Hava Durumu

Turizm Master Planı yabancı firmaya

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2018 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 08:24

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın imar anayasası özelliği taşıyan 1/100 binlik plan ve ulaşım master planı hazırlıklarını tamamladı. Meclise gönderilen iki plan da ocak ayından itibaren yürürlükte olacak.
Aktaş son aylarda 'Bursa Tasavvuru' çalışmasıyla bir yandan kentin yeni vizyonunu belirlerken diğer yandan yeni rota turizm ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Turizm Tanıtma Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Aktaş, 9 ilçenin dahil olduğu birliğe 17 ilçenin tamamının katılımını sağladı.
Geçen hafta BEBKA'da düzenlenen ve Vali Yakup Canbolat ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın da katıldığı toplantıda, Bursa markası oluşturulması için turizm master planı çalışması için 3 yabancı firma temsilcilerinin sunumunu dinledi.
Aktaş, Sönmez Medya ziyaretinde, bu firmalardan birini tercih ettiklerini belirterek, Turizm Master Planı ve 20 aylık çalışma dönemiyle ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi.
Firma adını açıklamayan ancak planda yer alan bazı ipuçlarını veren Aktaş, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi için de tıpkı Söğüt'te Ertuğrul Gazi, Domaniç'te Hayme Ana gibi devlet töreni düzenleneceğini anlattı. Ayrıca Bursa Tasavvuru için 2026 ajans ofisinin kurulacağını ve tüm gelişmelerin bu ofisten izleneceğini kaydeden Aktaş, 'Bursa'nın sabah Ulu Cami'de buluşulup, ekmek arasına kaşar peyniri sıkıştırılarak öğleden sonra ayrılınan bir merkez olmadan çıkarılması gerekiyor' dedi.

Dedikodulara yanıt verdi

Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ulaşımın ardından en çok bütçenin disiplin altına alınması için çalışma yaptı. Ertelenen daha doğrusu ötelenen borçların yüksek miktardaki taksitleri nedeniyle zaman zaman zor günler de yaşadı. Hatta iki ay maaş ödemesi için bankadan kredi çekmek zorunda kaldı.
Yeni dönemle ilgili gerek şehrin dinamikleri gerek yabancı kaynaklar, gerekse belediye içindeki uygulamalarla ciddi ekonomik gelişmeler yaşanacağının altını çizen Aktaş, bugünlerde en çok hakkında çıkan dedikodulardan şikayetçi. Seçimden sonra bin 500-2 bin kişinin işine son verileceği dedikodusunun çıkarıldığını söyleyen Aktaş, 'Ben çıkarmadım kanun çıkardı. Yeni taşeron yasasıyla birlikte artık emekliler çalıştırılamıyor. 600-700 kişi böyle azaldık. Burfaş'ın 17 tesisini kapattık. Buradan da 300 kişi gitti. Adam çıkarmadım. Kimsenin aşıyla oynamayız' dedi.
Büyükşehir belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını da açıklayan Aktaş, çalışanları mutlu edecek bir sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

DJ başkanın hedefi gençler

Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal'ın adaylık için istifasının ardından ilçe başkanlığına yönetim kurulu üyesi ve gençlik örgütlenmesi sorumlusu Özer Anaç, genel merkez tarafından atandı.
Dün gazeteci arkadaşımız ve Nilüfer Belediye Meclis aday adayı Fırat Yılmaz ile Sönmez Medya'yı ziyaret eden Özer Anaç'ın atamayla yetinmeyip, yönetimde oylama yaptırdığı ve başkanlığını oybirliği ile tescil ettirdiğini de öğrendik.
Sohbet sırasında sanayi tipi oto boya işiyle uğraşan genç başkan, ilginç bir hobisi olduğunu da anlattı. Geniş bir plak koleksiyonu olan Anaç, fırsat buldukça DJ'lik de yapıyor. CHP'nin gençlerle buluşması için Görükle'de çalışmalar yapan Anaç'ın önümüzdeki Salı günü CHP'nin büyükşehir başkan adayı olarak açıklanması beklenen Mustafa Bozbey ile DJ kabinine girmeyi planlıyor.

Kampanyaya cep mesajıyla başladı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, salı günü toplanacak CHP Parti Meclisi tarafından büyükşehir belediye başkan adayı olarak isminin açıklanmasını beklerken, seçmene de seslenmeye başladı.
Cep telefonunda 0850 ile başlayan numaraları açmayı tercih etmem. Bu kez numaraya dikkat etmeden açınca Mustafa Bozbey'in yeni yıl kutlaması ile karşılaştım. Nilüfer'de oturanlar belki daha önce yeni yıl dolayısıyla bu tür mesajlar almışlardır. Evim Gemlik'te olduğu için daha önce Bozbey'den hiç telefon mesajı almamıştım. Sanırım Bozbey bu kez mesajı tüm Bursa için yaygınlaştırarak, kampanyasının startını vermiş.
Mesajında Nilüfer Belediye Başkanı vurgusu yapmayan Bozbey, yeni yıl kutlamasını, 'Nilüfer gülümsesin Bursa gülümsenin Türkiye gülümsesin' sözleriyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.