Hava Durumu

Proje tanıtımında üçlü salvo

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2019 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 07:36

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasetin tansiyonu yükseliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'beka' meselesi üzerine şekillendirdiği siyasi söylemin yerele yansımaları da artık proje tanıtımlarının önüne geçmeye başladı.
Dün, Barış Manço Kültür Merkezi'nde AK Parti Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz'ın proje tanıtım toplantısına da, siyasetin duayen isimlerinin bu yöndeki konuşmaları damgasını vurdu.
Yıldırım Belediye Meclisi üyeliği adayı Ali Mollasalih'in başlattığı bayrak kampanyası salona da yansımıştı. Yoğun ilgi nedeniyle izleyicileri almakta yetersiz kalan salon Türk bayraklarıyla kırmızı-beyaz renklere bürünmüştü. AK Parti milletvekilleri, İl Başkanı Ayhan Salman'ın yanı sıra Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı da salondaydı.
Siyasetin her kademesinde yer aldıktan sonra bunu bakanlıklarla taçlandıran Faruk Çelik, AK Parti'nin Bursa'daki yerel seçim kampanyası için geçtiğimiz haftalarda sahaya inmişti.
Ayrıntılarını haber sayfalarımızda bulacağınız Oktay Yılmaz'ın sunumu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasının ardından sahneye davet edilen Çelik, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın analizini yaptı.
Sorunların eğitimsizlik ve cehaletten kaynaklandığına işaret eden Çelik'e göre, bu coğrafyada yaşayan herkes Türkiye'den çıkış yolu bekliyor. Burada gösterilecek dik duruş bu yüzden çok önemli. Yapılacak en ufak bir zikzak ve çürüme sadece 82 milyonu değil, büyük coğrafyayı etkileyecek.


Çelik, bu tespitinin ardından AK Partililere birlik mesajını ise şu sözlerle verdi:
'Burada duruşu sergilerken Yıldırım belediye başkanının, il başkanının eksiğini büyükşehir başkanının bakanın bilmem ne noksanını konuşma durumunda değiliz. Uzağı görenler tuzağı görürler. Uzağı görmek durumundayız. Kritik bir süreç, kritik bir coğrafya. O halde üzerimize düşeni yapma bilinciyle oturup kalkmamız gerekiyor'
Çelik'in ikinci mesajı ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusundaydı. 100 yıllık cumhuriyetin yeni bir sisteme evrildiğine dikkat çeken Çelik, şu sözlerle devam etti:
' Henüz işin başındayız. 90 yıllık cumhuriyetin oturup oturmadığı tartışılırken henüz bir yıllık yeni sistemin oturduğunu söylemek doğru bir şey değil. Böyle bir geçiş döneminde kimse trafik kazasından bir şey beklemesin. Kimse bir yanlış adım atarak Türkiye'nin istikbalini ciddi şekilde ilgilendiren sistemin oturmasıyla ilgili yanlış bir duruş içerisinde olmasın. Bu sistemin oturması lazım. Oturması bütün sağduyulu cenahın bir araya gelmesini gerekli kılıyor'

ALA: RUSYA VE AMERİKA'YA KARŞI ELİMİZİ GÜÇLÜ TUTUN

Toplantıdaki ikinci salvo ise uzun yıllar bürokratlık yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan AK Parti MKYK Üyesi Bursa Milletvekili Efkan Ala'dan geldi. Bursa'daki metro veya doğalgaz gibi hizmetlerin Ankara'nın onayı ve desteğiyle yapılacağına işaret ederek, Bursa milletvekilleri olarak Ankara'da başkanların arkasında Uludağ gibi duracaklarını söyledi.
Ala, 'beka' mesajında ise 7 Haziran seçimlerine gönderme yaptı:
'Sizin güçlü desteğinizde zayıflama olduğunda, 7 Haziran'daki gibi nasıl terör örgütlerinin organize olup saldırdıklarını hep birlikte gördük. Bütün düşmanlar elbirliği yaptı. Türkiye'ye saldırdılar. 1 Kasım'da millet her şeye 'dur' dedi. Yere serildiler. Başkalarının birçok zenginlikle başaramadığını, doğal kaynakla başaramadığını biz sandıkla başarıyoruz. Siz bu gücü bize verin, Rusya'ya karşı bizim elimizi güçlü tutun, Amerika'ya karşı güçlü tutun'

AKTAŞ'TAN BOZBEY'E VAKIF ÇAĞRISI

Toplantıda üçüncü salvo Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan geldi. İsim vermeden 'HDP destekli CHP'li rakibim var' diyerek Bozbey'e eleştiri oklarını yönelten Aktaş, Nilüfer'deki hizmetlerin büyük çoğunluğunun büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığını savundu.
Görükle'deki ana arterde büyükşehirin asfaltlama yaparken Nilüfer Belediyesi'nin işi kendileri yapmış gibi göstermek amacıyla bozuk kamyonunu bir hafta bölgede tutmasını 'ucuz siyaset' olarak nitelendiren Aktaş, Anadolu Arastası'nın 14 yıldır tamamlanamadığını söyledi.
Aktaş'ın diğer bir eleştirisi de vakıf tartışması konusundaydı:
'Camilerin kütüphaneye dönüştüğünü biliyorduk. Özel vakıf da çıktı. Aile vakfıysa çıkıp açıklayacaksın cebinden kaç para bağış yaptığını. O zaman aile vakfı olduğunu anlayacağız'
Yıldırım'dan dün kamuoyuna yansıyan bu tablo siyasetin nabzının önümüzdeki günlerde daha hızlı atacağının bir göstergesi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.