Hava Durumu

Salman, seçim stratejisini açıkladı

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 08:17

Yerel seçimlere 100 gün kala siyasi partilerde hazırlıklar devam ediyor. AK Parti Büyükşehir, CHP 9 ilçe ve İYİ Parti ise toplu açıklama yerine ilçe bazında adaylarını açıkladı. MHP ise bu konudaki stratejisini 'Cumhur İttifakı' üzerine geliştirdiği için aday açıklamaları konusunda sessizliğini koruyor.
AK Parti'nin ilçe belediye başkanları konusunda, temayülle başlayan süreç, anketlerle desteklendi. Ardından il başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve milletvekillerinin görüşleri alındı. Alt komisyonu ilgilendiren bu süreç tamamlanarak, Bursa'nın ilçelerinin tamamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel başkan yardımcılarının bulunduğu üst komisyona raporla aktarıldı.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, adaylık süreci ve kampanyanın ne zaman başlayacağı sorularını yanıtladı.
Adayların açıklanmasındaki gecikmenin birinci nedeni ittifak görüşmelerinin devam etmesi. Bunun yanı sıra bütçe görüşmeleri ve dış politikadaki önemli gelişmeler gecikmede etkili oldu. Salman'a göre aralarında 7 büyükşehrin de bulunduğu başkan adaylarının ardından sıra ilçelere gelecek. Bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta isimler belirlenmiş olacak.
Adaylık sürecinde çok ince eleyip sık dokudukları mesajını veren Salman, 'Tüm çabamız ideal başkanları bulmak için. Açıklandığında göreceksiniz en güzel adaylar AK Parti'nin adayları olacak' dedi.
Ayhan Salman, göreve başladıktan sonra 24 Haziran seçimleri gibi önemli bir sınavdan geçti. Şimdi yerel seçimlerle ilgili kampanyanın merkezinde yine Salman olacak. Büyükşehir ve 17 ilçe için çalışma yürütülecek. Milletvekilleri belediye başkan adayları ile birlikte geniş bir kadro ile sahada olacaklarını vurgulayan Salman, kampanyanın genel konseptinin artık çok önemli bir kurumsal yapıya sahip olan genel merkez tarafından yapılacağına işaret etti.
Salman'ın programı aday belirleme sürecinin ardından 19 Şubat'ta şölen havasında kampanyanın başlaması. Kampanya yine şölen havasında olacak ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevre kirliliği ile ilgili uyarıları dikkate alınacak. Parti binalarının çevresi dışında flama ve poster göremeyeceğiz. Giydirilmiş ve anons yaparak gezen araçlar da sabah erken veya akşam geç saatlerde trafiğe çıkmayacak.

Tasarrufa takılmayacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi TBMM'de görüşülmeye devam ediyor. Tasarruf amaçlı bütçede yeni yatırımlar konusunda hassasiyet var. Salman'a Bursa'nın yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Tren başta olmak üzere merkezi hükümet yatırımlarını da sorduk.
Bursa'daki önemli projelerin devam ettiğini ve hiçbir projede aksama olmadığını vurgulayan Salman, Şehir Hastanesi'nin 6 ay erken tamamlanacağını söyledi. Hızlı Tren konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'da açıklama yaparak tarih verdiğini hatırlatan Salman, projenin öngörülen tarihte tamamlanarak seferlerine başlayacağını belirtti. Merak edilen diğer bir konu ise seçim bildirgesinde yer alacak vizyon projeler.
Soru üzerine, 'Olacak tabii' sözleriyle konuşmasına başlayan Salman, bunun için seçim bildirgesinin beklenmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Tasavvuru tanıtımında genel konsepti açıkladığını vurgulayan Salman, bunun proje bazlı şeklinin seçim bildirgesinde yer alacağını kaydetti.

Vekil anneye 6 yaşındaki kızından resimli mesaj

Meclisin en yoğun çalışma dönemi bütçe görüşmeleri sırasında yaşanıyor. Milletvekilleri bu dönemde günde 10-12 saat çalışarak, 15 gün evlerine gidemiyorlar. Bundan da en çok küçük çocuğu olan vekiller etkileniyor.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun kızı Arya, henüz 6 yaşında. Bu yıl ilkokul birinci sınıfa başladı. Bütçe görüşmeleri nedeniyle göremediği annesiyle görüntülü olarak telefonla akşamları konuşsa da birlikte olmanın tadı tabii ki başka.
Babası gazeteci arkadaşım Yusuf Kayışoğlu ile birlikte bütçe görüşmelerinde zaman zaman detay görüntülerde annesini gören minik Arya, özlemini resim çizerek kağıda yansıtmış. Üzerine 'anne seni çok özledim. Seni çok seviyorum' yazılı resmi babası da vekile ulaştırmış.
Bütçe görüşmeleri önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Arya ve annesinin özlemi de böylece sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.