Hava Durumu

Refik Özen: 'Kızıl elma; tam bağımsız Türkiye'

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 08:13

Tam bağımsız Türkiye, 68 kuşağı gençliğinin en önemli hedefi ve sloganıydı.

Hukukun değil gücün şekillendirdiği dünyada, emperyalistlerin çizdiği sınır ve kalıpların dışına çıkma isteğiydi bu.

Aradan geçen uzun yıllar boyunca her uluslar arası krizde, bağımsız ve güçlü olmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye başladığında cendere harekete geçiyor, ülkenin istenilen kalıplara sokulması için askeri darbe dahil her türlü yöntem kullanılıyordu.

Bugün Suriye ve Doğu Akdeniz'de yaşadıklarımız da Türkiye'nin kendi çıkarları için hareket etmesine karşı yapılan kuşatmadan başka bir şey değil. Kuşatmadaki her ülke, sanki görev bölümü yapmış gibi misyonu tamamlamaya çalışıyor. 100 yıl önce İngiltere adına vekalet savaşı yapan Yunanistan tarihten hiç ders almamış gibi bu kez yeni dünya liderlerinin emir ve talimatları için sahaya iniyor. Birleşik Arap Emirlikleri finansörlük yaparken, Mısır, gücün emrettiği anlaşmaları imzalayarak kuşatmaya destek veriyor.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin bu haftaki konuğu olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili olduğu için konuları yakından takip eden bir isim.

Doğu Akdeniz'de gelinen noktada, kanun tanımayan ve uluslar arası sözleşmeleri yok hükmünde sayan bir grupla karşı karşıya olduğumuza dikkat çeken Özen'e göre, Yunanistan ve Fransa'nın takındığı tavrın uluslar arası sözleşmelerle tarif edilebilir bir tarafı yok.

Türkiye'nin ısrarla hak arama mücadelesi verdiğine dikkat çeken Özen'in şu tespiti oldukça önemli:

'Birileri korsanlık diyor ama ben eşkıyalık olarak nitelendiriyorum. Gerilimi tırmandırıp netice alma derdindeler. Biz, Doğu Akdeniz'deki zenginliklerin hakça paylaşımını istiyor ve bu konuda oturup konuşalım diyoruz. Ama karşı taraf bunu görmezden geliyor. Ama onların görmedikleri veya görmek istemedikleri bir gerçek var. Türkiye eski Türkiye değil biz haklı olduğumuz noktada iddialarımızın arkasındayız'

'Gelinen bu noktada bölgede Türkiye olmadan hiçbir hesap kitabın yapılamayacağını gösterdik' diyen savunma sanayinde yüzde 76'lık millilik oranına ulaşıldığını vurgulayarak Özen şöyle devam etti:

'Bizim bir idealimiz var. Tam bağımsız Türkiye istiyoruz. Talimat almayan kendi ayakları üzerinde duran iradesini ortaya koyan bir Türkiye istiyoruz. Hayalimiz bu. Bu hayal doğrultusunda kızıl elmamız bu'

50 yıl önce tam bağımsız Türkiye ve Kızıl Elma idealleri tam zıt grupların savunduğu argümanlardı. Günümüzde iki görüşün aynı hedefte buluşması ilginç değil mi?

'HIZLI TREN KONUSUNDA BURSA'YA KARŞI MAHCUBUZ'

Programın ikinci bölümünde Refik Özen ile Bursa'ya yapılan yatırımları konuştuk. Özellikle yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulması son yıllarda, Şehir Hastanesi'nden sonra en büyük yatırımlardan biri.

Ancak, Bursa'nın hayali ve en önemli ulaşım ihtiyacı olan hızlı tren. Özen, yatırımın temelinin 8 yıl önce atıldığını ve gecikmenin farkında olduklarının altını çizerek, 'Bursa halkına karşı bu konuda biraz mahcubuz' ifadesini kullandı.

2018 yılından itibaren tüm vekillerin bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ve beklenen ihalenin 20 Ağustos'ta gerçekleştirildiğini vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

'2023'te bitirileceği iddiasındaydık. 9,2 milyar liralık ihalenin gerçekleşmesi bu hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Ayrıca Emek- Şehir Hastanesi hattı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yaptırılacak ve önümüzdeki günlerde ihale edilecek'

ÇAVUŞOĞLU, TURİZMCİLERİN TALEPLERİNİ BAKAN ERSOY'A İLETTİ

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm. Yeni normalle küçük bir ivme yakalansa da sektörün mart ayından beri sıkıntıları devam ediyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) temsilcileri ile ağustos ayının ilk haftasında BTSO'nun Double F restoranında düzenlenen istişare toplantısında bir araya gelmiş ve sorunlarını birinci ağızdan dinlemişti.

TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu tarafından dile getirilen turizmcilerin 10 maddelik taleplerini not alan Çavuşoğlu, bunları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ileteceğini belirterek, 'Turizm acentaları için pozitif ayrımcılık içeren talepleri var. Yardımcı olacağız' demişti.

Beklenen bu görüşme dün gerçekleşti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Çavuşoğlu, turizmcilerin taleplerinin yanı Uludağ Alan başkanlığı konusu da ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.