Hava Durumu

Türkiye artık kendi göbeğini kendisi kesecek

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 08:12

Türkiye, insani dramların önüne geçmek amacıyla İdlib bölgesindeki gözlem noktalarına ilave olarak 200'den fazla zırhlı aracı bölgeye göndermeye başlamıştı. Bunun amacı bölgede Türk varlığını gören rejim güçlerinin saldırılarının önlenmesi ve kuzeye yani Türkiye sınırına yönelen mültecilerin rahatlamasıydı.
Ancak sabaha karşı bölgeden acı haber geldi. Rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 5 asker ile 3 sivil personel şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareket etmeden önce karşılık olarak Suriye rejimine ait 46 hedefin vurulduğunu açıkladı ve Rusya'ya önümüzü kesmeyin mesajını verdi.
Rejim güçlerinin bu hain saldırısı Türkiye'nin Suriye'deki tutumunda radikal değişikliklere neden olacağa benziyor. Saldırının Astana ve Soçi süreçlerini de derinden etkileyerek, Türkiye'nin güvenli bölge çabalarında yeni sayfalar açacak.


Menfur saldırıyı konuyu yakından takip eden Bursa Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen'e sorduk.
İdlib'de Rusya ile birlikte yürütülen süreçte böylesine menfur bir saldırının olmasının Türkiye'yi derinden yaraladığına dikkat çeken Özen, 'Gelinen noktada rejim güçleriyle karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye bundan sonra kendi göbeğini kendisi kesecek' dedi.
Devamında ise;
'Bu menfur saldırıya gereken cevap verildi ve verilecektir. İdib'deki süreç bundan sonra bugüne kadar olandan farklı seyir izleyecek' değerlendirmesini yaptı.
Özen, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında olduğu gibi kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şehitlerinin kanını yerde bırakmayacağını ve bundan hiç kimsenin kuşku duymaması gerektiğinin altını çizdi.

'RÖVANŞ KAVGASINA ALTERNATİF OLMAK İSTEDİM'

CHP İl örgütünde 9 Şubat Pazar günü yapılacak kongre öncesi mevcut Hüseyin Akkuş ile rakipleri İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan'ın delegelere yönelik çalışmaları devam ediyor.
Adaylığını ilk açıklayan Erol Gülmez, aralarında Bursa eski Baro Başkanı ve 'Ortak Çözüm Grubu' çalışmalarıyla tanın Ekrem Demiröz, geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erdal Aktuğ'un da bulunduğu ekibiyle basının karşısına çıktı.


Cuma günü 30 kişilik yönetim kurulunu Bursa kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Gülmez, toplantıda önemli mesajlar verdi. Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca arasında bir rövanş olacağını tahmin ettiği için örgüte bir alternatif sunmak amacıyla aday olduğunu söyleyen Gülmez'in basın toplantısında öne çıkan başlıklar şöyle:
3 Oyun kurucular arasındaki makam mevki kavgasından vazgeçilebilseydi bir müddet bile olsa kılıçlar kınına konulabilseydi 31 Mart seçimlerinde Bursa'yı kazanırdık.
3 Delegelerden 2 dönem için oy istiyorum. Çünkü 2 yıl kısa süre. Komisyonlar kurup 4 yıl boyunca projeler hazırlayacağız. Belediye başkan adayı belirlendiğinde projeler hazır olacak.
3 Bundan sonraki süreçte çekilme birleşme olursa beni kapsamayacak. Karaca'ya da Akkuş'a da 'çekilin benim altında birleşin. Birlik beraberlik mesajı verin' dedim. Pek ciddiye almadılar. Güner Aklan belki bu hassasiyetini son günlere doğru kullanabilir. O da oyun kurucularından ve kavgadan rahatsız.
3 Seçimlerde bir ittifak da olsa temayül yoklaması yapacağım. Milletvekili adaylarını 31 bin CHP üyesi oy kullanarak belirleyecek. Listeyi imzalayıp genel merkeze göndereceğiz. İtiraz olursa istifamızı sunacağız.

MECLİS'TE MİNİ BURSA ZİRVESİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Cumhur İttifakı'nın Bursa'dan Meclis'e gönderdiği iki önemli isim. Zaman zaman bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan iki ismin dünkü buluşma adresi Çavuşoğlu'nun Meclis'teki odası oldu.
Çavuşoğlu, 'İsmet Ağabey' diye hitap ettiği Ataman'la görüşmesini sosyal medya hesabından 'Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı olarak güç birliğimizi sürdürmekte kararlıyız. Ortak sevdamız önce Türkiye sonra Bursa' yazısıyla paylaştı.


Görüşmeyi değerlendiren Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu güç birliğini kararlılıkla sürdürmek istediklerini vurgulayarak, 'Cumhur İttifakı bir siyaset mühendisliği ürünü değil, milletin bağrından çıkmış bir ittifak. Netice itibarıyla birlikte çalıştık birlikte başardık İsmet ağabeyle zaman zaman bir araya geliyoruz. İsmet bey siyasi tecrübesi olan bir ağabeyim. Onun Bursa ve genel siyasetle ilgili görüşleri değerli. Zaman zaman bir araya gelmenin faydalı olacağını düşüyorum' dedi.

BURSA'YA LEZZET SEFERİ

Şef Ömür Akkor, yıllardan beri Anadolu mutfağı üzerinde çalışmalar yapıyor. Konuyla ilgili hazırladığı iki kitap, alanında dünyanın sayılı eserleri arasında yer almaya başladı bile. Kitaplarını hazırlamak amacıyla karış karış gezdiği Anadolu'daki lezzetleri Bursa'da açtığı Zennup 1844 adlı restoranına taşıyan Ömür Akkor'un hafta sonu önemli bir ziyaretçisi vardı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın cumartesi akşamı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından pazar günü Zennup 1844'e gelmesi Ömür Akkor'un lezzet ustalığının başarısı olsa gerek.
İşin güzel yanı, sadece Bakan Albayrak değil Bursa'yı ziyaret eden siyaset, sanat ve ekonomi dünyasının önde yer alan isimleri için Zennup 1844'ün cazibe noktası haline gelmesi. Turizm ve gastronomi kenti olmak isteyen Bursa için önemli bir gelişme...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.