Hava Durumu

Veresiye defteri için Ankara'ya gelmesini beklemedi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2021 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 08:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisinin yankıları devam ediyor.

Bursa gezisinde Nilüfer'deki törenden başlayarak yaptığı her konuşmada, yerel seçimler vurgusu yapan Kılıçdaroğlu'nun birinci sürprizi Mustafa Bozbey'in aday olduğunu açıklamasıydı.

Oldukça yankı bulan bu açıklamanın ardından CHP il örgütü, Bozbey'le birlikte Ankara'ya teşekkür çıkarması yaptı. Bu hem Kılıçdaroğlu'nun Bursa'ya yaptığı gezinin hem de il başkanlığı binası için verilen desteğin teşekkürüydü. Ziyarette il başkanlığı binasının tapusu da genel merkeze teslim edildi.

Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Prof. Dr. Yüksel Özkan, Orhan Sarıbal'ın yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İl Başkanı İsmet Karaca, İl Sekreteri Turgut Özkan, örgütten sorumlu il başkan yardımcısı Baran Güneş, Kültür Sanat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dursun Öztopal yer aldığı görüşmede, Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

Bursa gezisinden oldukça memnun kalan Kılıçdaroğlu, 'Birlik beraberlik olunca nasıl güzel oluyor. Bu birlik beraberlik bize Bursa'yı kazandıracak. Merak etmeyin. Bursa'yı kazanacağız. Ne zaman Bursa'ya gelmemi isterseniz geleceğim' dedi.

Bursa gezisinde sonradan programa eklenen Emek'teki esnaf ziyaretinde, tatsız bir tartışma yaşansa da Kılıçdaroğlu'nu buradaki görüşmeler de oldukça etkiledi.

İkinci sürprizi de buradan geldi. İl Başkanı İsmet Karaca, görüşme için Ankara'ya giderken, Kılıçdaroğlu'nun özel kaleminden gelen telefona acaba ziyaret erteleniyor mu diye şaşırdı.

Ancak, işin aslı Kılıçdaroğlu, telefonda konuşmaya başlayınca anlaşıldı.

Karaca ile aynı gün yapacağı görüşmeyi beklemeden esnaf ziyaretinde etkilendiği tavukçudaki veresiyelerle ilgili talimatını verdi.

EMEK'TEKİ KASAPTA NELER KONUŞULMUŞTU?

Kılıçdaroğlu'nun esnaf ziyareti sırasında görüştüğü kasap, tavuk eti bile satamadıklarını dile getirerek, 'Son bir ayda 5-6 kez zamlanınca müşteriler 20 lira getiriyorlar, bir tane bütün piliç istiyorlar. 30 liradan aşağı bütün piliç yok. Biz de boş göndermemek için yarım tavuk parçalıyoruz' demiş ve arkasındaki panoda yer alan borç fişlerini işaret etmişti.

Karaca, Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Ankara gezisinden döner dönmez, Emek Mahallesi'ne giderek kasaba giderek, önce Kılıçdaroğlu'nun selamını iletti. Ardından da vatandaşın kasaba olan tüm borçlarını genel başkan adına ödedi.

Karaca, borç fişlerinde 7,5 lira, 12, 5 lira ve hatta 2 lira gibi çok çok küçük rakamların bile yer aldığını belirterek, , 'Buraya ilk geldiğimizde bir Türkiye gerçeğiyle karşılaştık. Vatandaş çorbalık tavuk boynu almış, 12 lira ama 10 lirasını ödeyebilmiş, 2 lirasını yazdırmış. Ödemeyi unutmayalım, haram olmasın diye not ettirmiş. Yaşanan zorluklar tablosu burada. Bu zor günleri de hep beraber atlatacağız' dedi.

KEMAL DEMİREL'İN TREN SEVDASI BİTMEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu 22 ve 23'üncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, 24 yıldan beri Bursa'ya tren hattı gelmesi için kampanya yürütüyor ve ısrarından asla vazgeçmiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Bursa Emek-Hızlı Tren Gar-Şehir Hastanesi metro hattının temelini atacak. Bakanın Bursa'ya gelmesi dolayısıyla açıklama yapan Demirel, yine trenle ilgili sitem ve sorularını dile getirdi.

Bursa hızlı tren hattının neden geciktiği, istasyonlarının nerede olacağı, bütçeden yeterli kaynak ayrıldı mı, 2023'te Bursalılar trene binecek mi sorularını yönelten Demirel,

19 Ocak 1997'den buyana Bursa'ya tren istiyoruz sloganıyla imza kampanyaları da yürüten, ancak son 1,5 yıldır koronavirüs pandemisi nedeniyle etkinliklerine ara veren Demirel, ısrarla tren projesinin takipçisi olduğunu, aradan geçen yıllar içerisinde 40 il dolaştı ve 100 binlerce imza topladı.

TARIM İŞİNE GİRELİM Mİ?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkan Vekili ve Dış Ticaret Konseyi Başkanı olan Murat Bayizit, geçtiğimiz aylarda kurulan Türkiye Dondurulmuş Gıda Sanayi Derneği Başkanlığı'nı da yapıyor.

Koronavirüs pandemisi öncesi tarım ile ilgili dünyayı dolaşan ve iyi tarım örneklerini Türkiye'de uygulanması için katkıda bulunan Bayizit, zaman zaman öneri ve projelerini bakanlıklara da iletiyor.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte tarım ve gıda üretiminin stratejik hale gelmesi dolayısıyla bir çok yatırımcı bu alana yönelmek istiyor. Bayizit, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu konudaki önerilerini yazdı. Bayizit'in paylaşımını aynen aktarmak istiyorum:

'Tarım işine girelim demek; Restoran açalım, market kuralım, eczane yapalım, Franchise alalım demek gibi bir şey değildir.

Tarım işine girmek; çocuk sahibi olmak gibidir. Planlama ister, ilgi alaka ister, devamlılık ister, her daim kontrol ister. İstediğiniz zaman ben sıkıldım artık yokum diyeceğiniz bir sektör değildir. Hele hele gayrimenkul yatırımcısı kafası ile tarım işine girmek ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır. Çünkü tarlalar para değil tohum ekmek içindir. Üç tür tarımcı var; Doğuştan tarımcılar (cefakar çiftçilerimiz), Profesyonel tarımcılar, Romantik tarımcılar

Türkiye'nin tarımdaki sürdürülebilirliğini; romantik tarımcıların heyecanı ve bilincini, tarımdan gelir elde etmek isteyen sermaye grupları ile harmanlayıp, çiftçimiz ile birleştirerek başarabiliriz. Tarım; artık küçük sermayelerle değil büyük sermayelerin tarladaki çiftçi gücü ile birleşmesi, temiz üretim ve nitelikli satış hedefi ile yapılır hale gelmesi gerekiyor'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.