Hava Durumu

Türkyılmaz, 7 yılı anlattı, üçüncü dönem sinyali verdi

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 08:05

CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2014 yılındaki yerel seçim kampanyasında, 2 dönem için Mudanyalılardan oy istemişti. 2014'teki seçimi Birinci seçimde yüzde 41,1'le kazanan Türkyılmaz, ikinci dönemde oyunu yüzde 54'e çıkarmayı başardı.

Türkyılmaz, görevde bulunduğu 7 yılını restorasyon çalışması tamamlanan Tirilye Taş Mektep'in bahçesinde düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Toplantıya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İlçe Başkanı Ömer Aydın ve Türkyılmaz'ın konuşmasında 2 yıl 10 ay sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını söylediği 2019 seçimlerinde Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile geçen mart ayında Bursa Metropolitliğine atanan Yuakim İlias Billis katıldı.

Toplantının giriş bölümünde, kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini kaydeden Türkyılmaz, '2014'te Mudanyalı hemşerilerime 'Mudanya'da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak' sözünü vermiştim. Yine söz veriyorum: Mudanya ile gurur duymaya devam edeceğiz. Bizimle daima Mudanya kazanacak" mesajını verdi.

Konuşmasının son bölümünü ise Mudanya ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışmalara ayıran Türkyılmaz, göreve geldiği günden beri büyükşehir belediyesi ve hükümete bağlı birimlerin her türlü engeliyle karşılaştıklarını öne sürdü.

'Ben kavga yapan birisi değilim' diyen Türkyılmaz, şunları söyledi:

'Ters bir algı yaratmaya çalışarak ben görüşülmeyen kavga yapan birisiymişim gibi gösterilmeye çalışıldı. Benim kavgam hukuk adalet kavgası tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen insanlara karşı verdiğim hak kavgası. Mudanya ve Mudanyalıların hakkını koruma kavgası bu kavgayı da karşımda kim olursa olsun veririm. Ucunda ölüm dahi olsa'

Toplantının soru-cevap bölümünde, Türkyılmaz'a iki dönem sözünü hatırlatarak, 2 yıl sonraki seçimlerde aday olup olmayacağını sordum. O da yanıtladı.

Verdiği sözü bildiğini ifade eden Türkyılmaz, 'Geldiğimiz süreçte Mudanyalı hemşerilerimiz ve sokağın sesine bakacak olursak, 3-4-5 git diyor. Görev başladığımızda 100 proje hazırladık. 100'ü bitirdik 200'e çıkardık. Bu yüzden mecburen üçüncü dönemi yapacağız' dedi.

TAŞ MEKTEP AÇILIŞINA ÇİPRAS VE BARTHOLOMEOS DA KATILACAK

Toplantıda, Mudanya'nın; tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yatırım dönemine girdiğini kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, Tirilye'nin bu aşamada lokomotif olacağını söyledi.

Türkiye'de ilk olarak Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan Tirilye Kentsel Tasarım Rehberi'nin, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere anlatıldığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, Mudanya'daki kültür rotasını ayağa kaldıracak bir koruma sürecini başlattıklarını söyledi.

Tirilye'nin Cittaslow ağına katılımı için başvuru sürecimizi tamamlandığını ifade eden restorasyonu tamamlanan Taş Mektep'in teşrifinin yapılacağını kaydeden Türkyılmaz, binanın birinci katının dijital kent müzesi, iki katının da eğitim ve toplantılar için kullanılacağını ifade etti. Türkyılmaz, şöyle devam etti:

'Tirilye'yi seçtik buram buram tarih, cumhuriyet ve insanlık kokuyor.Teşrifatı bittikten sonra görkemli bir açılış yapacağız. Açılışa bizim mülki ve idari amirlerimizin yanı sıra Yunanistan'dan kardeş belediye başkanlarımız, yine Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan eski Başkanı Çipras da katılacak' dedi.

'ALACAĞI OLANLARI YOLDAN ÇEVİRİP, BORCUMUZU ÖDEDİK'

Toplantıda, Türkyılmaz'a görev başladığı ilk aylarda sık sık dile getirdiği belediye borçlarının son durumunu da sorduk.

Göreve başladığında çok büyük miktarda olan borçların bugün sözü edilemeyecek rakamlara düştüğünü ifade ederek, yatırımları devam eden Yıldıztepe, Kapalı Pazar yeri, soğuk hava deposu ve Bademli spor merkezinin paralarının da hazır olduğunu söyledi.

Türkyılmaz, göreve başladığı günden beri her akşam belediye hesaplarını kontrol ettiğini de hazırlatarak, şöyle devam etti:

'500'ün üzerinde Mudanyalının belediyemizden alacağı vardı. Bunları çıkartıp, 'Gel paranı al kampanyası' başlattık. İnsanlara tek tek ulaştık. Şimdi 26 kişiye düştü. Sokakta gördüklerimizi yoldan çevirip hal hatır sorduktan sonra gelip paralarını almalarını istedik. Her akşam mali tabloda bunları görünce canım sıkılıyor. Bizim katta çalışan bir belediye görevlisi vardı. Çağırdım al paranı dedim. Yol harcırahı varmış, yıllarca kalmış. Kapısına alacaklı getirmeyen bir belediye. Yaptıklarını tamamını ödeyen bir belediye olarak yolumuza devam ediyoruz.'

'KİRLETEN FAKTÖRLERİ ORTADAN KALDIRIRSANIZ MARMARA TEMİZ OLUR'

Marmara Denizi'nde iki aydan beri devam eden müsilaj, canlı yaşamı tehdit ediyor. Mudanya Belediyesi de bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen araçlarla geçtiğimiz hafta deniz yüzeyinde temizliğe başladı.

Mudanya'nın bu çalışması Bursa Büyükşehir Belediyesi ile sosyal medya üzerinden bir tartışmaya neden oldu.

Konuyla ilgili soru üzerine Başkan Türkyılmaz, Marmara denizindeki kirliliğin Nilüfer deresi ve yapılan biyolojik arıtma yapılmadan gerçekleştirilen derin deşarjlardan kaynaklandığını vurgulayarak, 'Kirleten faktörleri ortadan kaldırırsanız Marmara temiz olur' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçmeyince, daha önce çeşitli konularda işbirliği için Nilüfer, Gemlik belediye başkanlarıyla görüştükleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek aldıklarını hatırlatan Türkyılmaz, katkı veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti.

Türkyılmaz, tartışma konusunu da şöyle anlattı:

'21 mayıs'ta Karacabey gemlik arasındaki sahili temizleyeceğimiz haberini yaptık. Sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinin deniz araçlarının paleti havada keşif yaptığını gördüm. Biz paylaşım yaparken neden yapılmıyor diye eleştirip hava atmadık. Mudanyalı hemşerilerimize sorumluluk gereği, bizim görev alanımız olmamasına rağmen temizliğe başladık. Kimseyi küçük düşürmek diye bir kastımız yok. Onlar ne derse desin görevimizi yapmaya devam edeceğiz'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.