Hava Durumu

Tam saha pres sonuç verdi: Yenişehir'den seferler başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 07:46

Koronavirüs salgının Türkiye'de görülmeye başlamasıyla 28 Mart'ta uçak seferleri durdurulmuştu.

Ardından yeni normale geçişle THY, 1 Haziran 2020'den itibaren Ağrı, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Iğdır, Kars, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Sivas havaalanlarına uçuşları başlatırken, Bursa Yenişehir Havaalanı uçuş programı dışında tutulmuştu.

İşin aslı pandemi Bursa'nın kanatlarını kırmıştı. Zaman zaman İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun dile getirdiği gibi Bursa yeniden başkent Ankara'ya en uzak il haline gelmişti.

Seferlerin başlamaması nedeniyle Bursa'ya üvey evlat muamelesi yapılıyor eleştirileri gelmişti.

Oysa bir önceki yıl 20 yıldan beri bir türlü rantabl hale getiremediğimiz uluslararası uçuş yapılabilme özelliğine sahip Yenişehir Havalimanı ile ilgili umutlarımız artmıştı.

Bunda hiç kuşkusuz AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in büyük katkısı var. Dr. Esgin, milletvekili seçildiği günden itibaren Yenişehir Havalimanı'nı gündemine almış, kampanya başlatarak, uçuşların arttırılması için sivil toplum örgütlerinin desteğini istemişti. Dr. Esgin ve milletvekili arkadaşları Refik özen ve Zafer Işık'ın THY yetkilileri üzerinde 'tam saha pres' uygulaması sonucu sefer sayıları arttı. Direkt uçuş yapılan noktalara yeni iller eklendi. Doluluk oranları da diğer kentlere göre oldukça yüksek hale geldi.

Balkanlara açılma çabaları kapsamında Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde görüşmeler yapıldı ve anlaşma sağlandı. Sırada Üsküp ve diğer Balkan kentleri ardından Paris ve Moskova'ya sefer planları yapılıyordu.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Dr. Esgin, seferlerin yeniden başlatılması konusunda girişimlerin devam ettiğini söylemiş ve önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmeden olumlu sonuç alınacağına işaret etmişti.

Beklenen görüşme dün gerçekleşti. Yine tam saha pres yapılması amacıyla AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Anadolu Jet Başkanı Şamil Karakaş ile İstanbul'da bir araya geldi.

Ve görüşme olumlu sonuçlandı. Ramazan Bayramı öncesi seferlerin başlayacağı müjdesi verildi. İlk seferler Erzurum, Muş ve Trabzon'a düzenlenecek. Ardından sıra pandemi öncesinde olduğu gibi Diyarbakır ve Gaziantep'e gelecek.

Pandemiden önce Diyarbakır, Muş, Erzurum, Trabzon seferlerindeki dolululuk oranının yüzde yüze yakın olduğunu hatırtan Dr. Esgin, yeniden başlayacak seferlerde de ilginin devam edeceğini söyledi. Dr. Esgin, 'Bursa'mız bu potansiyele sahip bir kent. Özellikle uçuşların Bayram öncesi başlayacak olması da bizim için bir bayram hediyesi oldu. Bursa'mıza gösterdikleri duyarlılık nedeniyle THY yönetimine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul'daki görüşmede THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya üzerinde Ulu Cami motifinin bulunduğu ipek tablo hediye eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da seferlerin başlamasının önemini vurgulayarak, teşekkür ettiler.

HASTANELER 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Gözlem Kulesi'nde Dr. Esgin'e Bursa'daki hastaneler ve hızlı tren konularını da sorduk. Yarım kalmış yatırımların tekrar ihale edildiğini belirten Dr. Esgin, Çekirge Hastanesi'nin de taşınacağı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yüzde 40'ının tamamlandığını yeni ihale sonrası inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve renovasyon projesi tamamlanan Memleket Hastanesi'nin iki yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağını kaydeden Dr. Esgin, Yıldırım ve Osmangazi'de iki yeni diş hastanesi, spastik çocuk hastanesi yapılacağını ve çok yakın bir sürede Bursa'nın sağlık üssü haline geleceğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Yenişehir'deki hızlı tren şantiyesini de ziyaret eden Dr. Esgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya çok önem verdiğini vurgulayarak, 'Hızlı tren, Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımı olacak. Finansman konusu ve ihale tamamlandı. Bu yatırımı da 2023'te tamamlayacağız. Bandırma'ya kadar uzatılan hat sayesinde hem yolcu hem de Bursa sanayisinin limanlara bağlantısı da sağlanacak' dedi.

KOKOREÇ, KUMRU VE DÖNERİ BİLİRDİK BU PATSO NEREDEN ÇIKTI

Son günlerde sosyal medya Patso adı verilen ekşi mayalı tost ekmeği içine konulan kızarmış patatese ketçap ve mayonez dökülmesiyle hazırlanan Patso adlı sandviç konusuyla çalkalanıyor.

Her şey Food Insider adlı kullanıcının İngilizce attığı, 'Patso, patates kızartması ile doldurulmuş geleneksel bir Türk fast food sandviçidir' tweetiyle başladı.

Tabi ortalık toz duman. Gurme ve restoran eleştirmeni Vedat Milor da tartışmalara katılarak, 'Utandıran itiraf: Bir restoran eleştirmeni olarak Patsonun en iyi nerede yeneceğine dair en ufak bir fikrim dahi yok' tweetini attı.

Gerçekten nerden çıktı bu patso. Biz kokoreç, kumru, Ayvalık tostu veya dönerli sandviç ülkemize özgü fastfoodlar. Hatta dönerli sandviçin mucidi de sayılırız.

Nasıl yapıldığını ve sunumunu izleyince bizim Adnan Baştopçu'nun sosyal medyadaki yemeklerine benzettim. O da patates üzerine değişik yöntemler deniyor.

Biraz araştırınca işin aslının 24 yıl önce Üsküdar'da başladığını öğrendim. Geleneksel falan değil yani. Öğrencilerin karnı doysun diye geliştirilen bir sandviç. Bildiğiniz karbonhidrat bombası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.