Hava Durumu

'Tarih kazananları yazar'

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 08:26

Bursa'da bugünlerde kafası en çok karışık olan siyasetçi kim diye sorarsanız yanıtı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olacaktır.
Nedeni ise basit; Böylesine bir ikilem, hatta daha girift durumla ilgili vereceği karar siyasi geleceğini belirleyecek.
Başkanlıktaki 20'nci yılını dolduran Bozbey, üçüncü ve dördüncü dönemlerinde de aynı durumda kalmış ve Nilüfer'le yoluna devam etmişti. Bu kez olay biraz daha karmaşık ve zor...
Bir yanda il başkanlığının yaptırdığı anket.. Nilüfer'deki 64 mahalle muhtarının ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği 'Kimse vazgeçilmez değildir' yanıtı... Diğer yanda, mühendis kimliği ile yaptığı matematiksel hesaplamalar ve başkanlık yaptığı dönemde edindiği deneyimle analiz ettiği seçmen tercihleri...
İşte bunlar karar vermesini zorlaştırıyor.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu olan Mustafa Bozbey'e kamuoyunun merak ettiği bu soruları yönelttik ve doğrusunu söylemek gerekirse tercihinin ne olacağı konusunda net yanıt alamadık.
Birincisi, Bozbey, il başkanlığının yaptığı ve Kılıçdaroğlu'na sunulan anketin sağlıklı ve bilimsel verilere dayandığına inanmıyor. Bu anketle ilgili bir parantez açmakta fayda var. Bozbey, anketi il yönetiminden istemiş ama bugüne kadar herhangi bir dönüş olmamış. Dolayısıyla Bozbey de anketin ayrıntılarını bilmiyor.
Bu yüzden kendisi de Bursa genelinde bir araştırma yaptırıyor. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında hazır olacak. Kentin sorunlarından, nasıl bir yönetim beklentisine, isimlerden daha önceki seçimlerde yapılan tercihlere kadar tüm ayrıntıların yer alacağı anket, Bozbey'in kararında etkili olacak. Anketi değerlendirdikten sonra Genel Merkez'le paylaşacak. Düğüm de Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede çözülecek. Bozbey'e göre, Kılıçdaroğlu, bu konuda çok hassas. Hem Nilüfer hem de Mudanya için kaybetme riskini almaz. Çünkü iki önemli yer kaybedilirse çok büyük şeyler yaşanır.
Bozbey'in dikkat çektiği önemli bir nokta da, seçim sonucunun ne olacağı konusu ve görüşünü şöyle anlatıyor:
'Şu bir gerçek; tarih kazananları yazar kaybedenleri yazmaz. Siz yüzde 39, rakibiniz yüzde 39,1 aldığında kaybedersiniz. Oyu buradan aldınız şuraya kadar yükselttiniz, bir sonraki seçimlerde partinin oyu şuraya gelecek öyle bir şey de yok. O gerçeğin de altını çizmek lazım. Şunu herkes bilsin ki biz bir yerde karar veriyorsak, bir yerde evet biz burada varız dediğimiz andan itibaren herkes şunu bilsin ki biz orada kazanacağız demektir'

PARTİ İÇİN DEĞİL HALK İÇİN SİYASET

Yazar ve editör arkadaşlarımızdan sorular peş peşe geliyor. 'Şu anda hiçbir yere aday değilim. Adaylık başvurum da yok' diyen Bozbey'e kritik soru da yöneltiliyor.
Başka parti olasılıklar içinde var mı?
Şu anda böyle bir olasılık olmadığı yanıtı üzerine, ikinci soru geliyor: Gelecekte olabilir mi?
Bozbey, 'Şu anda onları ne tartışmanın ne konuşmanın zamanı . Biz CHP'de siyaset yapıyoruz. Ama biz halkın insanıyız. Halktan biriyiz ve halk için siyaset yapıyoruz. Parti için değil. Bunu çok net söylüyorum. Bugüne kadar halk için siyaset yaptık yine halk için siyaset yapmaya devam edeceğiz' yanıtını veriyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNA BAKANLIK EL KOYMALI

Bursa'da son üç yıldır en çok tartışılan konulardan biri Nilüfer'deki kentsel dönüşüm. Büyükşehir Meclisi'nin aldığı kararla binaların bir bölümüyle ilgili sorun çözüldü. 170 siteyle ilgili sorun devam ediyor.
Bozbey'e göre, sorun öylesine büyüdü ki toplumu derinden yaralayacak vahim sonuçlar ortaya çıkabilir. Bakanlık artık bu işe el atmalı. Çünkü hem daire sahipleri, hem de müteahhitler çok zor durumda.
Yapılan uygulamaların kentin kirlenmesine neden olduğunu vurgulayan Bozbey, buna rağmen sorunun çözülmesi gerektiğine inanıyor.
'Kente ve Nilüfer'e ihanet edilmiştir' diyen Bozbey, neden karşı çıktıklarını binalar yükselmeye başladığında insanların gördüğünü söyledi.

TÖRENE NEDEN KATILDIĞINI AÇIKLADI

Bozbey'in geçtiğimiz günlerde Mudanya'da arkeolojik eserlerin üzerine yapıldığı gerekçesiyle karşı çıkılan AVM'nin açılışına katılması tartışmalara neden olmuş, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da, Bozbey'in katılmasının uygun olmadığını söylemişti.
Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren Bozbey, Bursa'nın neresinde olursa olsun işadamlarının istihdam yaratacak yatırımlarını desteklediklerini ve ilgili belediyenin işletme ruhsatı verdiği için kendisi açısından sorun olmadığını belirterek, 'Davetliysem her yere giderim. Bugün de giderim yarın da giderim. Bunun tartışılmasını doğru bulmuyorum' sözleriyle son noktayı koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.