı düşüyor. Millet İttifakının 31 Mart ve 23 Haziran'da gösterdiği başarıyı devam ettirmek için çalışan millet ittifakı mutfağı var. İlk genel seçimde siyasal iklimin değişecek'

Prof. Dr. Tatlıoğlu, Meral Akşener'in bugün Bitlis, Van ve Diyarbakır'ı kapsayan gezisinin başlayacağını hatırlatarak, 'İki yıldır sürekli vatandaşlarla birlikteyiz ve Bunun karşılığını görüyoruz. Toplum bu değişimi istiyor ve önümüzdeki seçimlerde bunu yakalayacağız' dedi.

'HİZMET AKINI BEKLERKEN ORTAYA KARAYA OTURMUŞ BİR GEMİ VAR'

Basın toplantısının ana konusu Afganistan ile ilgili gelişmeler olmasına rağmen Bursa'ya geniş yer ayıran Prof. Dr. Tatlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne eleştiriler yöneltti.

AK Parti'nin elindeki en büyük şehir olan Bursa'nın seçimlerden sonra Türkiye'nin cazibe merkezi olması beklendiğine işaret eden Prof. Dr. Tatlıoğlu, şöyle devam etti:

'Yaşayan insanları memnun ve mutlu etmek için hizmet akını beklenirken, ortada karaya oturmuş bir gemi gibi bir büyükşehir belediyesi var. Devasa ama işlev yok. İddia ediyorum ki Türkiye'de trafiğin daha zorlu olduğu başka bir il yok. Adeta 7/24 tıkalı bir trafikle karşı karşıyayız. Dünyanın en kötü ulaşım projesi olan T2'ye milyarlara yakın para harcandı. Şehir Hastanesi'ne bir milyar 300 milyon harcandı. Buna ulaşmak için yol yapımına ise bir milyar 900 milyon harcanacak. Hastaneye ulaşmak için yaptığımız yol hastane maliyetinin bir buçuk katı.

Prof. Dr. Tatlıoğlu, Bursa'yı yönetenlerin iki yıl önceki seçim taahhütlerinin ana başlıklarını okumaya da davet ederek, Yunuseli gibi önemli konuların takipçisi olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Tatlıoğlu, 'Şehrin en büyük yeşil alanının bir imar projesine çevrilme girişimini yanlış bulduğumuzu söyledik. Bu görüşümüzü AK Parti yetkilileriyle paylaştık. Bize proje hazırlayıp paylaşacaklarını söylediler. Henüz bir paylaşım söz konusu değil'

BURSASPOR ÜYELİĞİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Bursaspor'un bir süre önce yapılan genel kurulunda, sosyal medya üzerinden Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladığı için üyelikten çıkarılan Prof. Dr. Tatlıoğlu'na bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme olup olmadığını sorduk. O da yanıtladı.

Kararın hukuka aykırı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tatlıoğlu, şöyle devam etti:

'Bursa milletvekili olmamım yanı sıra İYİ Parti'nin Grup Başkanıyım. Türkiye'de başarılı sporcuları ve kulüplerini sosyal medyadan tebrik ederim. Geçtiğimiz günde olimpiyatta başarı gösterenler için mesaj yayınladım. Bu sene Beşiktaş şampiyon oldu tebrik ettim. Seneye Galatasaray şampiyon olur onu tebrik ederim. Ayrıca biz Bursaspor olarak şampiyon bir taraftarız başkalarını kutlamak bize hiç eziyet vermez. Biz çünkü kutlanmış bir taraftarız kutlamayı da kutlanmayı da biliriz. Onun için hiç ezilmememize gerek yok'

Hukuka aykırı karar için yargı sürecine usulen başvurduklarını da ifade eden Prof. Dr. Tatlıoğlu, 'Bursaspor yönetimi de biliyor. Ama şu an itibarıyla üyeliğimiz devam ediyor. Divan kurulu seçimlerinde oy vermek için çağrıldım' dedi.

Prof. Dr. Tatlıoğlu, basın toplantısında, Afganistan ile ilgili gelişmeler konusunda parlamentoya bilgi verilmemesini eleştirdi. Prof. Dr. Tatlıoğlu,' Türkiye'yi bir göç bölgesi yaparak Avrupa'yı koruma rolüne talip olması doğru bir strateji değildir. Türkiye'yi zayıflatır ve hedeflerinden uzaklaştırır' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.