Hava Durumu

Umman’da pasta kesildi, Yenişehir’de törenle karşılandı

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2022 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 08:01

Bursa’nın hava yoluyla dünyaya açıldığı kapı olan Yenişehir Havalimanı dün özel ve önemli günlerinden birini yaşadı.

Bugüne kadar hep Yenişehir ile ilgili atıl durması ve kaldırılan seferleri yazıyor ve Bursa adına sitemlerimizi dile getiriyorduk.

Körfez ülkesi Umman’ın başkenti Muskat’tan kalkan  Salamair’e ait Airbus A320 uçağının tekerlerinin dün piste değmesiyle Yenişehir Havalimanı’nın geleceğiyle ile ilgili yeni bir sayfayı açıldı.

Salamair, Muskat-Bursa tarifeli uçak seferlerini 16 Haziran’da başlatacağını mayıs ayının son günlerinde açıklamıştı. Bu açıklama, aslında Bursa’nın hem yurt içine hem de yurt dışına yolcu potansiyelinin yüksek olduğunun göstergelerinden biriydi.

THY, bunu görmedi, Körfez ülkelerinin Bursa’ya ilgisini bilen Salamair gördü. Şirket bu yeni hat ile iki şehir arasında uçuş düzenleyen ilk havayolu oldu. Seferlerin başlayacağının duyurulduğu gün SalamAir’in CEO’su Kaptan Mohamed Ahmed’in açıklaması başka şirketlerin nasıl araştırma yaptığını da en güzel şekilde anlatıyordu:

‘Maceracı müşterilerimiz için büyük ilgi uyandıran destinasyonları sürekli araştırıyoruz. Müşterilerimizin geri bildirimleri ve ticari uygulanabilirlik temelinde, heyecan verici yeni destinasyonlar sunma kararları alıyoruz. Bu itibarla Bursa, Türkiye operasyonlarımızda tanıttığımız üçüncü destinasyon. Yeni rotanın İstanbul-Bursa arasındaki yakınlık ve karayoluyla kolay seyahat imkanı ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye sık seyahat eden yolcularımıza hitap edeceğinden eminiz.  Büyüleyici Bursa şehri, birçok turistik cazibe merkezi sunuyor.’

Yenişehir, Salamair’in İstanbul ve Trabzon’dan sonra Türkiye’de uçtuğu üçüncü destinasyon oldu. a SalamAir uçağı salı, çarşamba ve cumartesi günü Muskat’tan saat 10.05’te havalanacak. Uçak Bursa Yenişehir Havalimanı’na saat 14.05’te inecek. Aynı uçak saat 14.50’de Muskat’a dönüş için havalanacak. Uçak yerel saat ile 20.00’de Muskat’a teker koyacak. Uçuşlar Airbus A320 serisi uçakları ile yapılacak.   

İlk sefer dolayısıyla hem Muskat hem de Yenişehir’de dün heyecan ve sevinç vardı. Muskat Havalimanı’ndaki törene Türkiye’nin Muskat Büyükelçisi Ayşe Sözen Usluer de katıldı. Pasta kesilirken çekilen fotoğraf, Salamair’in sosyal medya hesaplarında paylaşılarak, Usluer’in açıklamasına da yer verildi.      

Konuşmasında, Bursa’nın Türk turizminin önemli noktalarından biri olduğu vurgusu yapan Usluer,  2021 yılında Covid-19 pandemisinin yol açtığı seyahat kısıtlamalarına rağmen 150 binden fazla yabancı turistin Bursa’yı ziyaret ettiğini hatırlattı. Son 10 yılda Türkiye'yi ziyaret eden Ummanlı turist sayısının arttığını vurgulayan Usluer, 2010 yılında sadece 5 bin kişi olan turist sayısının her yıl arttığını ve salgına rağmen geçen yıl 50 bine çıktığını, hedefin ise pandemi öncesi 90 bin sayısına ulaşmak olduğunu söyledi. 



HEM SEFER HEM DE BURSA’NIN TANITIMI…

Salamair, seferlerin başlaması dolayısıyla Ummalılara Bursa’yı tanıtıcı bilgiler verdi. Bursa’nın bir zamanlar Osmanlı’nın eski başkenti olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

‘Bursa, Türkiye'nin dördüncü büyük şehridir. Yeşil Bursa olarak bilinen, nüfusu üç milyonu aşan şehir, Anadolu'nun Marmara bölgesinde Uludağ'ın alt yamaçlarında yer alıyor. Bursa yemyeşil manzarası ve minareli şehri ile ziyaretçilerini etkiliyor’

Aynı zamanda kaptan pilot olan SalamAir’in CEO’su Kaptan Mohamed Ahmed’in kullandığı uçak Yenişehir Havalimanı’na inerken, itfaiye araçları su perdesi oluşturarak selamladı.

Karşılama törenine Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu ve BTSO Genel Sekreteri Okay Civelek katıldı. Ardından Maskat’taki gibi pasta kesilerek kutlama yapıldı. Salamair CEO’sı Mohammed Ahmed,  karşılamada yaptığı konuşmada, Bursa seferlerinin düzenlenmesine büyük emek veren AK Parti Bursa Milletvekili Dr Mustafa Esgin’e teşekkür etti.

 Bursa Büyükşehir ve Yenişehir Belediyeleri de gelen yolcuların istedikleri noktalara sorunsuz ulaşımını sağladı.



TURİZMCİ YORUMLADI: SEFERLERİN BAŞLAMASI HEYECAN VERİCİ

Bu arada, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanlığı seferlerin başlamasıyla ilgili özel bir program hazırladı. Gelen heyete dün akşam verilen yemeğin ardından bugün de TÜRSAB’ın düzenlediği organizasyonla Bursa gezisi düzenlenecek.

Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, Umman’ın önemli körfez ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, seferlerin başlamasının önümüzdeki günlerde charter taşımacılığının da yolunu açacağını söyledi.

Bursa’da Körfez ülkeleri ağırlıklı turizm alanında çalışan TÜRSAB eski Yönetim Kurulu üyesi Hasan Erdem ise Umman’la seferlerin başlamasının Türkiye’nin bu ülke ile diplomatik ve siyasi ilişkilerinin geliştirmesinin bir sonucu olduğunu söyledi. 

Bursa açısından seferlerin başlamasının heyecan verici olduğunu belirten Erdem, ‘ Bu seferler sayesinde hem turist hem de yatırımcı gelecektir’ dedi.

Aslında, yazının girişinde dikkat çektiğim gibi umarım bu seferler, Yenişehir’i hep ikinci plana iten THY ve Anadolujet’in de ilgisini çeker. Göçmen kenti olan Bursa’dan Balkan ülkelerine yapılacak seferler Umman’dan daha çok ivme ve heyecan yaratacaktır.

Yenişehir ile ilgili seçildiği günden beri seferler için çalışan AK Parti Milletvekili Dr. Esgin’in gündeme getirdiği Bursa-Bulgaristan-Makedonya ve Kosova seferlerinin tam zamanı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.