Hava Durumu

Timsah'ın kafasına neden alıcı çıkmıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 07:17

Neredeyse tüm büyükşehirlerin hatta orta ölçekli kentlerin bile stadyumları genel bütçeden sağlanan finansmanla yapılırken, Bursa'nın imkanlarıyla başlanıp bir türlü tamamlanamayan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ya da namı diğer Timsah Arena gerçekten bir yılan hikayesine döndü.

Timsah Arena'nın temeli şampiyonluk ertesi büyük bir heyecanla Bursaspor'un 48'inci kuruluş yıldönümü olan 01 Haziran 2011'de atılmıştı. Aradan geçen 6 yıl 5 aya rağmen Bursalılar, hâlâ 'dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu' arasında gösterildiği' iddia edilen Timsah Arena'nın bitmiş haline neden kavuşamadı?
Stadyumda futbol maçları, 21 Aralık 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı görkemli tören sonrası başladı.
Ama hep eksik bir şeyler vardı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Alinur Aktaş'ın çözmesi gereken sorunlar arasında yer alan stadyum neden tamamlanmıyor?
Maddi imkânsızlıklar mı? Yoksa başka nedenler mi? Halen bu soruya bir yanıt bulunamıyor veya cevabı kamuoyu ile paylaşılmıyor.
İnşaat Mühendisi Cengiz Duman Timsah Arena'yı, temeli atıldığı günden beri takip eden bir Bursaspor sevdalısı.
Duman'ın verdiği bilgiye göre, timsah başındaki çelik imalatları bitti. Ekip halen ufak tefek eksikleri tamamlamakla uğraşıyor. Çatı örtüsü serim işlemleri de devam ediyor.
Gelelim asıl önemli bölüme. Timsah ağzının olduğu bölgedeki led ekranlar için geçtiğimiz aylarda yap-işlet-devret modeliyle ihale yapıldı. 20 yıllık olarak planlanan ihaleye yatırımcılar ilgi göstermediği için iptal edildi.
Aktaş'ın önündeki en önemli sorun şu; bu alan için acaba yeni bir ihale mi açılacak, yoksa Büyükşehir Belediyesi bu imalatın bedelini kendi kasasından mı karşılayacak?
Çünkü bu alan led ekranla kapatılmadığı için ince işçilikler yapılamıyor. Dolayısıyla kafa kısmı da tamamlanamıyor.

Çevresindeki duvarlar yıkılmalı

Reklamcılar için çok güzel bir lokasyonda bulunmasına rağmen ilginin olmaması çevredeki eksiklikler ve projenin tam anlamıyla bitirilememiş olması.
Duman'a göre, çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının bitirilememesi ana sebeplerden biri. Yani stat henüz öngörüldüğü gibi 7/24 yaşayan bir yer olamadı. UEFA kriterleri dolayısıyla yapıldığı söylenen yüksek çevre duvarları ve üzerindeki demir korkuluklar da açıkçası tam korumalı bir cezaevini anımsatıyor.
Şehrin göbeğindeki Vodafone Park, yine Fenerbahçe Stadyumu altında bulunan dükkân ve benzeri kiralık alanlar maç günü dışında da sürekli kullanılıyor.
İşe yüksek duvarların yıkılmasıyla başlanmalı. Böylece Bursalılar daha fazla stadyum çevresine çekilmeli. Hem halkın parasıyla yapıldığı için herkes yararlanmalı hem de bu denli kiralanabilir alandan Bursaspor Kulübü para kazanmalı.

Toplantılar bitti, sıra vatandaşın sesinde

Alinur Aktaş, göreve başladığı günden beri belediye ve bağlı kuruluşların yöneticileriyle sürekli toplantılar düzenleyerek bilgi aldı. Bu arada, BURFAŞ ve Burulaş gibi iki önemli birimin yöneticileri değişti.
BURFAŞ'a atama yapıldı. Burulaş için ise 3 aday arasından tercih yapılacak.
Şimdi sıra Bursalıları dinlemeye geldi. Aktaş, geçen hafta Kestel'den Kent Meydanı'na Bursaray'la yolculuk yaparak vatandaşları dinlemişti. Bu hafta haber verilmeden bu tür ziyaretler devam edecek. Öncelik T2 hattında buradaki vatandaşları ve esnafı dinleyecek.
Acil Eylem Planı ise önümüzdeki hafta açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.