Hava Durumu

Stadyumda 'bitpazarına' komisyondan ret

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 08:14

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda bariyerlerin kaldırılmasıyla ticari alanların kiralanması konusundaki en büyük sorun aşıldı.
Bursaspor, mülklerin kiralanmasının yanı sıra stadyumun doğu tribünü girişi yani hastane inşaatına bakan taraftaki alanda, konser, gösteri, kermes, bitpazarı, üretici pazarı gibi etkinliklerin düzenlenmesi için geçen eylül ayında Büyükşehir Belediyesi'nden talepte bulundu.
Konuyla ilgili projeyi de Bursaspor'un Mülk Değerlendirme ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin hazırladı ve geçen ay yapılan Büyükşehir Meclis toplantısında sunumunu da yaptı. Sunumun ardından meclis konunun hukuki ve imar mevzuatı ile ilgili konuları içermesi dolayısıyla komisyona havale etti.
Bugünkü toplantı öncesi Plan ve Bütçe- Hukuk-İmar ve Bayındırlık komisyonları müşterek rapor hazırlayarak meclise gönderdi.
Ortak raporda, kira yetkisi maddesinin sonuna 'Belediyenin etkinlik düzenlemediği tarihlerde kompleks kulüp tarafından gerekli izinler alınmak kaydı ile konser, gösteri, kermes, bitpazarı, üretici pazarı gibi etkinliklere konu edilebilecektir. Kompleksin kulüp tarafından kullanılması/kullandırılması halinde oluşacak tüm organizasyon masraflarına kulüp katlanmakla beraber, elde edilecek gelir de kulübe ait olacaktır' ibarelerinin eklenmesi istendiği hatırlatıldı.
Bu hatırlatmanın ardından komisyonlarca yapılan inceleme sonucu talebin uygun olmayacağı hükmüne varıldığı belirtildi.
Komisyon ret raporu verdi. Son karar tabii ki büyükşehir belediye meclisine ait olacak. Ancak, AK Partili üyelerin de komisyonda ret oyu verdiği düşünülürse çıkacak kararın da bu yönde olacağı kesin gibi görünüyor.
Ömer Faruk Şahin, daha önce yaptığı sunumda pazar projesinin bölgeye canlılık getireceğini ifade etmiş ve bu pazara Bursa'daki odalara kayıtlı esnafın gelebileceğini söylemişti.
Rapor komisyona gönderildiğinde de yazmıştım. Proje güzel gibi görünse de önümüzdeki yıl Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesiyle buradaki trafik yükü katbekat artacak. Pazar ise buna tuz biber ekecek.

Aktuğ: Mudanya kazanacak

Yerel seçimlerde kıyasıya rekabetin yaşandığı yerlerin başında Mudanya geliyor. Bu, hem CHP hem de AK Parti için geçerli.
Mevcut başkan Hayri Türkyılmaz, 2014 yılında seçim propagandasına başlarken iki dönem için oy istediğini söyleyerek yola çıkmıştı. Daha sonraki açıklamalarında da göreve devam etmek istediğini kamuoyuna duyurmuştu.
Türkyılmaz'ın yanı sıra Mudanya'dan Erdal Aktuğ, Sami Kahveci, Şenol Seven ve Deniz Baykal da adaylık için başvurdu. Bu dört aday daha sonra bir araya gelerek, kim aday olarak belirlenirse belirlensin seçilecek olanı destekleme kararı almıştı. Daha sonra 4 aday adayı Ankara'ya giderek, genel başkan yardımcıları ardından da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Erdal Aktuğ'a dört aday adayının birlikteliğini ve Kılıçdaroğlu ziyaretini sorduk.
Aktuğ, 20 yıldan beri elektrik mühendisleri Odası'ndan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne son olarak da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Grup Sözcülüğü'ne kadar birçok görevle Bursa kamuoyu tarafından tanınan bir isim.
Dört aday adayının bir araya gelmesinin Mudanya sevdası için 'Birliği güce dönüştürme' amacı taşıdığını anlatan Aktuğ, Kılıçdaroğlu'nun da bu birlikteliği 'Mudanya barış kenti. Yine Mudanya'dan güzel bir şey çıktı' sözleriyle takdir ettiğini söyledi.
Aktuğ, bu birliktelikte içlerinden birinin görevi aldıktan sonra diğerlerinin onun yanında başkan yardımcısı, meclis üyesi gibi talebi olmayacağının altını çizerek, 'Görüşmede bunları dile getirince Kılıçdaroğlu'nun danışmanına 'Bu Türkiye'de ilk kez oluyor değil mi? sorusunu yönelttiğini ve danışmanının da evet yanıtını verdiğini söyledi.
Mudanya'ya kim yakışıyorsa onun Ankara tarafından aday olarak belirleneceğini kaydeden Aktuğ, 'Kim gelirse gelsin sonuçta Mudanya kazanacak' dedi.

Yenişehir MNG'nin kargo üssü olacak

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in Yenişehir Havalimanı'nın daha verimli kullanılması için geçtiğimiz hafta başlattığı 'Ben varım' kampanyasına ilgi giderek artıyor.
Dr. Esgin'in çağrısı üzerine yapılan toplantıya Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit de katıldı. Bayizit, MÜSİAD'da görev yaptığı günden beri Yenişehir'in canlanması için çaba harcayan bir işadamı.
Bu kampanyadan olumlu sonuçlar elde edileceğine inanan Bayizit, müjdeli bir haber de verdi.
MNG ile prensip anlaşması yapıldığını bildiren Bayizit, 'MNG Yenişehir Havalimanı'nı kargo üssü yapacak. İlk etapta birkaç uçak indirip duruma bakılacak. Eğer memnuniyet devam eder ve olumlu sonuç alınırsa kargo üssü haline getirilecek' dedi.
MNG'nin bu çalışmasıyla Yenişehir'in bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Bayizit, bunun yolcu uçakları seferlerinin artırılmasının önünü de açacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.