Hava Durumu

Türkyılmaz: Bozbey'le büyükşehri kazanırız

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 08:23

Hem CHP hem de AK Parti'de belediye başkan adayları önümüzdeki hafta açıklanacak. Mevcut başkanlar ve aday adayları adeta nefesini tutmuş bekliyor.
İçlerinde rahat olanlar da var. Örneğin 4 Ocak'taki Parti Meclisi'nde adaylığı açıklanacak olan Mustafa Bozbey gibi. Buna Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı da eklemek gerekir.
Nedenine gelince...
Dün yeni yıl kutlaması için Sönmez Medya'yı ziyaret eden Türkyılmaz, adaylığının 17 Ekim'den beri kesinleştiğini ve İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmeleri nedeniyle gecikmenin yaşandığını söyledi.
Aday gösterilmesiyle ilgili hiçbir tereddüdü yok.
Peki, Bozbey'in büyükşehir adaylığını nasıl değerlendiriyor? Soruyoruz. Yanıtı hazır:
'Seçim çalışmalarında gezdiğim bütün ilçelerde Bozbey'in büyükşehir adayı gösterilmesi isteniyordu.
Yapılan araştırmalar da bunu gösterdi'
Türkyılmaz, kendisinin de bildiği iki anket sonucuna göre Bozbey'in seçimi kazanacağını da iddia ediyor. Rakamlar ilginç.
AK Parti'nin seçim kazanma gerekçeleri arasında sürekli İnegöl oyları örnek gösterilir. Araştırmada bu da var. İnegöl'de CHP'nin oyu yüzde 15 civarındayken Bozbey'in oyu yüzde 28.8'e ulaşıyormuş.
Türkyılmaz'a göre, 31 Mart'taki yerel seçimlerde 1989 ve 1999 yerel seçimlerinin bir karışımı yaşanacak ve CHP lehine bir sonuç ortaya çıkacak. Bozbey de Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanacak.
Sohbet toplantısında başkan adaylığı belirlenmesi sonrası oluşacak meclis üyelikleri konusu da gündeme geldi. O kritik soru da Türkyılmaz'a yöneltildi: Mevcut başkan aday adaylarından meclis üyeleri olacak mı?
Türkyılmaz'ın yanıtı kısa ve net: Benim düşündüğüm yok. Bana göre etik de olmaz.

SİSTEM YENİ YÖNTEM ESKİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesi parlamento, milletvekillerinin sorunlarını bakanlara ulaştırdıkları en önemli mekandı.
Yeni sistemle bakanlar parlamento dışından olunca (meclise gelme sıklığı nedeniyle) vekillerin de sorunları iletme ortamı iyice azaldı. Buradaki tek istisna, vekillerin eski alışkanlıklarını sürdürme imkanı sağlıyor. O da salı günleri yapılan AK Parti grup toplantısı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantılara katıldığı için bakanlar da tam kadro grup salonunda yer alıyor. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da, iki ay önce grup toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a okullardaki spor tesislerinin o mahallelerdeki vatandaşlara açılması konusunu dile getirmişti. Geçen salı günü de aynı imkanı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşmesinde yakalayan Zafer Işık, bu kez de denizcilikle ilgili sorunları Bakan'a iletme imkanı buldu.
Konu biraz teknik ama hayvancılığın yanı sıra deniz nakliyesiyle ilgili acentası da bulunan Işık, Türk Limanları Derneği için önemli olan bu talebi Bakan Pekcan'a iletmeyi başardı. Bakan isteğe olumlu yaklaşarak inceleyip yardımcı olacağı sözünü verdi.

BURSA İÇİN TEMİZ HAVA EYLEM PLANI YAPILIYOR

Hava kirliliği Bursa'nın son yıllarda yaşadığı en hayati sorun. İki gün önce hava kirliliğinin insan hayatını tehdit edici boyutlara ulaşmasıyla ilgili yazım üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Pelin Sevgi'den sosyal medya aracılığıyla yanıt geldi.
Pelin Sevgi'nin yazdıklarına göre, hava kirliliği ile ilgili verilen önerge doğrultusunda ciddi çalışmalar yapılıyor. CHP'li üyeler de sorunun en yakın takipçisi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Çevre Kontrol Dairesi Temiz Hava Eylem Planı çalışması yürütüyor.
Meclis üyesi Sevgi, alınan komisyon karar tutanaklarını da göndermiş. Ayrıntılarıyla burada yazmanın imkanı yok ama konunun özeti şu: Herkes kirliliğin kaynağını biliyor. Alınacak önlemler de belli aslında.
Önemli olan koordinasyon ve tedbirlerin yürürlüğe girmesinde.
Bana göre, en acil tedbir, sıkı kontrol ve Bursa'ya kömür girişinin bir an önce yasaklanmasından geçiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.