Hava Durumu

Sahillerden görüntüler: Tehlikenin farkında mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 08:12

Kısıtlamaların kaldırıldığı mart ayının ilk günlerinde 'Bu filmi görmüştük: Sonunda kapanma var' yazımda, tehlikeli gidişin sonunda olacaklara dikkat çekmek istemiştim.

Pandemi ile mücadele maalesef mehter adımları gibi gidiyor. İki ileri bir geri... Uzun süre kısıtlamalar, ardından gevşeme ile birlikte sanki her şey sona ermiş gibi gelen rehavet ve umursamazlık...

Hafta sonu deyim yerindeyse ipin ucu tam kaçtı. Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin birinci sayfasında dün yayınlanan Recep Saka'nın Mudanya sahilinden çektiği fotoğraf her şeyi anlatıyor.

Ben de Kumla sahilinde benzer görüntüleri çektim.

Recep Saka, o fotoğrafları çekebilmek için Mudanya'ya bir buçuk saatte gitmiş. Dönüşü ise 2 saati bulmuş. Yollardan çektiği fotoğraf ve görüntülere de baktım. Yaz aylarında bile böyle bir yoğunluk yoktu.

Bu rahatlamanın üzerine bir de mutant virüs eklenince Bursa'daki vaka sayıları da Türkiye genelinde olduğu gibi uçuşa geçti. Sarı ile başladığımız yolculuk kırmızıya döndü.

Bu aslında, kısmi de olsa kapanma ve kısıtlamaların etkili olduğunun göstergesi.

İlla kamu otoritesinin yasak kararı almasını bekleyeceğiz. Yasak olmadan kurallara uyup iki hafta sonu daha evlerde kalmak bu kadar da mı zordu.

Yoksa tehlikenin farkında değil misiniz?

Bursa'daki vaka sayıları, hastanelerin durumunu bilen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da yaşanan gelişmeler konusunda endişeli olacak ki dün yaptığı açıklamada, vatandaşların kurallara uymamasından sitem ediyor.

Sağlık çalışanlarının pandeminin önlenmesi için olağanüstü bir çaba göstererek çalıştıklarını vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz'a göre, normalleşmeye geçişle birlikte vatandaşların kurallara uymaması vaka sayılarının yükselişe geçmesine neden oluyor. Bu tablo da Bursa'ya yakışmıyor.

Ve sık sık dile getirdiği uyarıyı bir kez daha tekrarlayan Dr. Yavuzyılmaz şu çağrıda bulunuyor:

'Tüm vatandaşlarımızdan, sağlık çalışanlarımızın cansiperane çabalarını görmelerini ve maske, mesafe, temizlik kurallarından taviz vermemelerini istiyoruz'

Bizim rahatlığımıza rağmen tabloda maalesef mutluluk resmi yok. Bilim insanlarına göre, bizi bekleyen sonuç 14 veya 28 günlük tam kapanma. Bu kapanma sonrası ise birden bire kısıtlamalar kalkmamalı, kademeli geçişin programı yapılmalı. Bu sürede de yoğun aşılama ile bağışıklığın arttırılması sağlanmalı.

KONGREDE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU; CHP'NİN ARTIK TAPULU BİNASI VAR

İsmet Karaca, geçen yıl şubat ayında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan CHP Kongresi'nde seçimi kazanırken partililere bina sözü vermişti.

Kongrenin üzerinden bir yıl geçti ve Karaca tuttuğu sözü yerine getirdiğini gösteren tapulu paylaşımı dün yaptı.

Karaca, halen il başkanlığının bulunduğu Ortaklar İş Merkezi'ndeki 503 metrekare net kullanım alanına sahip il binasının satın resmen alındığını, tapularla birlikte çekilmiş fotoğraf eşliğinde şu ifadelerle paylaştı:

"Bir siyasi partinin, tapusu kendine ait bir binada faaliyet göstermesinin ne denli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Verdiğimiz sözü tuttuk. Bu süreçte emek veren, bağış yapan tüm partililerimize, dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Partimize hayırlı-uğurlu olsun!"

Karaca, Tapu müdürlüğünde evrakları imzalarken de 'Bu binadan iktidar çıkacak' mesajını verdi.

İşlemler sonrası görüştüğümüz Karaca, binanın genel merkezin büyük katkısı ve partililerin bağışlarıyla alındığını ifade ederek, 2-3 ay süren tadilatla birlikte açılış yapacaklarını söyledi.

Karaca'nın verdiği bilgiye göre, binada, yeni düzenleme ile birlikte anı bölümünün de yer alacak. Bu bölümde CHP'nin kurulduğu günden beri Bursa'dan seçilen senatör ve milletvekillerinin fotoğraflarının, geçmiş yıllarda kullanılan seçim afişleri ve dokümanlar yer alacak. Anı bölümünün düzenlemesini ise bugünlerde anılarını kitaplaştırma hazırlığı yürüten eski il başkanlarından Erhan Sevimli yapacak.

Karaca, yeni düzenlemelerin tamamlanmasının ardından açılışı ise sürpriz bir ismin yapacağını sözlerine ekledi.

PAZARCILAR ODASI BAŞKANINDAN SİTEM

Uzun yıllardan beri pazardan alışveriş yapma alışkanlığımdan süpermarketlerin sebze ve meyve reyonlarını geliştirmesi ve seçme imkanı vermesine rağmen vazgeçmedim.

Bunun nedeni pazarın rengarenk görüntüsü ve ürünlerin taze olmasından kaynaklanıyor. Eskiden her mahallemizde sokak aralarında kurulan pazar yerlerine yaya gider alışverişimizi yapar dönerdik. Son yıllarda belediyeler modern kapalı Pazar yerleri yaptı. Ancak bu da bir sıkıntıyı beraberinde getirdi. Aracınızla gittiğinizde park yeri bulamıyorsunuz. Bulsanız bile acaba aracım çekilir mi korkusuyla alışveriş yapabiliyorsunuz.

Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, pazara gelenlerin yaşadıkları bu sıkıntıyı trafik ekipleri tarafından Nilüfer Konak Pazarı önünden çekilme anını gösteren fotoğraflarla paylaşarak sosyal medya hesabından dile getirdi.

Pazara alışveriş için gelenlerin araçlarının çekilmesini dram olarak nitelendiren Aksu, 'Vatandaş gelip aracını park etsin diye pazarın çevresine bir tane dahi pazarcı aracı bırakmıyoruz. Kendi araçlarımız için alan kiraladık. Ancak vatandaşa yapılan pazardan alışveriş için park imkan sağlanmalı' dedi.

Konuyu Bursa Emniyet Müdürlüğü ve milletvekillerine ilettiğini de kaydeden Aksu, bu konuya çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.