Hava Durumu

'Uludağ için toplantı değil, icraat zamanı'

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2019 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 08:50

Uludağ, Bursa'nın olduğu kadar Türkiye'nin gözbebeği. Son yıllarda yapılan ulaşım yatırımlarıyla da büyük metropollere en yakın kış turizm merkezi haline gelen Uludağ'ın eski cazibesine kavuşturulması için yıllardan beri plan üzerine plan, çalıştay üzerine çalıştay yapıldı.
Her seferinde de hazırlanan planların Uludağ'ı 4 mevsim kullanılacak hale getireceği vurgulandı. En son çalıştay, geçen yıl 5 Ocak'ta gerçek-leştirilerek, hedefler belirlenmiş, bir yıl sonra bakanlar kurulunun beyaz cennette toplanacağı açıklanmıştı.
Bu çalıştay raporu detaylarıyla kamuoyuna açıklanmadığı gibi bakanlar kurulu da Uludağ'da toplanmadı. Sadece Bursa'yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da uygulanan 'alan başkanlığı' teklifini yaptı.
Yenişehir Havalimanı'nın rantabl hale getirilmesi ve turizm konusunu takibine alan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, gündemine bu kez turizmle doğrudan bağlantılı olan Uludağ'ı aldı ve nihayet beklenen tespiti yaptı.
'Hedef 4 mevsim turizm... Toplantı üzerine toplantı, çalıştay üzerine çalıştay yapmak hedefinde değiliz...Çözüm ve sonuç odaklı hareket...'
Dr. Esgin, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'la birlikte önce Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç ve Mustafa Aksu'yu, ardından da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu'nu ziyaret ederek, Bursa'nın beklentilerini aktardı.
Görüşmeleri sorduğumuz Dr. Esgin'e göre, Uludağ için artık toplantı ve çalıştaylara gerek yok. Ne yapılacağı belli. Kanalizasyon sistemini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Doğalgaz için yer tespiti yapıldı. En kısa sürede gelecek.
Üçüncü konu otopark ve sosyal tesisler. Bakan yardımcıları ve genel müdürle bu konu masaya yatırıldı. Bu projeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yapacak. 2 yıl sürecek bir proje. Sadece otopark değil, buz pateni ve tırmanma pisti gibi etkinliklerin düzenleneceği çok kapsamlı bir sosyal tesis olacak. Dördüncü ihtiyaç ise spor tesisleri.
Uludağ'daki en önemli konulardan biri de kış turizmi için otellere gelecek olanlarla günübirlikçilerin ayrılması. Daha ekonomik olacak tesis ve spor alanları bu amaca hizmet edecek.
Uludağ'da projeler için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gelen bakanların bir fırsat olduğunu da vurgulayan Dr. Esgin, 'Her şeyi devletten beklemenin anlamı yok. Yap-işlet-devret modeliyle bu yatırımlar gerçekleşebilir' dedi.
Dr. Esgin'in tespitleri geç kalınmış olsa da yerinde. Hafta sonu Bursa'daki taraflarla konuyu görüşecek olan Dr. Esgin'in koordinasyon eksikliğini milletvekilleri olarak kendilerinin üstleneceğini de sözlerine ekledi.

TÜRKYILMAZ: YÜZDE 60'LA KAZANACAĞIM

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2014 yılında aday olduğu zaman seçmenlerden iki dönem için oy istediğini söylemişti. Bu sözünün arkasında durarak, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olmak isteyen Türkyılmaz'ın ikinci dönemine ilişkin süreç oldukça tartışmalı geçti.17 Ekim'de beklenen açıklama ocak ayına kadar sarksa da sonunda Türkyılmaz, ikinci dönem için CHP'nin adayı oldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla akşam yemeğinde buluşan Türkyılmaz, alacağı oy çıtasını yüksek tuttu. 2014 seçimlerinde 41,1 oy alarak başkan seçilen Türkyılmaz, 31 Mart seçimlerinde yüzde 60 oy alacağı iddiasında bulundu.

CÖMEZ, ERKEN SAHAYA İNDİ

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, geçen hafta görevdeki bir yılını doldurdu. Geçen süre içinde genel seçim deneyimi yaşayan Cömez, 31 Mart'taki yerel seçimlerde önemli sınava daha hazırlanıyor.
Osmangazi belediye başkan adayı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ardından belediye meclis üyeliği adaylığı yarışı başlayacak.
Aday belirlenmese de bekleme süresini değerlendirmek isteyen Cömez, mahalle ve esnaf ziyaretleriyle sahaya erken indi. Kimi zaman Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen hafta da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile esnaf ziyaretleri yapan Cömez, Osmangazi'de yine tarihi başarı elde edeceklerine inanıyor. Cömez, 'Çalışan, emek veren ve vatandaşla diyaloğu sürdüren her zaman başarıyla ödüllendirilir' tespitini de yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.