Hava Durumu

Turizmin kalbi dört gün Bursa'da atacak

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 08:06

Bursa, son yıllarda sahip olduğu potansiyelin farkına varıp, kamu ve özel sektör olarak rotasını turizme çevirdi.
Turizmin iki ana unsurundan biri altyapı diğeri ise tanıtım. Başta belediyeler olmak üzere kamu, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması için çok önemli işlere imza attı. Bursa'nın Topkapı'sı olarak nitelendirilen Muradiye Külliyesi'nden Hanlar Bölgesi'ne, İznik'ten Mudanya'ya kadar birçok bölgede gelen turistlerin ilgisini çekecek eserler, neredeyse ilk günkü ihtişamına kavuştu.
Bu arada özel sektör de boş durmadı. Son yıllarda birbirinden konforlu oteller ve restoranlar hizmete girdi. Altyapıda eksikler yok mu? Elbette ki var. Turizmcilerin zaman zaman dile getirdiği bazı bölgelerde tuvaletinden tutun da otoparkına kadar birçok engel mevcut.
Altyapı tamam da peki, Bursa'ya turist nasıl gelecek? Hedef, 2023 yılında Bursa'ya 5 milyon turistin gelmesi. Mevcut durumun neredeyse 5 katı rakama ulaşmak öyle kolay değil.
İşte bu noktada tanıtım ve pazarlama ön plana çıkıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Bursa'yı dünyaya pazarlayacağız' sözüyle geçtiğimiz günlerde buna işaret etmişti.
Yurtdışına biz gideceğiz, onları davet edeceğiz. Böylece oluşan önyargılar kırılırken, zenginliklerin farkına varılacak.
Bursa, önümüzdeki hafta yani 18- 21 Ekim tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve Network Fuarcılık tarafından düzenlenecek 1'inci Bursa Turizm Fuarı ile tanıtım açısından önemli bir adım atacak. Fuarla eşzamanlı olarak Bursa Valiliği'nin desteğiyle Bursa Turizm Platformu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bursa Turizm Tanıtma Birliği, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT, BTÇH ve BURSADER dernekleri ve turizm ile ilgili kamu kurumları tarafından, SKAL Bursa Kulübü koordinatörlüğünde 3'üncü Turizm Zirvesi yapılacak.
Fuarda, işbirliklerinin artması, yeri pazarların oluşturulması amacıyla fuarda 10'u Bursa dışından 60 firma stant açacak. Zirve Türkiye'nin turizmdeki önemli aktörlerini bir araya getirecek. Zirveye, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Tafed Başkanı Zeki Açıköz, TÜREB Başkanı Zeki Apalı, Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya ve önde gelen turizm duayenleri konuşmacı olarak katılacak.
Zirve kapsamında, İznik, Gölyazı, Tanıtım, Eğitim, Esnaf ve Turizm, Konaklama, Uludağ, İstihdam, Çevre, Sağlık Turizmi konularında çalışma grupları oluşturuldu. Bu çalışma gruplarına ilgili kurum temsilcileri davet edilerek, yapılacak toplantılarda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılarak eylem planı çıkarılacak. İlgili raporlar da kamu yöneticilerine sunulacak.
Turizm fuarının en renkli bölümleri ise program aralarında yöresel yemek ikramları ile Genç Aşçılar, Ev Hanımları Yöresel Yemek ve Turizm Otelcilik Okulları yemek yarışması oluşturacak.

THY 25 ÜLKEDEN 100 ACENTA TEMSİLCİSİNİ GETİRİYOR

Zirve ve fuarın en önemli etkinliklerinden biri de Türk Havayolları'nın Yurt Dışı Acenteleri Bursa Gezisi programı olacak.
Zirve ve Fuar Koordinatörü Hasan Eker, THY ile 4 ay önce görüşme yaparak teklif götürdüklerini belirterek, THY Satış Başkanlığı'ndan 25 ülkedeki bölge müdürlüklerine yazı gönderildiğini söyledi.
25 ülkeden 150 acenta ve turizmciye davet gönderilen davete olumlu yanıt veren 100 kişi zirve boyunca Bursa'da ağırlanacak ve fuar alanında kurulacak bölümlerde görüşmeler yapacak. Yarım gün sürecek görüşmelerin ardından Arap ülkelerinden gelenler doğa turizmine, Avrupa'dan gelenler ise kültür turizmine yönelik Bursa gezisi yapacaklar. Hasan Eker'e göre turizm fuar ve zirvesinde hiçbir faaliyet yapılmasa bile bu gezinin Bursa'nın tanıtımı açısından son derece önemli. Çünkü gelecek olan turizmciler, Bursa'daki meslektaşlarıyla görüşüp bağlantı kurmanın yanı sıra Bursa hakkındaki bilgileri ülkelerine aktaracaklar.
Hasan Eker, geçen ay Bursa Turizm Platformu üyeleri olarak AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u ziyaret ederek, Bursa Turizm Raporu'nu sunduklarını ve zirve daveti yaptıklarını hatırlattı. Eker, 'Bakanımız müsait olursa geleceği sözünü verdi. Gelmesini bekliyoruz. Katılması sürpriz olmaz' dedi.

VETERİNER HEKİMLER YIPRANMA PAYI İSTİYOR

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nın geçen ay yapılan genel kurulunda seçilen Başkan Hüseyin Bolten ve yönetim kurulu üyeleri Melike Baysal, Harun Batmaz, Onurhan Gülsün basının karşısına çıkarak projelerini ve 2 yıllık görev süresi içinde yapacaklarını açıkladılar. Geçen dönem oda başkanı olan ve seçimlerde yönetim kuruluna giren Sinan Sağlam'ın katılmadığı toplantıda, öne çıkan konu, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar ve veteriner hekimlerin özlük hakları oldu.
Yönetim kurulu üyeleri, sağlıklı hayvansal gıdanın temelinin sağlıklı hayvanlar olduğu vurgusu yaparak, veteriner hekim denetimi olmadan üretilmiş hayvansal gıdaya güvenli demenin mümkün olmadığını ve bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek için etkinlikler düzenleyeceklerini söylediler.
Veteriner hekimlerin sorunlarının çözümü için her sektör için ayrı bir komisyon oluşturulacağını da kaydeden yönetim kurulu üyeleri, veteriner hekimlere de yıpranma payı verilmesi ve özlük haklarının korunması için yasal zeminde mücadele edileceği mesajını verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.