Hava Durumu

Sınav sona erdi mi yoksa daha zoru mu geliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2021 08:02

Umut ve gelecekten iyi şeyler beklemek insana yaşam motivasyonu sağlayan en önemli etmenlerden biri.

Geride bıraktığımız yıl insanlık için gerçekten pek zorlukla sınandığımız bir yıl oldu.

Pandemiyi, depremi, çığı, su baskınlarını yaşadık. Küresel ısınmanın yarattığı kuraklıkla hala boğuşuyoruz.

Yeni bir takvim yılının ilk günündeyiz. Gerçi, masa komşum Gazeteci Adnan Baştopçu'nun sık sık vurguladığı gibi dünyanın yaşına baktığımızda bizim icat ettiğimiz takvim yılı devede kulak bile değil. Bizim dışımızda hangi canlı döngüsünü takvim yılına göre belirler?

Hiçbiri...

Ağaçlar mesela baharda yeşerip çiçek açar, sonbaharda yaprak döker. Her canlının doğayla uyumlu bir döngüsü var.

O yüzden takvim yılı döngüsüne pek önem atfetmemek lazım.

Takvim yılı döngüsünü bilgisayar oyunlarına benzetiyorum. Hani level denilen her aşamayı geçtiğinizde zorluk derecesi biraz daha yükselen oyunlar var ya. Tıpkı onun gibi. Zorlu bir yılın ardından rahatlık beklentilerimiz hep boşa çıkıyor. Nedeni ise level ile birlikte zorluklar biraz daha artıyor.

Elbette ki umudu yitirmeyelim ama bugün 1Ocak ve pandemi, kuraklık devam ediyor. Deprem ülkesi olmamız dolayısıyla mutlaka 2021'de de bir deprem olacak. Küresel iklim değişikliği nedeniyle pimi çekilmiş el bombası gibi dolaşan bulutların nereye tonlarca yağmur bırakacağı ise belli değil.

İçinizi kararttım biliyorum. Bunlar maalesef bizi bekleyen gerçekler.

Ancak, bazı şeyleri değiştirmek bizim elimizde...

Mesela, insanlar ve tüm canlıları sevmek, iyilik yapmak, insanları sevindirmek, çevreye duyarlı olmak...

Çok mu zor?

Zülfü Livaneli'nin Ada şiiriyle yeni ve güzel bir yıl diliyorum.

'Dünyayı güzellik kurtaracak

Bir insanı sevmekle başlayacak her şey'

CHP'Lİ VEKİL, 14 SORU ÖNERGESİNDEN HİÇ BİRİNE YANIT ALAMADI

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, hem sağlık hem de STK'lar konusunda uzman bir isim. Koronavirüs pandemisinin başladığı aralık ayından beri konuya duyarlı vekillerden biri olan Prof. Dr. Yüksel Özkan, ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu oldu.

Süreçle ilgili aralık ayının son günlerinde Meclis'te araştırma komisyonu kurulması için yapılan görüşmelerde CHP adına söz aldığını hatırlatan Prof. Dr. Özkan, geçen zaman içinde sürecin iyi yönetilemediğini savundu.

Prof. Dr. Özkan, hastaneleri dolaşarak tespit ettiği sıkıntıları soru önergeleriyle TBMM'ye taşıdığını da kaydederek şunları söyledi:

'Bu süreçte 14 tane soru önergesi sundum. Önergelerde toplam 85 soru yer alıyordu. Hiç birine yanıt alamadım. Sadece eleştiri değil öneride de bulundum. Temiz hastaneler ve illerde bilim kurulu çağrısı yaptım'

Bunlardan sadece il pandemi kurulları çağrısının karşılık bulduğunun altını çizen Prof. Dr. Özkan, 'Oluşturdular. Ancak içinde tabip, veteriner, eczacı odaları ve sendikalar yok' dedi.

TBMM'de yaptığı konuşmalarda sürekli şeffaflık çağrısı yaptığını da ifade eden Prof. Dr. Özkan'a göre, vaka ve ölüm sayıları doğru açıklansaydı insanlar gerçekleri görüp önlem alırdı. Vaka ve ölüm sayılarının otomatiğe bağlanıp uzun süre sabit tutulması rehavete yol açtı.

Aşı temini konusunda da endişeli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özkan, 'Maske dağıtımı için 5 kez karar değiştirdiler. Bir güvensizlik oluştu. O yüzden aşı ile ilgili soru işaretleri doğdu. Bu güne kadar vatandaşa aşı seçeneklerinin sunulması gerekirdi' 'diye konuştu

AK PARTİ BURSA İL KONGRESİ 14 ŞUBAT'TA

AK Parti İl Başkanlığı'na Davut Gürkan'ın atanmasının ardından gözler il kongresine çevrilmişti.

Gürkan, dün yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti Bursa 7'nci Olağan İl Kongresi'nin 14 Şubat'ta yapılacağını duyurdu.

'İl kongremizle şehrimize ve ülkemize duyduğumuz sevgimizi bir kez daha mühürlüyoruz' diyen Gürkan, şöyle devam etti:

'Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de; halkı için, şehri için, ülkesi için sevgiyle çalışacak teşkilatımızla çözümün adı AK Parti olmaya devam edecek. Bursa'mıza ve tüm teşkilâtımıza hayırlı olsun'

Açıklamada, kongrenin nerede yapılacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı konusunda ise bilgi verilmedi.

AK Parti Bursa teşkilatı ilçe kongrelerini geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. Şimdi merak edilen konu, Gürkan'ın yeni yönetimini hangi isimlerden oluşturacağı.

OTOBÜSTE ÜZÜLDÜĞÜM AN

Koronavirüs salgını önlemlerinde en çok mağdur olanlar sanırım 65 yaş üstü insanlarımız. Her kısıtlama açıklandığında ilk yasak onlara geliyor.

Uzun süredir şehir içinde otobüse binmemiştim. Geçtiğimiz gün aylar sonra binince gördüğüm bir olay beni gerçekten çok üzdü.

Anlatayım:

Saat 11.00 sıralarıydı. Yani 65 yaş üstüne serbest saat. Ön koltukta oturduğum için kart okutanları rahatlıkla görüyordum. Otobüse binen çift maske takmış ve 65 yaş üstü olduğu anlaşılan yolcu kartı cihaza okutmak isteyince dijital ses ve yazıyla ret yazısı çıkınca oldukça etkilendi ve şoföre seslenerek, 'Vergi yapılandırması için belediyeye gitmem lazım. Yasak saatinde değiliz. Nasıl gideyim.'

Şoför de 'Amca 65 yaş üstündekilerin kartları iptal edildi' dedikten sonra o da üzülerek, kartsız da olsa yaşlının yolculuğuna izin verdi.

Yaşadığım olayı Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar'a sordum. 65 yaş üstü vatandaşların şehir içindeki ücretsiz seyahat kartlarının İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iptal edildiğini hatırlatan Çapar, 'Elimizden bir şey gelmiyor' dedi.

Bu olayı yaşadıktan sonra 65 yaş üstündekilerin sosyal medyadaki sitemlerinde ne kadar haklı olduklarını bir kez daha gördüm.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.