Hava Durumu

Tematik denetimler başladı: Bursa işi sıkı tutuyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2021 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 08:14

Koronavirüs pandemisi başladığı günden beri Bursa, inişli çıkışlı bir grafik izledi. İlk aylarda alınan önlemlere vatandaşın da verdiği destekle en az vaka görülen iller arasında yer alırken, sonbahar aylarındaki sıçramada uzun süre ilk sıralarda yer aldı.

Daha sonra kısıtlama kararları ve filyasyon ekiplerinin temaslıya ulaşma süresini 8 saate kadar düşürmesi sayesinde iyi noktalara geldi.

Kısıtlamanın gevşetilmesiyle ilgili karar aşamasında Bursa, vaka sayısında iyi noktaya gelmenin mükafatını aldı. 3 yasağın birden kalktığı iller arasına girmeyi başardı.

Ancak, yasakların kalkması sanki Bursa'ya yaramıyor. Sarı bölgede yer almamızın ardından vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Eğer değerlendirmeler bir haftalık yapılsaydı şimdi Bursa turuncu bölgede yer alacaktı. Daha asıl hafta sonu serbestisinin vakalara nasıl yansıyacağını perşembe-cuma gününden itibaren görmeye başlayacağız.

Bursa'nın mevcut durumunu koruması vaka sayısına bağlı. Bu yüzden yetkililer de işi sıkı tutma gayreti içinde.

İçişleri Bakanlığı geçen hafta 81 ile gönderdiği genelgeyle tematik denetimler yapılması talimatı vermişti. Bu amaçla Bursa'nın 17 ilçesinde de denetimler hafta sonu ağırlıklı olarak devam etti.

6 Mart Cumartesi günü restoran, lokanta, kafeterya gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokali gibi yerler, 7 Mart Pazar günü otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, 8 Mart Pazartesi günü şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı toplu ulaşım araçları otogar gibi yerler, dün berber, kuaför, güzellik merkezi, hamam, sauna, masaj salonları denetlendi.

Bugün de internet kafeler, düğün ve nikah salonları, lunapaklar, ganyan, iddaa ve milli piyango bayileri, 11 Mart'ta cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, halı sahalar, spor tesisleri ile cami ve mescitlerde kontrol yapılacak. 12 Mart Cuma günü denetimlerin adresi ise AVM, market, bakkal, manav, kasap, pazaryerleri denetimden geçirilecek.

Keles ilçesinde haftalık denetime ilçe kaymakamı Kübra Teymur da katıldı. Teymur'un otel ve konaklama tesislerindeki denetimlerini Bursa Valisi Yakup Canbolat sosyal medya hesabından paylaştı.

Vali Canbolat dün de Bursa Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ile birlikte sağlık değerlendirme toplantısı yaptı. Ardından 17 ilçe kaymakamı ile internet üzerinden bir araya gelerek tematik denetim sonuçlarını değerlendirdi.

Toplantı sonrası görüştüğümüz Vali Canbolat'tan Bursa'daki son durumu sorduk. Vakaların artış eğiliminde olduğuna dikkat çeken Canbolat, buna rağmen Bursa'nın çevre illere göre daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Yapılan toplantılarda tedbirlerin gözden geçirildiğini kaydeden Canbolat, Bursalılara maske mesafe temizlik kurallarına uyma çağrısını yineledi. Canbolat, 'Bu dönemi kontrollü geçirmemiz lazım. Mümkün olmadıkça dışarıya çıkıp toplu mekanlara gitmeyelim' dedi.

GÖZGEÇ, KADIN KOLLARI MKYK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6'ncı Olağan Kongresi, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Kongrede, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 1162 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'na seçildi.

Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, TBMM Adalet Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, kongrede 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer aldı.

Daha önce Bursa'da kadın kolları başkanlığı yapan Gözgeç, yeni başkan Ayşe Keşir ile Mecliste aile bütünlüğü araştırma ve kadın girişimliğini geliştirme komisyonlarında birlikte görev yaptıklarını söyledi.

Gözgeç, görevi Ayşe Keşir'e devreden başkan Selva Çam'ın kendisinin yönetimde yer almasına sevindiğini belirterek, 'Selva Çam'ın kadın kooperatifleriyle ilgili projesi vardı. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için Aile Bakanlığı ile protokol imzalanmıştı. Ben de bu konuyla yakından ilgilendiğim için yönetimde yer almam onu sevindirmiş. Kooperatifler size emanet diyerek görevi bana devretmiş oldu' dedi.

GÖZLEM KULESİ'NİN KONUĞU DR. ESGİN

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, doktor olması dolayısıyla koronavirüs pandemisini en yakın takip eden isimlerden biri. Parti grubu adına meclisteki konuşmaları da o yapıyor.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin bu haftaki konuğu olacak Dr. Esgin ile koronavirüs ve Bursa'nın durumunu konuşacağız.

Dr. Esgin, sağlığın yanı sıra turizm ve tarımla da yakından ilgileniyor. Programda pandemi sonrası turizmi ve Yenişehir Havaalanı'nın durumunu da Dr. Esgin'e soracağız.

Gözlem Kulesi bu akşam saat 20.30'da ASTV'de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.