Hava Durumu

Yeni fuar alanı kentin doğusuna

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 08:33

Uzmanlara göre, internetin yaygınlaşmasıyla fuarlar artık cazibesini kaybediyor. Bu öngörüye rağmen bazı alanlarda tam tersi gelişmeler yaşadığımız da bir gerçek. Örneğin Bursa'nın tarım ve kitap fuarlarının yapıldığı günler, BUTTİM kavşağından geçmenin mümkün olmadığı bir araç ve yaya trafiğini görüyoruz.

Bursa'nın yıldızlaşan sektörü bebe çocuk konfeksiyoncuları ise gelen talepler üzerine fuar sayısını yılda ikiye çıkarıyor. Demek ki hâlâ fuar organizasyonu bazı sektörler için cazibesini koruyor ve uzunca bir süre daha korumaya devam edecek.



Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez kitap fuarı organizasyonu için kolları sıvadı. 20-29 Aralık tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuara 125 yayınevi katılacak. Kitapseverlere adeta şölen yaşatacak fuarda 200'ün üzerinde imza etkinliği 50 civarında da söyleşi ve konferans yer alıyor. Fuarla ilgili ayrıntıları haber sayfalarımızda bulacağınız için basın toplantısında Aktaş'a sorduğum yeni fuar alanı ile ilgili gelişmeyi anlatayım.

TÜYAP'ın İstanbul yolundaki alanda yılda 12-13 fuar düzenlediğini hatırlatarak soruyu yanıtlayan Aktaş, mevcut alanın Türkiye'deki birçok fuar alanından iyi olmasına rağmen binalarının eskidiğini vurguladı.
Aktaş, konuyla ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile görüşmüş. BTSO'nun teklifi mevcut alanın genişletilmesi yönünde. Beklenti Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait imar dışı yerin alınıp, plan düzenlemesi yapılarak düzenlenmesi.

Bu bölgede, adliye binası bulunuyor. Emniyet müdürlüğü binası yükselmeye başladı. Müftülük kısmen tamamlandı. Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Gökmen Uzay Havacılık Merkezi de burada. Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım, kent estetiği ve fen işleri de buraya taşınacak.

Her şeyi belirli bir bölgede toplanması diye bir kaide olmadığını savunan Aktaş'ın alternatif planı var. Geçen hafta İnegöl'de yaptığı görüşmelerde de herkesin ortak kullanabileceği bir fuar alanı konusunu dile getiren Aktaş, yeni fuar alanın biraz kentin dışına çıkarılmasından yana. Bunu önümüzdeki yılın ilk yarısında ilgililerle paylaşacak.

Şehrin doğusuna aktivite katmak adına birkaç alternatif yer düşüncesi olduğunun altını çizen Aktaş, bu konudaki görüşünü şöyle açıkladı:

'Konunun taraflarıyla görüşmeden biz asla girmeyiz. Sanırım önümüzdeki yıl projeler şekillendiğinde 2021'de de imalat sürecinin başlatılmasıyla alakalı bir yol haritası izleyeceğimizi ifade etmek isterim. Mevcut yerin büyütülmesine pek sağlıklı bakmıyorum. Bana göre, başka bir yerde konuşlandırılabilir'

Aktaş, bu konuda haklı bölgedeki yoğunluk arttıkça Orman Müdürlüğü'nün fidanlık alanı bir yeşil vaha olacak ve önümüzdeki günlerde daha da kıymete binecek. O yüzden yeşil olarak kalması kent adına bir kazanç olacak.

'TÜYAP'IN ALTERNATİFİ DEĞİL'

Belediyelerin temel hizmetleri arasında en az yol, köprü veya altyapı yatırımları kadar sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetleri de yer almaya başladı. Toplantıda bu vurguyu da yapan Aktaş, bu tür çalışmaları kentlerin gelişmişlik düzeyini taçlandıracak faaliyetler olduğuna dikkat çekmesi önemliydi.

Peki, kitap fuarı TÜYAP'a alternatif mi? Bu soruya 'TÜYAP da bizim değerimiz. Al- ternatif oluşturma derdinde değilim' söz-leriyle yanıt veren Aktaş, İstanbul ve Ankara'da yılda 3-4 kitap fuarı yapıldığını, 3 milyonluk Bursa'da 3, hatta 4 fuarın yapılabileceği potan-siyelin bulunduğunun altını çizdi.

'KADINA ŞİDDETE' KARŞI ÖNEMLİ TOPLANTI

Son yıllarda hızlı bir biçimde artan kadına şiddet ve cinayetler toplumun kanayan yarası. Konuyla ilgili Adalet ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir dizi tedbir alıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca hazırlanan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021' kapsamında, bakanlıklar arasında imzalanan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün artırılmasına' dair protokol çerçevesinde Bursa'da da toplantı yapılacak.

Heykel Valilik binasında Vali Yakup Canbolat başkanlığında bugün yapılacak koordinasyon toplantısında, ilgili kurum temsilcileriyle kadına yönelik şiddetle mücadelenin yerel uygulamaları değerlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.