Hava Durumu

Veren el, alan elden üstündür

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 08:09

Bursa'nın Türk ekonomisine sağladığı katkı, her geçen gün biraz daha artıyor. Sadece Bursa'nın ürettiği katma değer ve ihracat rakamları, birçok komşu ülkeyi geride bırakacak düzeye ulaştı. Yıllık 6 milyar dolarlık fazla, bakanların bile Bursa gibi 10 il olsa ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri olan dış ticaret açığı kapanır değerlendirmesi yapmasını sağlıyor.

Bu başarının kahramanları ise hiç kuşkusuz iş insanları. Çalışıyor, üretiyor, kazanırken ülkesine de kazandırıyor. Bu normal süreçlerin yanı sıra Bursa iş insanlarının bir erdemi de varlıklı olmanın topluma karşı sorumlulukların bilincinde olmaları.
Bugün Bursa'daki eğitimden sağlığa çok sayıda eserin altında 'Veren elin alan elden üstün olduğu' bilinciyle topluma karşı sorumluluklarını gönülden yerine getiren iş insanlarının imzası yer alıyor.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de bu iş insanlarının ilk sırasında yer alanlarından biri. Ailenin ulu çınarı olan babası merhum Ali Osman Sönmez'in 'Bursa bana çok şey verdi. Ben Bursa'ya hak ettiği katkıda bulunamadım. Yardımseverlikten asla vazgeçmeyin' vasiyetini şiar edinerek yıllardan beri sosyal sorumluluk konusunda katkılarını sürdürüyor. Bundan büyük mutluluk da duyan Sönmez, kendisinden sonra çocuklarının da aynı yolda yürümelerini istiyor.

Dün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da katıldığı kendi adını taşıyan Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin açılışındaki konuşmasında, Mevlana'nın 'Kamil insan odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser' sözlerini hatırlatan Celal Sönmez'in şu sözleri yaptığı hizmetlerin kendisi için ne anlam taşıdığını çok güzel ifade etti:
'Şifa bulan hastalar, eğitim ışığıyla aydınlanan çocuklar ve ailelerin yüzlerinde beliren sıcak bir tebessüm bizler için en büyük ödüldür'
Sönmez'in konuşmasını dinleyince açılış töreninde bulunan Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun 22 Eylül 2018'deki temel atma töreninde, Celal Sönmez'e hitaben 'Allah size uzun ömürler versin ki, siz de bu hayırlara devam edin' sözleri geldi.
Başta Celal Sönmez olmak üzere bu ve benzeri örnek eserlere imza atan Sönmez Ailesi'ne Bursa adına teşekkürler...

VALİ ALANI GENİŞLETTİ, KIRAYOĞLU ÇİZDİ

Yunuseli Mahallesi'ndeki Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, bir yıldan kısa bir sürede tamamlandı. Öneri dönemin Valisi İzzettin Küçük'ten gelmişti. İzzettin Küçük'ten görevi devralan Vali Yakup Canbolat da yapımı sırasında desteğini sürdürerek, tahsis edilen alanın iki katına çıkarılmasını sağladı.

Mimar Mithat Kırayoğlu'nun uzmanlara danışarak İngiltere'den örnek alarak projesini çizdiği tesisin 3 bin 200 metrekare kapalı alanında, eğitim ve terapi amaçlı müzik, resim, seramik, vitray halı dokuma gibi bölümlerle birlikte tedavi amaçlı kapalı yüzme havuzu, spor salonu, fizyoterapi, konferans salonları bulunuyor. Yeni bir konsept ve uzman katkılarıyla hazırlanan merkezden her yıl en az 2 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor. Tören sonrası gezdiğimiz her bölümün ayrı bir renk taşıdığını gördük. Kiminde müzik aleti çalmaya, bir diğerinde halı dokumaya, başka bir salonda ise spor yapmaya çalışan engellilerin yüzündeki sevinç görülmeye değer türdendi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ÖDÜL TÖRENİ İÇİN GELİYOR

Bursa son haftalarda Ankara'dan gelen konukları ağırlamaya devam ediyor. Kasım ayı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u ağırlayan Bursa'nın aralık ayındaki ilk konuğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop olacak.
Şentop, 6 Aralık'ta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Ekonomiye Değer Katanlar' ödül törenine katılacak. Şentop, 60'a yakın iş insanı ve firmaya ödül verilecek törenin yanı sıra Bursa'da çeşitli görüşmeler yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.