Hava Durumu

Yeni bütçeyle Bursa'ya hangi yatırımlar gelecek?

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 08:03

TBMM, bu günlerde yoğun bir tempoyla 2021 yılı bütçesi görüşülüyor. Çalışmaların kalbinin attığı yer ise Plan ve Bütçe Komisyonu. Tüm bakanlar bürokratlarıyla meclise gelerek komisyon üyelerine 2021 yılında yapacakları çalışmaları anlatıyor.

Komisyonda Bursa'dan da bir isim yer alıyor. Aynı zamanda AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programına konuk olan Ahmet Kılıç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi ve hukuk reformları ve Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen bakanlık bütçelerinin Bursa yansımalarını konuştuk.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana halkın reform ve taleplerini dinleyen ve bu konuda çalışmalar yapan bir parti olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

'Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu bilen bu doğrultuda hareket eden siyasi hareketiz. Geçmişe baktığımızda da sistemin sıkıştığı her an, AK Parti değişim hamleleriyle bunları giderdi. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin başarı hikayesi için adımlar atmaya devam edeceğiz'

Mecliste görüşen 2021 yılı bütçesinin dünyadaki daralmaya rağmen yatırım bütçesi olma özelliği taşıdığına işaret eden Ahmet Kılıç, bütçede en fazla milli eğitime pay ayrıldığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı bütçesiyle önümüzdeki yıl için 600 milyon liralık yatırım ödeneği ayrıldığını bildiren Kılıç, Memleket Hastanesi'nin kısa sürede tamamlanarak 300 yataklı olarak hizmet vereceğini, yüzde 85'i tamamlanan Büyükorhan devlet hastanesinin önümüzdeki yıl açılacağını ve Harmancık'taki devlet hastanesi inşaatının da ihalesinin yapılacağını söyledi.

Komisyon görüşmeleri sırasında Osmangazi'de bir diş hastanesi yatırımı talebini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiklerini ve olumlu karşılık bulduklarını ifade eden Kılıç'a Bursa'da yaşanan derslik sıkıntıları nedeniyle milli eğitim bütçesini de sorduk.

36 okul binasıyla ile ilgili yıkım kararı alındığını hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti.

'Bu okullardan 2'si hayırseverler, 7'si de bakanlık bütçesiyle devam ediyor. 27 okul binasının yapımı konusunu görüşmelerde bakana ilettik. Programa alınması ile ilgili taleplerimizi sürdürüyoruz'

DEPREME KARŞI HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞI ÇALIŞMA

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, geçtiğimiz günlerde 5 siyasi partinin ortak önergesiyle kurulan Depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve deprem zararlarının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin tespiti amacıyla kurulan komisyonda yer alıyor.

Başkanlığını Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun yaptığı, 22 milletvekilinin yer aldığı komisyon 4 ay boyunca çalışmalar yaparak, hazırlayacağı raporu kamuoyuna açıklayacak.

Ahmet Kılıç, deprem komisyonu ile ilgili iki toplantı yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem tehdidi altında olduğu gerçeği doğrultusunda, riskli yapı stoku, kentsel dönüşüm konularının ele alınacağını söyledi.

Konuya siyaset dışında teknik bir komisyon olarak bakacaklarını dile getiren Kılıç, kamu kurumları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

'Depremlerde can kayıplarının yüzde 80'i sağlıksız yapılardan kaynaklanıyor. İzmir depremine baktığınızda yıkılan binaların yüzde 90'ı 1997 yılı yönetmeliğine göre yapılmış. Çoğu da ruhsatlı yapılar.

Baktığınızda bir otomobilin bile 2 yılda bir fenni muayenesi var ama yapılarla ilgili bir düzenleme yok. Bunları gündeme getireceğiz. Tüm yapı stokumuzu detaylandırmak istiyoruz. Bunların yıllara göre hepsinin kontrolden geçmesi gerekiyor.

Kılıç, komisyon üyelerini Bursa'ya davet ettiğini, kendisinin de Bursa'daki üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmeler yapacağını sözlerine ekledi.

BURSA VEKİLİ DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNDA

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç edilmesi üzerine partinin TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği koltuğu boşalmıştı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün yapılan seçim sonucu Dışişleri Komisyon üyeliğine Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan seçildi.

Emekli büyükelçi olan Erozan, 40 yıl boyunca dışişleri bakanlığının çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra İYİ Parti'de siyasete atılmıştı.

SAKER'DEN KÖFTE ANISI VE BAŞKANA ÇAĞRI

Köfte cenneti olan Türkiye'de tercihin hangi tür olacağı konusundaki tartışmaları dün yazmış ve internetteki oylamada Akçaabat köftesi birinci çıksa da en lezzetlisinin İnegöl olduğunu savunmuştum.

Yazım üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi geçen dönem başkanlarından Erdem Saker'den bir anı ve çağrı yazısı geldi.

'Sana İnegöl köftenin doğrusunu anlatayım' diye sözlerine başlayan Saker, 1960'lı yıllarda DSİ'de mühendis olarak çalışırken, İnegöl ilçe merkezindeki meydanda bulunan iki katlı ahşap bir binanın köşesinde yer alan köftecide parmak şeklindeki İnegöl köftesi yediğini hatırlattı.

O köfteyi ne İnegöl'deki başka yerde, ne de Bursa'da görmediğini söyleyen Saker, 'Sadece o ustanın tarzıydı. Hep düşünürüm. Sanırım rahmetli olmuştur. Yaşasaydı sadece onun tarzında yapılan köftenin ülkenin dört bir köşesinde İnegöl köfte adıyla yendiğini hayal bile edemezdi' dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a da çağrı yapan Saker, İnegöl köftesi ve o köfte ustasına sahip çıkmak adına dükkanın olduğu meydana küçük bir heykelinin konulmasını ve hikayesinin de altına yazılmasını önerdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.