Hava Durumu

TEKNOSAB, mega endüstri bölgesi olacak

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2018 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 07:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Atatürk Stadyumu Meydanı'nda yaptığı mitingde, siyasi mesajlarının yanı sıra ilk kez mega endüstri bölgeleri kurulacağını açıkladı.
Bu bölgelerden birinin de Bursa'da olacağı müjdesini veren Erdoğan, miting sonrası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Atıcılar'daki iftar öncesi görüştü.
Burkay'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingdeki konuşmasında yer verdiği TEKNOSAB konusunda da başkandan bilgi aldı.
Burkay, 25 milyar dolarlık yatırım öngörüsü ve 40 milyar dolarlık ihracat hedefiyle hayata geçirilen TEKNOSAB'ta altyapı çalışmalarının 8 farklı etapta sürdüğünü belirterek, proje kapsamında en küçüğü 15 bin metrekare olmak üzere büyük ölçekli 140'a yakın firmaya yer tahsisi yapıldığını açıkladı.
Bursa'daki mevcut organize sanayi bölgelerinde 15 bin metrekare büyüklüğünün üzerinde toplam 140 sanayi tesisi bulunuyor. TEKNOSAB'ta bu büyüklükle ilgili talep ise şimdiden 170'e ulaştı. TEKNOSAB'da yeni yatırım taleplerinin sürdüğünü öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burkay'a bölgenin büyütülmesi talimatı verdi.
Burkay aslında, TEKNOSAB ile ilgili yeni gelişmeler olacağının sinyalini BTSO iftarında yaptığı açıklamada vermişti. Şimdi BTSO, ilgili bakanlıklarla projeyi yeniden masaya yatırarak, büyümeyle ilgili rezerv alanları oluşturmaya çalışacak.
Burkay, yatırımcılar için müjde niteliğinde olan bu kararla birlikte yeni taleplerin de değerlendirileceğini kaydederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TEKNOSAB'a verdiği destek için teşekkür etti.
Bursa, 1961 yılında ilk organize sanayi bölgesini 'pilot' olarak kurarak Türkiye'ye öncü olmuştu. Proje gerçekleşirse 57 yıl sonra mega endüstri bölgelerinin de öncülüğünü yapacak ve sanayi dönüşümü de Bursa'dan başlayacak.
Kim bilir belki bu mega endüstri bölgesi sayesinde yerli otomobilin adresi de Bursa olur.
Neden olmasın?

Erdoğan'dan Aktaş'a 'Millet Kıraathanesi' talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting ve iftarda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de görüştü. Erdoğan, aslında ilk talimatını mitingde yaptığı konuşmada vermişti.
Atatürk Stadyumu Meydanı'nın 'Millet Bahçesi' olacağını açıklayan amfi tiyatro şeklindeki beton yapılarının da yıkılmasını istemişti.
Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa gezisinden memnun ayrıldığını belirterek, 'Özellikle otobüsle yaptığı şehir turunda gösterilen ilgi Cumhurbaşkanımızın memnuniyetini artırdı' dedi.
Cumhurbaşkanının kendisine de Millet Kıraathaneleri konusunda talimat verdiğini kaydeden Aktaş, 'Zeytinburnu Belediyesi'nin hayata geçirdiği uygulamaları incelememizi ve buna benzer 2-3 projeyi hemen hazırlamamızı istedi" diye konuştu.

33-10 buçuk Oktay'ın erken vedası

Gazeteciliğin en zor branşlarından biri polis muhabirliği. Gecesi gündüzü olmadığı gibi diğer muhabirlerden farklı yönlerinizin de olması gerek. İyi bir telsiz kulağı olmazsa olmazlar arasında. Telsizden geçen anonslar kodlu olduğu için hangi müdür, hangi şube ve hangi karakolun konuştuğunu anında anlamanız ve geçen anonslardaki yine kodlu olan olayın niteliğine göre hızlı hareket etmek zorundasınız.
Bursa'da bu işi en iyi beceren ve 28 yıldan beri aralıksız polis muhabirliği yapan meslektaşımız Oktay Kayalar'ı genç yaşında yitirdik. O Bursa'da yukarıda anlattığım telsiz dinlemedeki yeteneği nedeniyle '33-10 buçuk' lakabını alacak kadar acar bir polis muha-biriydi. Bizim meslekte bile polis muhabirliği yapmayanların pek bilmediği 33-10 ve buçuk ne demek diye merak edenler olabilir. 33-10 geçmiş yıllarda, emniyet müdürünün telsiz koduydu. Bizim Oktay da, en az emniyet müdürü kadar konuya hakim olduğu için buçuk ekini al-mıştı. 49 yaşında amansız hastalık so-nucu aramızdan ay- rılan Oktay, çok sevdiği ve geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz Erdal abisi (Erdal Çolak) ile buluşacak.
Işıklar içinde uyu Oktay, seni ve güzel gülüşünü özleyeceğiz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.