Hava Durumu

Turizm stratejisi hazırlayan Bursa 'model kent' arıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 08:05

Bursa, tarım ve sanayi kenti kimliğinin yanına gelecekteki yeni vizyonu için son 5 yıldır turizmi eklemeye çalışıyor.
Bu amaçla valilikten belediyelere, sivil toplum kuruluşlarından özel firmalara kadar birçok kuruluşun kendi çapında yaptığı çalışmalar, 3 yıl önce tüm bu paydaşları bir araya getiren Bursa Turizm Platformu'nun kurulmasıyla doğru bir rotaya oturdu.
Platform, kurulduğu günden itibaren fuar ve turizm zirvesi gibi birçok önemli etkinliğe imza atarken, kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında önemli bir görev üstlendi.
Geçen yıl, TÜRSAB Yönetim Kurulu'nda Bursa'yı temsil eden Hasan Eker, bayrağı yine TÜRSAB ailesinden Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu'na devretmişti. Saraçoğlu'nun koordinatörlüğünü yaptığı platformun toplantısı dün Uluumay Müzesi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıda, platformda daha önce önerisi yapılan Bursa turizm web sayfası, turizm haritası, marka stratejisi, sağlık turizmi ve Gölyazı konuları ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın yanı sıra Bursa Turizm Tanıtma Birliği Şube Müdürlüğü görevi de bulunan Ahmet Bayhan, internet sayfa, harita ve Gölyazı ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve 'Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi' projesini yürüten ekip de son aşamaya gelen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Projenin her aşamasında paydaşlara bilgi aktarımı yapıldığını ve ortak çalışma yürütüldüğünü ifade eden Gerim, 'Önemli olan strateji yapmak değil, bunun sahiplenilmesi' mesajını verdi.
Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini de haber veren Gerim, şöyle devam etti:
'Şu anda Avrupa şehirleri inceleniyor. Bursa'ya uygun olabilecek hangi şehirler var. Bu işi nasıl başarmışlar onu analiz ediyoruz'
Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Murat Saraçoğlu da, daha önceki toplantılarda konuşulan ve önerilen çalışmaların tamamlanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, stratejik plan ile ilgili paydaşlara yöneltilen 6 farklı başlıktaki soruların 15 gün içinde yanıtlanacağını, buradan da ilginç öneri ve projelerin ortaya çıkacağını kaydetti.
Bursa'nın turizm tanıtım ve marka stratejisi çalışması için model kent arayışı çok isabetli bir karar. Hani bir söz vardır; Amerika'yı yeniden keşfetmenin gereği yok.
Bugün dünyada ve Avrupa'da marka olmuş onlarca turizm kenti var. Onların başarı öyküleri, Bursa'ya da yol gösterici olacaktır.

AYASOFYA'DAKİ TARİHİ GÜNE TANIKLIK ETTİLER

Türkiye dün, tarihi günlerinden birini daha yaşadı.
İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya-i Kebir Camii'ndeki Cuma namazına 350 bin kişi katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın namaz öncesi Kuranı Kerim okuduğu ilk cumayı kılan ve bu tarihi ana tanıklık eden Bursalılar da vardı.
AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık ve Atilla Ödünç ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarihi anı çektirdikleri fotoğraflar ve mesajlarla sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Çavuşoğlu, 'Gün kuşatıcı bir medeniyet tasavvurunun vücut bulduğu gündür!' derken, Dr. Esgin, 'Müjdeler olsun, doğdu batmayan güneş... Ayasofya Camii aziz bir kitap gibi açıldı' mesajını verdi.
Refik Özen, 'Hangi aşık maşukunu bu kadar özlemiştir' sözleriyle duygularını ifade ederken, Zafer Işık, Atilla Ödünç ve Başkan Aktaş da, 'şükürler olsun' paylaşımında bulundu.


86 yıl sonra kılınan cuma namazının özel davetlilerinden biri de Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için 26 yıldan beri mücadele veren Bursalı emekli öğretmen İsmail Kandemir de vardı. Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir, namaza gelişinde, 'Uzun yıllar çalıştık ve kazandık. Kalbim pıt pıt atıyor' sözleriyle duygularını ifade etti.

VALİ CANBOLAT'TAN MECLİS ZİYARETİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, önceki gün TBMM'de AK Parti Bursa milletvekillerinin konuğu oldu.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na yeniden seçilen Hakan Çavuşoğlu'na hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Canbolat, milletvekilleri Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Müfit Aydın, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen ile bir araya geldi.
Vali ve vekillerin buluşmasında Bursa'nın sorunları da ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.