Hava Durumu

Trafikte Çin modelinin ilk uygulaması başladı

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 07:25

Trafik ve ulaşım Bursa'nın en önemli sorunu. Geçen yıl 3 Kasım'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Alinur Aktaş, mesaisinin önemli bölümünü bu sorunu çözmeye ayırıyor.
Kavşaklarda yapılan düzenlemelerle kısmi rahatlama sağlanırken, kalıcı çözüm için hem Türkiye'deki hem de yurtdışındaki uzmanlar ve uygulamalardan faydalanılıyor.
Bu amaçla geçen mart ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürü M. Kürşat Gürsoy, mühendisler Fatih İnkaya, Alper Bayrak ve Enes Altun, Hikvision firması Türkiye Ofisi ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti'nin Benxi şehrinde akıllı trafik merkezinde incelemelerle bulundu.
Çinli uzmanlar, Bursa heyetine trafik kontrol merkezi 'Big Data Platformu', 'Plaka tanıma veri tabanı', 'Sinyalizasyon kontrol sistemi' ve 'Bulut depolama' çözümlerini anlattı. Heyet, ayrıca Çin'de en iyi akıllı trafik yönetim sisteminin uygulandığı Shenzhen ve Hangzou'da sistemin sonuçları ve trafik yönetimine ilişkin inceleme yaptı.
Peki, sistem nasıl çalışıyor ve elde edilen sonuçlar ne?
İşin temeli şehir trafiğinin video analizinden geçiyor ve bu yazılıma dönüştürülüyor. Yazılım sayesinde araç yoğunluklarına göre akıllı kavşaklar yönetiliyor. Hem daha az polis görev yapıyor hem de trafik yoğunluğu azalıyor. Çinli uzmanların verdiği bilgiye göre, sistemin uygulamaya geçmesinden sonra her yıl bir önceki yıla oranla trafik kazaları yüzde 10 oranında azaldı. Diğer bir olumlu sonuç ise sistemin uygulamaya konulduğu 2015 yılından beri ölümlü trafik kazasının yaşanmaması.
Çin'deki uygulamayı inceleyen heyet, Bursa'daki ilk çalışmayı video analizleriyle başlattı.
Büyükşehir Belediyesinin kentin büyük bir bölümünde yer alan üstelik de canlı yayın yapan kameraları var. Bu kameralardan gelen görüntüler trafik izleme merkezinde toplanmaya başlandı.

Sosyal medya hesabından duyurdu

Başkan Alinur Aktaş da merkezi ziyaret ederek, sosyal medya hesabından, ' Bursamızda akıllı şehircilik uygulamalarıyla ilgili önemli çalışmalara imza atıyoruz. Trafik izleme merkezimiz her an şehri izleyerek yoğunlukla ilgili gerekli müdahaleleri gerçekleş- tiriyor' yazısıyla paylaştı. Bu merkezde şimdilik inceleme ve manuel müdahaleler gerçekleştiriliyor. Eğer Çin'deki uygulama gerçekleştirilirse görüntülere göre yazılım oluşturulacak ve akıllı kavşaklarla entegre olarak çalışacak.

Bursalı gazetecilerin Ankara çıkarması

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Organizasyon Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu tarafından gerçekleştiriliyor. 'Vakıf Kuran Kadınlar' temalı toplantıda ayrıca restorasyonu tamamlanan 250 vakıf eserinin 7 bölgeden canlı bağlantı ile açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.
Bu toplantıya yine Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun davetiyle Bursa'dan 40'a yakın basın mensubu da katılacak. Beştepe'deki törenin ardından gazeteciler Çavuşoğlu ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.