Hava Durumu

Sağlık turizmi ve İznik için özel proje hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2018 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 07:34

Turizmin ne kadar önemli bir döviz kaynağı olduğu son günlerde yaşanan gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktı. Bacasız sanayi gibi çalışan sektörün döviz getirisi neredeyse yıllık toplam ihracatımızın üçte birine ulaştı. Üstelik turizm gelirinde dış girdi oranı ise sanayi ile kıyaslanmayacak kadar küçük oranlarda seyrediyor.
Bursa da, tarım ve sanayi kenti olmasının yanı sıra son yıllarda rotasını turizme çevirdi. Sahip olduğu tarihi ve doğal zenginliklere gıpta ile bakan birçok yer bile turizmde ilerleme kaydederken Bursa'nın istenilen geliri elde edememesinin temel nedeni organizasyon ve tanıtım konusundaki eksiklikten kaynaklanıyor.
Bunun farkına varan hem kamu hem de özel sektör temsilcileri, geçen yıl temmuz ayında bir araya gelerek Bursa Turizm Platformu'nu kurdu. Bir yanda Valilik diğer yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO artık ayrı ayrı turizm çalışması yapmayacak, sağlanan koordinasyon sayesinde ortak hedefler belirlenerek, çalışmalar tek elden yürütülecekti.
Platform kendi arasında yaptığı çalışmaları rapor haline getirdikten sonra kent yöneticileri ile görüşmelere başladı. İlk konuk ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Platforma destek veren Aktaş da, Bursa'nın gelişen yüzünün kesinlikle turizme dönük olması gerektiğine işaret etti.
Bursa Turizm Platformu Koordinatörü ve BTSO 42'nci Komite Başkanı Hasan Eker de hazırlanan 15 maddelik raporu açıkladı. Bu rapor, önümüzdeki günlerde AK Parti milletvekilleriyle birlikte yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sunulacak.
Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB Güney Marmara Yöre Temsil Kurulu Başkanlığı'na seçilen Murat Saraçoğlu da katılımcılar arasındaydı. Başkan Aktaş'ın turizme gösterdiği ilginin çalışmalara ivme kazandıracağını ifade eden Saraçoğlu, toplantıda tanıtımların tek elden yürütülmesi konusunda görüş birliğine varıldığını vurguladı.
Saraçoğlu'nun üzerinde durduğu en önemli konu ise sağlık turizmi ve İznik'in zenginliklerinin değerlendirilmesi. Her iki konuyla ilgili proje hazırlanıyor. Çünkü Bursa hem sağlık tesisleri hem de doktor kalitesi açısından en üst düzeyde. Üstelik fiyatları da çok uygun. Bunun için sağlık turizmi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. İznik'teki tarihi ve kültürel mirasın iyi tanıtılması ise başlı başına Bursa'nın turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak.

'BİZ KAZANACAĞIZ, TEHDİT EDENLER KAYBEDECEK'

İbni Haldun'un 'Coğrafya kaderdir' sözünü yazılarımda sık sık tekrarlarım. Bu coğrafyada yaşıyorsak bu zorluklara da alışacak ve geçmişte olduğu gibi aşacağız.
Zorlukları aşmanın olmazsa olmazı ise toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi. 50 yıllık yakın tarihimize şöyle bir baktığımızda ülke olarak ne zorluklardan geçtiğimiz görülecektir.
Toplumun birçok kesimi de gerek açıklamalarıyla gerekse sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bu konuya dikkat çekiyorlar.
Bu görüşlerden ikisini, dikkatimi çektiği için sizlerle paylaşmak istedim.
Birincisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit'ten. Bayizit, aynı zamanda Türkiye'nin en önemli gıda ihracat firmalarından birinin de sahibi.
Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kamudan özel sektöre herkesin kendine çeki düzen verme ve durumdan ders çıkarma zamanı olduğuna işaret eden Bayizit, 'Hiç fitneye gerek yok. Motivasyonu düşürücü mesajlar yazmak sizi rahatlatıyor olabilir ama biliniz ki zarar veriyorsunuz. Yapılması gereken çok basit; durumdan vazife çıkaracağız. Önce devletimize güveneceğiz, sarılacağız. İhracatçı daha fazla ihracat yapacak, üretici daha verimli ve fırsatçılık yapmadan üretecek, ithalatçı muadil ürünleri iç piyasadan tedarik etmek için çalışacak, öğrenci öğrenciliğinin hakkını verecek, yatırımcı milli sermaye birikimine yatırım yapacak, önce devlet dolardan çıkacak sonra millet, devleti yönetenler göstermelik değil kalıcı tasarruf tedbirleri alacak ve hata yapanın bedelini ödeyeceğini unutmayacaklar. En sonuncusu ve en önemlisi balık hafızalı olmayacak alınacak tedbirleri ısrarla devam ettireceğiz. Ve göreceksiniz biz kazanacağız, bizi tehdit edenler kaybedecekler' dedi.
Diğer mesaj ise TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem'den. Türkiye'nin ekonomi akıncıları olarak adlandırdığı turizmci meslektaşlarına seslenen Erdem de, 'Türk lirası açık saldırı altındadır. Döviz kuru üzerinden ülkemize operasyonlar çekiliyor. Bilmelidirler ki asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemiz için savaşmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.