Hava Durumu

Salman: İçimizde bir sorun yok ama sorun olmasını isteyenler var tabii

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 08:13

AK Parti ilçe kongrelerini tamamladı. Gözler şimdi il kongresinde.

Siyasi partilerde rekabetin en çok yaşandığı dönemler de kongre süreçleri olur. AK Parti Bursa il teşkilatında da kongre öncesi hareketlilik ve bununla birlikte yaşanan tartışmalar var.

ASTV'de yayınlanan ve Sevda Kurul'un sunduğu Satırbaşı programına konuk olan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile yayın öncesi bir saati aşan sohbet imkanı bulduk.

Kamuoyunun merak ettiği soruları yönelttik o da açık yüreklilikle yanıt verdi.

İlk sorumuz şuydu: AK Parti Bursa teşkilatında sorun var mı?

Uzun yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ve 15 yıldan beri de AK Parti'de aktif göreve yaptığı hatırlatmasıyla yanıt veren Salman, şunları söyledi:

'AK Parti'deki bütün süreçleri ve Türkiye'deki bütün illeri biliyorum. Tüm bunların içinde en huzurlu, birlik ve beraberliğin olduğu birinci il Bursa'dır. İl başkanlığı, parlamenterlerimiz, belediye başkanları ilçe teşkilatları birlik ve beraberlik içindedir. 17 ilçe kongremizi tamamladık. Başta bakanlarımız Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala kongrelerimize katıldılar'

'Münferit konularla ilgili hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz demenin tabiatın kanununa aykırı olur' vurgusu yapan Salman, şöyle devam etti:

'Bu kadar rahat istişare edilebilen bu kadar rahat bir araya gelinebilen birlikte zaman geçireli bilen dönemin olduğunu zannetmiyorum. Kongre takvimi başladığından beri girdiğim bütün ilçe toplantıların da meclis toplantılarında hep şunu söyledim: Bu dönemler dedikodunun fitnenin fesadın hep yoğun olduğu dönemlerdir insanlar kongre döneminde aday adaylarının belirleneceği dönemlerde mutlaka içinize fitne sokmak isteyenler olacaktır. Aman dikkat edin pirim vermeyin.

İl başkanı ile büyükşehir, milletvekilleri ile il başkanı arasında ilçe başkanları arasında bir problem yok. Hiç biriyle oturup konuşamayacağımız iletişim kuramayacağımız bir konu yok. Herkes görevini yapıyor.'

Salman, ardından da...

'Bizim içimizde bir sorun yok açıkçası ama içimizde sorun olmasını isteyenler var tabi' diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu kadar derli toplu bir sürecin gidiyor olması birlik beraberlik içinde insanların kavga etmediği bir ortam. Maalesef bu bazılarının işine gelmiyor. Herhangi bir sıkıntımız sorunumuz yok zaten olsaydı ilçe kongrelerinde belli olurdu. Adaylar çıkardı. Bir taraf birilerini desteklerdi. Daha sert bir kongre sürecimiz olurdu'

'GÜCÜM YETTİĞİM KADAR YAPARIM'

Salman'a ikinci önemli sorumuz ise yeniden adaylığı ile ilgiliydi. Görevdeki il başkanlarının doğal aday olduğu hatırlatması yaparak soruyu yönelttik. O da yanıtladı:

'3 yıldan beri il başkanıyım devam edeceksek bir üç yıl daha olacak. Mevcut, düzenli derli toplu her anlamda ahlaki kuralların olduğu, akçeli işlerin konuşulmadığı, ekonomik anlamda her şeyin şeffaf yürütüldüğü bir sürecin devam etmesi birilerinin işine gelmiyor olabilir. Bu sürecin dışında kalanlar bunun böyle olmasını isteyebilirler ama ben mevcut aktif olarak görev yapan partiye gönül bağı olanların mevcut durumdan memnun olduklarını biliyorum eksikler hatalar vardır'

'Doğal adaysak doğal adayız' yanıtını gülümseyerek veren Salman, 'Sayın cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi çok seviyorum. Gücüm yettiği aklim erdiği kadar yaparım' dedi.

TÜRKYILMAZ'IN 100'ÜN YIL HAYALİ; UNESCO LİSTESİNDE MUDANYA

Ulusal Kurtuluş savaşının mühür altına alındığı Mudanya Mütarekesi'nin 98'inci yıl dönümü Pazar günü törenlerle kutlanacak.

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk'ün gösterisiyle taçlanacak törenler, bu yıl pandemi şartlarına uygun hazırlandı. Tören 11 Ekim Pazar günü saat 10.30'da Mütareke Meydanı'nda yapılacak resmi tören ile başlayacak. Saat 14.00'te de Solo Türk Mudanya üzerinde gösteri yapacak. 19.00'da da İskele ve Mütareke meydanları arasında kortej yürüyüşü yapılacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilk başkanlığı döneminden beri Mudanya Mütarekesi'ne büyük önem veriyor. Ona göre, Mudanya'nın barışın ve kardeşliğin kenti olarak adlandırılmasında mütarekenin önemi büyük. Hedefi ise mütarekenin 100'üncü yılını görkemli törenlerle kutlamak. Bir yandan da Mudanya'yı buna hazırlamak isteyen Türkyılmaz, 100'üncü yıla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için projeler yapıyor.

Tirilye kentsel tasarımının tamamlandığı, Girit Mahallesi'nin açık müze olduğu bir Mudanya ile 100'üncü yıla girmek istediklerini ifade eden Türkyılmaz, 2022 yılında mütarekeye imza atan ülkelerin generallerinin yaşayan çocukları ve torunlarının da törenlere katılması için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.