Hava Durumu

'Seçim sonuçları, sistem tartışmalarına son nokta'

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2019 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 08:04

Yerel seçimlerin kampanya dönemi oldukça hareketli geçti. AK Parti milletvekilleri de 17 ilçenin tamamında gece gündüz demeden propaganda çalışmalarına katılarak, adaylara destek verdi.
24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi en çok yorulanlardan biri de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'ydu. Neredeyse sokak sokak gezerek, vatandaşı dinledi, sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf etti.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Çavuşoğlu, Gazcılar Caddesi'ndeki esnaf ziyaretlerini iki günde tamamlayabildiğini anlattı. EYT'li olan bir esnafla sohbeti ise bir saat sürmüş.
60 gün süren bu yoğun tempo seçim gecesi sonrasında Çavuşoğlu'nu hasta düşürdü. Bir haftalık dinlenmenin ardından sağlığına yeniden kavuşan Çavuşoğlu, ilk mesai gününde seçilen başkanları kutlama ziyaretlerine başladı.
Çavuşoğlu'nun yerel seçim sonuçlarıyla ilgili analizi ise 3 ana başlıktan oluşuyor. Birincisi Cumhur İttifakı'nın aldığı yüzde 52'lik oy, 16 Nisan referandumundan beri konuşulan sistem tartışmalarına son noktayı koydu. Türkiye artık zaman ve enerji kaybetmesine neden olan koalisyon modellerine dönmek istemiyor. 'Beka' vurgusu da toplumda karşılığını buldu. Fırat'ın doğusundaki gelişmelerden S-400'lere ve Astana sürecine kadar sorunların önemini bilen vatandaş ekonomik sıkıntılarına rağmen oy verdi. Çünkü bu coğrafyada güçlü olmak gerekiyor.
Üçüncü mesaj ise muhalefetle ilgili. Seçmen, muhalefete de milletin değerleriyle çatışmazsa yol açabilirim mesajı verdi. CHP'nin seçim kazandığı yerlerdeki aday profilleri de bunun göstergesi. Ve sonuç; bundan sonra artık yüzde 50 oyu alan seçimi kazanacak.
Bursa'ya gelince;
Çavuşoğlu'na göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi yaptıkları 'AK Parti'nin kalesi Bursa'yı aldık' söylemleri karşılık bulmadı. Bursa geçmişte olduğu gibi AK Parti belediyeciliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalnız bırakmadı.
'Bursa, bizim de başımızı öne eğdirmedi' vurgusu yapan Çavuşoğlu, değişen yerel yönetim paradigmasıyla Bursa'ya hizmet borcunu ödeyeceklerinin altını çizdi.

GEMLİK SEÇİMİ NEDEN KAYBEDİLDİ?

Yerel seçimlerin sürpriz sonuçlarından biri de Nilüfer ve Mudanya'nın ardından Gemlik'teki seçimi de CHP'li adayın kazanmasıydı.
Uğur Sertaslan'ın 3 bin 500 oy farkla kazandığı seçim sonuçları AK Parti tarafından detaylı bir şekilde inceleniyor. Çavuşoğlu'na göre, AK Parti belediyeciliği ile tanıştıktan sonra Gemlik'e çok önemli hizmetler yapıldı. Ancak, kurulduğu yerdeki fay hattı nedeniyle Gemlik'in dönüşüme ihtiyacı vardı. Ancak bu taşınma olarak algılandı ve Gemliklilere dönüşüm tam olarak anlatılamadı. Kafa karıştırıcı unsurlar vatandaşı etkiledi. İkinci önemli konu ise Gemlik'in sosyolojik yapısı. Seçmen geçişkenliğinin yüksek olması bu sonucu ortaya çıkardı.

FRAPPE'LER ÇAVUŞOĞLU'NDAN, UYGULAMALI TARİF ALİ MOLLASALİH'TEN

'Frappe', Batı Trakyalıların vazgeçilmez içeceği bir tür soğuk kahve. Sıcak yaz günlerinde buzlusu ve dondurmalısı da yapılıyor.
Hakan Çavuşoğlu ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Ali Mollasalih de Batı Trakya Türklerinden oldukları için sıkı birer Frappe tiryakisi. Program sonrası sohbette, Çavuşoğlu, Frappe lezzetini öve öve anlattı. Mollasalih de destek verince biz de merak ettik. Meğerse Çavuşoğlu'nun aracında bir kutu dolusu Frappe varmış.
Frappe kitleri geldi ama yapmak öyle kolay bir iş değil. İçindeki kahve, şeker ve sütü kıvamına getirip karıştırmak ustalık istiyor. Bu iş de Mollasalih'e düştü. Baia Hotel'in kış bahçesinde, Mollasalih uygulamalı anlattı. Biz de yaptık ve içtik. Şu kadarını söyleyeyim; oldukça lezzetliydi. Yöntemi ve lezzeti beğenen yazar arkadaşım Adnan Baştopçu, içimizde en şanslı olanımızdı. Çünkü içtikten sonra iki yedek Frappe kiti daha aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.