Hava Durumu

Yaşadığın şehrin bir günlük turisti olur musun?

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2019 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 09:02

TÜRSAB Güney Marmara Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, yeni dönemle ilgili yol haritasını açıklarken, bir projeye takılıp kaldım. Uzun süredir aklımda olan bu konuyu ayırıp yazmak istedim.
Projenin özeti şu: 'Herkes kendi şehrinin bir günlük turisti olsun' sloganıyla şehir içi turizm turları başlatılarak farkındalık artırılacak.

Şimdi bu soruyu kendimize soralım; en son Bursa'nın tarihi bölgelerini ne zaman gezdiniz? Ya da hiç Bursa'nın Topkapısı olarak nitelendirilen Muradiye Külliyesi'ne hiç gittiniz mi?
Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Emirsultan, Pirinç ve Koza hanları, Yıldırım Beyazıt külliyesi, İznik'teki Roma tiyatrosu, sualtındaki bazilika, Tirilye'deki Taşmektep, Mustafakemalpaşa'daki Suuçtu, Karacabey longozu, Uluabat Gölü, Aktopraklık, Mudanya Myrleia'yı da sorularıma ekleyebilirim.

Bunların yanı sıra sadece ve sadece Bursa'ya özgü damak çatlatan cinsten yiyecekleri meşhur oldukları noktalarda tattınız mı? Abdal fırında tahanlı pide, Kayhan'da pideli köfte, Tuzpazarındaki Kardeşler salonunda cantık, esnaf lokantasında süt helvası yediniz mi? Ya da Yıldırım'da paçacı Hüsnü'yü bilir misiniz?

Oysa ister turla gidin isterseniz bireysel. Turist olarak gittiğiniz herhangi bir kentte bir elinizde cep telefonuyla o müze senin bu müze benim gezip, yerel lezzetlerin tadına bakarken bir yandan da sosyal medyada paylaşırsınız.
Geçtiğimiz yıllarda sanırım büyükşehir belediyesi yaptığı bir araştırmada Marmara Denizi'ne 135 kilometreye yakın kıyısı bulunan Bursa'da denizi görmeyenler olduğunu tespit edince başta öğrenciler olmak üzere mahalleler için kıyı bölgelerine turlar düzenlemişti.O yüzden TÜRSAB'ın bu projesinin bir an önce hayata geçirilip, yerel yönetimler tarafından da desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda belediyeler arasında da işbirliği yapılabilir. Gemlik, Mudanya, Orhangazi'den gelenleri Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım belediyeleri, deniz kıyısındaki bu ilçelere gidecekleri de o belediyeler ağırlayabilir.
Yaşadığımız kentin yabancısı olmamak için bir günlük turist olmakta fayda var.

'KOMÜNİST BAŞKAN' GEMLİK'E GELİYOR

Türkiye hatta yapılan haberlerle dünya, Fatih Mehmet Maçoğlu'nu Ovacık'taki farklı çalışmalarıyla 'Komünist Başkan' olarak tanımıştı. Kurduğu Ovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sayesinde üretilen doğal ve organik ürünler aracısız tüketicilere satılırken, elde edilen gelir ise üniversite öğrencilere burs olarak dağıtılıyordu.

Maçoğlu, Ovacık'tan sonra Tunceli Belediye Başkanı seçildi ama doğal ve organik ürünler konusundaki çalışmalar hız kesmedi. Ovacık doğal markası ile satılan ürünler arasında Ovacık ve Hozat'ta üretilen organik fasulye ve nohut, Pülümür tuzu, Çemişgezek yöresine özgü olan Ulukale dutu, Pülümür ve Ovacık bölgesinde üretilen organik bal yer alıyor. Bu ürünlere artan talepler üzerine geçtiğimiz aylarda Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'da satış ofisleri açıldı. Bu ofislerden biri de 9 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Gemlik'te açılacak. Gemlik Dereboyu'nda Taşköprü yakınındaki ofisin açılışına Maçoğlu da katılacak.

CUMHURBAŞKANI İLE TBMM'DE BULUŞTULAR

TBMM'nin en hareketli saatleri salı günleri yaşanır. Çünkü grup toplantıları dolayısıyla liderler Meclis'te olur. Geçen salı günü Bursa'dan giden gruplar, grup toplantısı öncesi vekilleri ziyaret ettiler.

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Zafer Işık, Ahmet Kılıç ve Muhammet Müfit Aydın'ı odalarında ziyaret eden AK Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları, AK Parti Gemlik teşkilatı ve Yenişehir Çiçeközü Mahallesi'nden gelen gruplar, vekillere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme dileklerini ilettiler.

Dr. Esgin de, konuyu ilgililere aktararak, Bursa'dan giden grupların Meclis önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasını sağladı. Cumhurbaşkanı'yla fotoğraf çektirip ayaküstü de olsa sohbet imkanı bulan gruplar Bursa'ya neşeli döndüler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.