Hava Durumu

Üstün zekalılar okulu projesine vali desteği

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2019 09:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 09:31

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla 'Milli Eğitim İstatistikleri-Örgün Eğitim 2018-2019' verileri açıklandı.
Buna göre, Türkiye'de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde, 9 milyon 394 bin 125'i erkek, 8 milyon 714 bin 735'i kız olmak üzere toplam 18 milyon 108 bin 860 öğrenci örgün eğitim alıyor.
Peki, orta ölçekli bir ülke nüfusuna ulaşan öğrencilerimiz içinde üstün zekâlılar yok mu? Bu konuda bir ölçme değerlendirme olmadığı için sayı bilinmiyor.
İkinci soruyu da şöyle soralım; üstün zekalıların özel eğitim göreceği kurumlara sahip miyiz?
Soruya verilecek yanıt maalesef bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Bursa'da ise yok.
Geçtiğimiz aylarda Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen 22'nci dönem Bursa Milletvekili Şevket Orhan, göreve başlar başlamaz üstün zekalılar için Bursa'da bir okul yapılmasına öncülük etmeyi projeleri arasında ilk sıraya koydu.

Orhan'ın amacı başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm kurumların desteğiyle bu okulu hayata geçirmek. Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret eden Orhan, konuyu anlatarak, destek istedi.
Görüşmede okul projesinin çok faydalı olacağını belirten Vali Canbolat, valilik olarak destek vereceklerini söyledi.
Görüşmede, ayrıca Bursalılık ve kente sahip çıkma ruhunun geliştirilmesi konusu da gündeme geldi. Vali Canbolat, bu konuyla ilgili olarak da Bursa'da yaşayan herkesin kente sahip çıkması gerektiğini, ait olma ve birlikte yaşama bilincinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Her iki konu da çok önemli. 3 milyon nüfuslu bir kentte üstün zekalı çocukların özel eğitim göreceği bir okul hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin kazancı olacaktır.
Bursa'da birlikte yaşama duygusunun pekiştirilmesi ise kente değer katacaktır.

MARMARABİRLİK REKLAMINI İZLERKEN GURUR DUYDUM
Bursa'dan çıkıp Türkiye markası olan Uludağ İçecek, Sütaş, Eker ve Özdilek gibi özel şirketlerin ulusal kanallardaki reklamlarını izlerken acaba ne yenilikler yapmışlar diye dikkat kesilirim.

Marmarabirlik'in başlattığı reklam kampanyasını izleyince bu heyecana bir de gurur eklendi. Çünkü 1954 yılından beri faaliyet gösteren Marmarabirlik, 32 bin üretici ortağı olan ve birçok alanda örnek alınması gereken bize ait bir kurum. Birlik, son yıllarda yaptıkları ataklarla ürün çeşitliliğini artırırken, ambalajlı ürünleriyle öne çıkmasının yanı sıra alım politikaları, düzenli ödemeleriyle fark yaratıyor. Birlik sayesinde, zeytin üreticileri birçok tarımsal ürün yetiştiricisinin yaşadığı sıkıntılarla karşılaşmıyor. Alım kampanyası öncesi reklam filmiyle satışlarını artırmayı planlayan birliğin final sloganı olan 'Zeytin üreticisinin güç birliği, bir kooperatif markası Marmarabirlik' sözlerini çok tuttum. Marmarabirlik'in yükselişe geçmesinde katkısı büyük olan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın çağırısı da çok anlamlı: 'Tüketicilerimiz aldıkları her kilogramda 32 bin üretici ortağımıza destek vermiş olacaklardır'

Hidamet ASA
DİREKTEN DÖNMÜŞÜZ HABERİMİZ YOK
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve başladıktan 4 ay 3 hafta sonra kameralar karşısına geçmese haberimiz olmayacaktı.
Konuyu takip edenler bilir. Üniversitede 450 milyon dolarlık sosyal yaşam merkezi yapılacaktı. Prof. Dr. Kılavuz'un görevi devraldığı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sözleşmeyi imzalamış, itiraz süresi ise 25 Nisan'da sona eriyormuş.
19 Nisan'da göreve başlayan Prof. Dr. Kılavuz, sürenin bitmesine sayılı günler kala itiraz edince nelerden kurtulduğumuza gelince; 20 dakikalık tolerans harici giriş yine paralı olacak, rektörün deyimiyle öğrenci çayı 10 liraya içecekti.
Şimdi projenin tadil edilmesi için görüşmeler devam ediyor. Anlaşma sağlanmazsa üniversite sosyal merkezini kendisi yapacak. Rektörün şu sözleri ise konunun ne kadar önemli olduğunu anlatıyor:
' Eğer benim göreve başlamam 25 Nisan olsaydı, ücretle girilen bir üniversite olacak. Memuriyet hayatı sonunda parayla girilen üniversitenin rektörü olacaktım' Hangimiz hasta ziyareti veya başka bir konuda 20 dakikadan önce üniversite otoparkından çıkabiliyoruz?
Rektörün son dakika kararıyla direkten dön-müşüz haberimiz yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.