Hava Durumu

Türkyılmaz hedefini üç döneme çıkardı

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 08:13

Anadolu topraklarına göz koyanlara Büyük Taarruz'la verilen dersin ardından bu başarının ilk tescillendiği yer Mudanya Mütarekesi'dir. Mütareke Lozan'ın yolunu, Lozan'da bağımsızlığın kapısını açtı.
Hayri Türkyılmaz, ilk döneminden beri Mütareke kutlamalarına büyük önem veriyor. Bu yüzden de 'Barışın ve Kardeşliğin Kenti Mudanya' sloganını her yerde kullanıyor.
Mudanya Belediyesi'nin Mütareke'nin 97'nci yıldönümü dolayısıyla 9-11 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği etkinlik programını Başkan Türkyılmaz açıkladı. Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, Yazar İnci Aral, Mehtap Meral, Suat Suna, Kürşat Başar ve Can Bonomo ile "Cem'niyet grubu, Mütareke Meydanı'nda Bursalılarla buluşacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi olan Solo Türk ise Mudanya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Türkyılmaz, toplantıya katılan Gazeteci-Yazar Enver Aysever ile 18 Ekim'de başlayacak 'Yazı Akademisi'nin protokolünü imzaladı. 6 ay sürecek yazı akademisi için Aysever, Mudanya'ya taşınacak.

***
Bu tür toplantıların resmi bölümünden sonra yapılan sohbetler gazetecilere yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı sağlar. Türkyılmaz ile deniz kıyısında çay eşliğinde yaptığımız sohbette de yeni gelişmelerden haberdar olduk.
Türkyılmaz, 2014 yılındaki seçimlerde, Mudanyalılardan iki dönem için oy istemişti. Bu seçimi yüzde 41, 13 oyla kazanan Türkyılmaz, geçen mart ayında, oy oranını yüzde 53,45'e çıkardı. Mudanyalılardan aydığı oy sayısı ise 22 bin 83'ten 33 bin 664'e yükseldi.
Aday belirleme süreçlerindeki tartışmalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın 'Türkyılmaz'ı kimseye yedirmem' sözleriyle destek alan Türkyılmaz'ın hedefini üçüncü döneme çıkardığını öğrendik. Birinci döneminde verdiği 100 vaadi yerine getirdiğini bildiren Türkyılmaz, yeni başlayan projelerin tamamlanması için bir döneme daha ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Yeni bir haber daha verelim; Türkyılmaz, geçen yıl Yıldıztepe'deki sosyal yaşam merkezine Kılıçdaroğlu'nun adını vermek istediğini CHP Genel Başkanı'na iletmiş, o da 'bakalım yanıtını' vermişti. Türkyılmaz'ın yarın bu kez Yıldıztepe'nin temel atma töreni için Kılıçdaroğlu'nu davet etmek üzere Ankara'ya gidecek.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTILARINA KATILACAK

Mudanya ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkiler geçen dönem oldukça gergin seyretmişti. Yeni dönemle ilgili bakış açısını ve meclis toplantılarına katılıp katılmayacağını da Türkyılmaz'a sorduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Türkyılmaz, Aktaş'a bugüne kadar tüm belediye başkanlarını bir araya getiren toplantı yapmadığı için sitemde bulundu.
Büyükşehir toplantılarına kendi programlarıyla çakıştığı için katılamadığını da ifade eden Türkyılmaz, 'Son dakikada toplantı haberleri veriliyordu. Artık düzene kavuştu. Bundan sonra toplantılara katılacağım' hatırlatmasını da yaptı.

İLK GÜNEY KORELİ KAFİLESİ KASIMDA BURSA'YA GELİYOR

Bursa ile Güney Kore arasındaki dostluk rüzgarları ilk meyvelerini vermeye başlıyor.
Önce Güney Koreli heyetler Bursa'ya gelip, hem resmi görüşmeler yaptılar hem de tarihi ve turistin yerleri dolaşarak kenti tanıma fırsatı buldular. Geçtiğimiz hafta da Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan, BEBKA Koordinatörü Aziz Türk ile TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Güney Kore'nin başkenti Seul'deydi.
Aslında bu geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katılacaktı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle gidemeyince görüşmeleri bu heyet gerçekleştirdi.
Bursa heyeti gezi sırasında Güney Koreli yatırımcılar, turizmciler, tanıtım ajansları ve gazetecilerle Seul'de bir araya gelerek, neden Bursa'ya gelmeleri gerektiğini anlattılar.
Güney Kore turizm potansiyeli açısından çok önemli bir ülke. 57 milyon nüfusun yaklaşık 30 milyonu her yıl yurtdışı tatili yapıyor. Bursa'nın hedefi; Türkiye'de İstanbul, Kapadokya gibi yerleri tercih eden Güney Koreli turistlerin rotasını Bursa'ya çevirebilmek. Bunun için Bursa turizm bürosu kurulması planlanıyor.
Bu arada, gerçekleştirilen ön görüşmeler ve THY'nin de desteğiyle ilk Güney Koreli turist kafilesi kasım ayında Bursa'ya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.