Hava Durumu

Timsah'a önce pansuman tedbiri sonra çözüm reçetesi

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2020 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 09:25

Merhum başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi terminolojimize kazandırdığı onlarca sözlerden biri de 'Pansuman tedbir' deyimidir.

Gerçekten ağır hasta, hatta komada olan bir kişiyi pansuman tedbirle iyileştiremezsiniz. Pansuman ilk müdahale anlamı taşır, asıl ondan sonra hastayı kurtaracak tedaviyi uygulamak gerekir.

Sadece Bursaspor değil, Türk futbolu son yıllarda ağır hasta. Birkaçı dışında tüm kulüpler ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Ancak, Bursa için Timsah'ın yeri bir başka hasta evimizde o yüzden hiçbirimizin keyfi yok.
Bu takım geçen 10 yılda ikinci Anadolu devrimini gerçekleştirme başarısını, küme düşme üzüntüsünü de gördü.

Şu parantezi açmakta fayda var; Son yıllarda hep konuşulan marka meselesi var. Elimizde 60 yıllık emekle oluşturulan ve adını Avrupa'ya yazdıran bir marka var. Bursaspor'u bu açıdan da değerlendirmek gerekir.



Bursaspor'un hem içinde bulunduğu ekonomik durumdan kurtarmak hem de yeniden Süper Lig'e dönüşünü sağlamak için kentin seferber olması isteniyor. Önce Fenerbahçe ve Erzurumspor'un yaptığı gibi televizyondan kampanya düzenlenmesi planlandı. Gerçekleşmeyince başta spor camiası olmak üzere hedef okları BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yöneldi.

Dün kamuoyunun merakla beklediği kampanya için BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın ev sahipliğinde 'Yeniden Büyük Bursaspor' toplantısı gerçekleştirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursapor Başkanı Mesut Mestan katıldı. Toplantıda kampanyayı açıklayan Burkay, soruları da yanıtladı. Sadece bir soruya yanıt veren Alinur Aktaş dışında, diğer katılımcılar konuşma yapmadı. Konuşmasına 'Menfaat gruplarınca Bursaspor'umuz üzerinden şahsımın ve Bursa iş dünyasının hedef gösterildiği kirli bir organizasyona şahit olduk' sitemiyle başlayan Burkay, Bursa iş dünyasının tüm kampanyalarda en ön sıralarda yer aldığını hatırlattı.

TRANSFER VE ALTYAPIDA KULLANILACAK

Burkay'ın açıkladığı kampanyanın haberi spor sayfamızda yer alacağı için ayrıntılara girmeyeyim. Özeti şu: Toplamda 216 bin forma desteği ile oluşturulacak 21,6 milyon liralık kaynak, takımı Süper Lig'e taşıyacak 3-4 oyuncunun transferi ve altyapı takımının yıllık masraflarında kullanılacak.

Bu katkılar elbette ki önemli ve Timsah'a can suyu olacak. Ancak, kalıcı çözüm sağlayacak mı? Bu sorumuz üzerine Burkay, şirketleşme ile ilgili önemli mesaj verdi:

' Bursa öncü bir rol oynayacak. Bunu yapmış birkaç takım var. Bunların incelemesini yapıyoruz. Bursaspor'un gerçekten sevdalısı olan iş insanlarından oluşan bir heyet oluşturuyoruz. Bu konuda başkanın ve yönetimin de fikir birliği var. Genel kurul ve divanın bu konuda yapacağı çalışmalar önemli. Ama ben bu konunun süper lig ile birlikte aynı zamanda yürütülmesini doğru buluyorum'

Kulübün şirketleşmesine karşı çıkanlar olacak. Ancak, bazı büyük takımların kulübün kurumsal yapısını bozmadan gelir elde etmek için oluşturdukları şirketleriyle oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğini unutmamak lazım.

'SORUŞTURMA GEÇİRDİK'

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu 4 yıl önce açıldı. Bursapor'a kiralanan stadyumdaki işyerleri maalesef geçen süre içinde değerlendirilemedi. Oysa Beşiktaş, Bursa'dan sonra yenilediği stadyumun her metrekaresinden gelir elde edecek çözümler buldu.

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a stadyumla ilgili soru yöneltildi. 'Stadyum altındaki dükkanların kiraya verilmesi için engel bir durum yok' sözleriyle yanıt verdi ve devam etti: 'Yıllardır boş bununla ilgili Ali Ay ve Mesut Mestan döneminde çalışma yapıldı ama hem isim hakkı hem de kiralama ile ilgili sonuç alınamadı'

Tesisi Bursaspor'a kiraya verdiklerini ve 5 yıldan beri bir lira kira almadıklarını hatırlatan Aktaş, 'Kirası karşılığı loca alıyoruz. Sonra bununla ilgili soruşturma geçiriyoruz' sözleriyle sitemini aktardı.

VEKİLLERDEN ASKERİ HARA İNCELEMESİ

Toplantıların ilki geçen ay yapılmış ve her ay tekrarlanması kararlaştırılmıştı. Dün bunun ikincisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında yapılan toplantıya AK Parti Bursa milletvekilleri, İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi ve Yıldırım Belediye başkanları katıldı. İstişare toplantısında 2019 yılı değerlendirilerek, 2020'de yapılacak çalışmalar ele alındı. Aynı ekip, önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısıyla değerlendirmelerini kamuoyuna aktaracak. Toplantıdan sonra Bursa Valisi Yakup Canbolat ile buluşan AK Parti milletvekilleri Efkan Ala, Refik Özen, Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç ve İl Başkanı Salman, yerli otomobil fabrikasının kurulacağı askeri harayı ziyaret ederek inceleme yaptı ve askeri yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.