Hava Durumu

UEDAŞ, yerli ve milli otomobile hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2020 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 09:04

Marmara, Türkiye'nin sanayinin lokomotif bölgesi. Sanayinin en önemli ihtiyacı ise elektrik.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş yani kısa adıyla UEDAŞ, Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 3 milyon 100 bin aboneye kesintisiz elektrik vermek için faaliyet gösteriyor.

Kesintisiz kelimesinin altını önemle çizmek lazım. Birkaç dakikalık kesinti bile bizim normal yaşantımızı nasıl etkiliyor. Bunun sanayideki karşılığı ise üretimin durması anlamına geliyor. O yüzden UEDAŞ, kesintilerin azaltılması hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla sürekli yatırım yapıyor. Yeni sanayi tesisleri ve konut alanlarının genişlemesiyle her yıl ortalama abone sayısına da 100 bin eklendiğini düşünürsek yeni yatırımın önemi de anlaşılmış olur.
Ayrıca mevcut sistemlerin sağlıklı işlemesi de önemli. Bölge Türkiye'nin küçük bir modeli gibi. Sınırları içinde sahili, dağı, tarımı ve sanayisi var. UEDAŞ ekipleri kış aylarında 2 bin 500 metre yükseklikte veya sualtı robotuyla deniz tabanındaki hatların sağlıklı çalışması için gece gündüz mesai yapıyor.
ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının konuğu olan UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, 2020 yılı yatırımları ve müşteri memnuniyetinin artırılması için yürüttükleri projeleri anlattı.
Dört ildeki toplam yatırım tutarı 390 milyona ulaşacak. Bu yatırımlar müşteri memnuniyetini artırma ve teknolojik altyapıyı güçlendirme alanlarında gerçekleştirilecek. Dijitalleşmeyi hedefleyen UEDAŞ, SCADA sistemiyle arızalara 5-10 saniye içinde müdahale edebiliyor. 413 olan istasyon sayısı 2020'de 530'a çıkarılacak.
Gemlik'te kurulmasına karar verilen yerli ve milli otomobil fabrikasının temeli mayıs ayında atılacak. Hem fabrika hem de üreteceği otomobil için elektrik yine birinci derece önemli. Genel Müdür Gökay Fatih Danacı'ya bu konuyla ilgili hazırlıkları da sorduk.
Fabrikanın kurulacağı bölgeyle ilgili TEİAŞ'la birlikte hazırlıklara başlanmış bile. Şarj istasyonlarına gelince; bu konuyla ilgili belediyelerle işbirliği yapılması planlanıyor.
Diğer önemli bir konu ise sadece yerli otomobil değil, yeni piyasaya çıkan birçok model ya hibrid ya da elektrikli olduğu için elektrik kullanım saatlerinde de değişiklikler olacak. Kullanıcılar akşam araçlarını şarja takıp sabah alacakları için geceleri şebekelere ekstra yükler binecek. UEDAŞ, gelişmeyi de göz önüne alarak önümüzdeki yıllardaki planlarını da hazırlıyor.

AK PARTİ'DE İLÇE KONGRELERİ 29 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

AK Parti Bursa teşkilatında kongre süreciyle ilgili delege seçimleri kasım ayında tamamlanmıştı. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, merakla beklenen ilçe kongreleri takvimini sosyal medya hesabından açıkladı. 29 Şubat'ta Orhaneli ve Büyükorhan'la başlayacak süreç 12 Nisan'da Osmangazi ile sona erecek.

Genel merkezle yaptıkları görüşmelerde, ilçe kongrelerini ramazan ayı öncesi tamamlama taleplerinin olumlu karşılandığını belirten Salman, 'Kongrelerin her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi şöleni havasında gerçekleştirileceğini' söyledi. AK Parti'nin il kongresinin ise eylül veya ekim ayında yapılması bekleniyor.

BURSA'NIN İLK MİMARLIK TASARIM MERKEZİ

Bursa'nın son yıllarda yapılan prestijli binaların büyük çoğunluğunda Yüksek Mimar Hasan Sözüneri'nin imzası var.

Yeni adliye sarayından, zeplin modeliyle ilgi çeken Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi'ne, Atatürk Stadyumu Meydanı'nda yapılan Millet Bahçesi'nden Uludağ Kirazlıyayla'daki Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne, Nilüfer'deki Doruk Hastanesi'nden Sur Yapı AVM'de hep onun imzasını taşıyor.
Tasarım her alanda olduğu gibi mimaride ayrı bir önem taşıyor. 1982 yılında kurulan ve Bursa merkezli olmak üzere İstanbul ve Milano'da irtibat ofisleri bulunan Hasan Sözüneri Mimarlık, tasarım merkezi unvanını almaya hak kazandı.
Firmanın başvurusuyla yaklaşık bir yıldır devam eden değerlendirmeler sonrasında "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" tarafından kriterlere uygunluğu geçen hafta onaylandı.
Aldıkları bu unvanın sorumluluklarını artırdığına ve mesleğe bakışta yeni bir pencere açtığına dikkat çeken Hasan Sözüneri, tasarım merkezi olmalarıyla birlikte daha inovatif ve tasarım değeri yüksek projeler üretecekleri mesajını verdi.

'OYUNCAĞINI GETİR BİLETİNİ AL'

Osmanlı'nın Bursa'yı fethettiği günü panoramik ve üç boyutlu gösteren Panorama 1326 Fetih Müzesi, sömestrde öğrencilerin akınına uğradı. Açılmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçen müzedeki ziyaretçi sayısı 740 bine ulaştı.


Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilk duraklarından biri olan müze, geçtiğimiz hafta güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak oyuncak kumbarası hazırladı.
Panorama1326 Bursa Fetih Müzesi Müdürü Orhan Mollasalih, çocukların kendi oyuncak ve eşyalarını paylaşabilme duygusunu artırma adına böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. Proje ile müzeyi ziyaret edenlerin kumbaraya atacakları oyuncaklar çocuk esirgeme kurumu veya Osmangazi Belediyesi'nin sevgi mağazasında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kumbaraya oyuncak atanlar ise ücretsiz bilet sahibi olacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.