Hava Durumu

Vekilin kahverengi kaplı defterinde ne yazıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 08:32

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in bir yıllık meclis çalışmalarını anlattığı toplantı sonrası 'Vekil paradigmasını değiştiren parlamenter' değerlendirmesini yapmıştım.
Bir yıllık süre içinde turizmden sağlığa, ulaşımdan tarıma bir çok alanda çalışmalar yapan Dr. Esgin, meclisin kapalı olduğu dönemde mesaisini geçirdiği Bursa'da yaptığı çalışmalarla şaşırtmaya devam ediyor.
Bursa ve ilçelerini mahalle mahalle dolaşan 'kahverengi kaplı defteri'ne notlar alan Dr. Esgin, bunları belediye başkanları, Emniyet Müdürlüğü, BUSKİ, UEDAŞ, Telekom, Sağlık Müdürlüğü, Burulaş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek aktarıyor.
Dr. Esgin, geçen hafta Yıldırım'ın Musababa, Meydancık, Yıldırım, Yeşil, Davutkadı, Hoca Taşkın, Hacı Seyfettin, Selimzade, Emirsultan ve Sıracevizler mahalle muhtarları ve partisinin mahalle temsilcileriyle yaptığı toplantıda aldığı notları Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ziyaret ederek aktardı.

Görüşme sırasında vatandaşlardan gelen ve Dr. Esgin'in notlarını aldığı bir çok soruna anında çözüm bulundu.
Gazetecilerin ardından sosyal medya takipçileriyle de bir araya gelen Dr. Esgin'e kahverengi kaplı defteri ve vatandaşlardan gelen talepleri sorduk.
Taleplerin büyük çoğunluğu vatandaşın sosyal yaşantısını doğrudan etkileyen konular. Altyapı talepleri ise oldukça az. Yıldırımlılar, özellikle park alanı, otopark, kültür merkezi isterken, uyuşturucu ile mücadele ve tarihi bölgelerde SİT alanı konularından şikayetçi.
Örneğin Hocataşkın Mahallesi, yeni kapalı pazar yeri ve kültür merkezi isterken, Emirsultan ve Derebahçe'nin çocuk parkı ve otopark talepleri var.
Mahallelerdeki okulların istekleri için milli eğitim bünyesinde çözüm bulunmaya çalışılırken hayırseverlerden de destek isteniyor. Sıracevizler Mahallesi'ndeki Şehit Ercüment Türkmen Ortaokulu'nun bozulan engelli asansörü Dr. Esgin'in konuyu iletmesi üzerine bir hayırsever tarafından onarıldı.
Geçmişte seçim dönemlerinde hatırlanan ve talepleri sigara kağıtlarına yazdıktan sonra unutan vekillerden vatandaşın yanında olan dertlerini paylaşan ve çözüm bulan parlamenterleri görmek gelecek için umut veriyor.

BURSA'NIN KURTULUŞU VE TÜRKAY'IN HÜZÜNLÜ ANISI

Bursa'nın Yunanlılar tarafından işgali, meclis kürsüsüne 'Puşide-i siyah' olarak adlandırılan kara örtüyle kaplayacak, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'a 'Bülbül' şiirini yazdıracak kadar travma yaratırken, kurtuluşu da bir o kadar sevinç ve coşkuyla kutlandı.
Türk Ordusu'nun 9 Eylül'de İzmir'e girmesiyle taçlandırılan zafer sonrası gözler hep Bursa'dan gelecek haberdedir. Ankara'daki Bursa Yurdu önünde gelecek haber beklenir. 11 Eylül günü kurtuluş haberi sadece Bursa'da değil, tüm ülkede coşkuyla kutlanır. Kurtuluştan birkaç gün sonra Mustafa Kemal Atatürk de Bursa'yı ziyaret eder. Ulu Önder 1922'den 1938'e kadar, tam 17 kez Bursa'yı ziyaret eder. Genç cumhuriyetin ilk sanayi tesislerini de Bursa'da kurdurur.
Unutulmaması ve gelecek nesillere ilk günkü heyecanıyla aktarılması gereken bu önemli gün ile ilgili açıklama yapan Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın sözleri arasında yer alan bir ayrıntı dikkatimizi çekti.
Türkay'ın büyük dedesi Halim Efendi, işgal günlerinde bir sivil olarak tepki gösterdiği Yunan askerlerinden yediği tokat yüzünden o gece kahrından ölür. Ayrıntılarını sormak için aradığımız Türkay, her 11 Eylül'de ailede bu anının hatırlandığını vurguladı ve ekledi:
'Atalarımızın canlarıyla kurtardığı bu kent ve ülkeyi biz de alın terimiz, üretimimiz, bilgi ve sermaye birikimimizle dimdik ayakta tutmaya kararlıyız. Bundan sonra yabancı işgalcilerin çizme ve tokatlarına maruz kalmamak için atalarımızdan aldığımız dik duruşu sürdürmekte kararlıyız'

TOPHANE'YE DEV TÜRK BAYRAĞI İÇİN AÇIK ÇAĞRI

Osmangazi Belediye Meclisi'nde iki dönem görev yapan Cemil Aydın'dan Bursa'nın kurtuluş gününde bir öneri ve Bursa Valiliği, Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri ile Vakıflar Müdürlüğü'ne açık çağrı geldi.
Tophane Saat Kulesi'ne dev bir Türk bayrağı asılmasını isteyen Cemil Aydın, geçmişte geçtiğimiz yıllarda MHP Osmangazi Meclis Grubu olarak teklif ettikleri UNESCO koruma alanında olduğu ifade edilerek kabul görmediğini hatırlattı.
Aydın, çok hassas günler yaşadığımız bu dönemde bağımsızlığın sembolü olan ay yıldızlı bayrağın Tophane'ye asılmasının iç ve dış mihraklara Bursa'dan verilecek en güzel mesaj olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.