Hava Durumu

Yeni validen ilk mesaj: Bursa'da çalışmak bir şeref

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 08:19

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez 'valiler kararnamesi' yayımlandı.
Kararnamenin yeni sistemin bakanlar kurulunun belirlenmesinin ardından yayımlanması bekleniyordu. Gecikmeli de olsa yayınlanan kararname ile aralarında Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün de yer aldığı 21 vali mülkiye başmüfettişliği görevine alınırken, 39 ile yeni vali atandı. Konya Valisi Yakup Canbolat Bursa'nın yeni valisi oldu.
Kararnamede Bursa'yı ilgilendiren diğer bir ayrıntı ve sürpriz ise İstanbul Fatih Kaymakamı iken 01 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yıldırım Kaymakamlığı'na atanan ve iki hafta önce yeni görevine başlayan Ahmet Ümit'in Bolu Valiliği'ne atanması oldu.
Bursa Valiliği'ne atanan Yakup Canbolat, Mektebi Mülkiyeli yani Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. Çorum Alaca doğumlu olan Canbolat, mülki idare amirliği mesleğine başladığı 1995 yılından beri çok sayıda ilçede kaymakamlık yaptı. Kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevini de yürüten Canbolat, Hakkari Valiliği'nin ardından 2016 yılında Konya'ya atandı.
2 yıl 4 aydan beri Konya'da görev yapan Canbolat'a telefonla ulaşarak Bursa'ya atanmasıyla ilgili değerlendirmesini ve ilk demecini aldık.
Atamayı 'büyüklerimiz teveccüh göstermişler' sözleriyle değerlendiren Canbolat, ' Bursa gibi Osmanlı payitahtlığı yapmış bir kente bizi vali olarak atadılar. Gücümüzün yettiği kadar şehrimize hizmet etmeye çalışacağız. Bursa'da vali olarak çalışmak bizim için bir şereftir. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin' dedi.
Peki, daha önce hiç Bursa ile bağlantısı olmuş mu?
Birkaç kez Bursa'da bulunmuş. Özellikle İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevini yaparken kaymakam adaylarıyla birlikte organize sanayi bölgesindeki fabrikaları inceleme fırsatı bulmuş.
Genel anlamda Bursa profilini bildiğinin altını çizen Canbolat'a ne zaman göreve başlayacağını da soruyoruz.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olduğunu hatırlatan Canbolat, 'Konya'daki törenlere katılacağız. Daha sonraki süreçte sayın valimizin ilde ne kadar kalacağını henüz görüşmedik. O ayrıldıktan sonra makul bir süre sonra gelir başlarız' dedi.

ATAMA SONRASI İLK PAYLAŞIM ULUCAMİ'DEN

Bursa'nın yeni valisi Yakup Canbolat, iyi bir sosyal medya kullanıcısı. Twitter'daki 100 bini aşan takipçi sayısı kararnamenin yayınlanmasıyla birlikte yükselişe geçen Canbolat'ın kararnamenin yayınlandığı saatte Bursa Ulu- cami'de üzerinde 'Kapıları açan Allah, Bize hayırların kapılarını aç' yazan hat sanatı eserinin fotoğrafını paylaştı.
Canbolat, bu paylaşımından önce de, Necip Fazıl Kısakürek'in Şarkımız adlı şiirinin, şu dörtlüğünü yazdı:
'Gideriz nur dolu yolda gideriz,
Taş bağırda sular dizde gideriz,
Bir gün akşam olur biz de gideriz,
Kalır dudaklarda şarkımız bizim'

'ALLAH YÜZ AKIYLA AYRILMAYI NASİP ETTİ'

Yeni kararname ile Bursa Valiliği görevine 2 yıl 4 ay önce Şanlıurfa'dan atanan İzzettin Küçük, mülkiye başmüfettişi oldu.
Kamu görevlileri için atamalar, yer ve görev değişikliği her zaman beklenen gelişmeler olarak görülür. İzzettin Küçük de, kararnameyi aynı bakış açısıyla değerlendi.
'Vazifeler gelip gidiyor. Allah yüz akıyla ayrılmayı nasip etti. En önemlisi bu' diyen İzzettin Küçük de, Bursa'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacağını söyledi.
İzzettin Küçük'ün 'Yüz akıyla ayrılmak' vurgusu bana göre çok önemli. Bursa'daki görev süresinde gerçekten yüz akıyla başarılı işlere imza attı.
İzzettin Küçük, ulaşımdan çevreye eğitimden sağlığa, son aylarda yeniden gündeme gelen turizme kadar birçok alanda izler bıraktı. Uludağ'ın dört mevsim kullanıma açılması için gösterdiği gayretler ve alınan mesafede onun katkısı yadsınamaz düzeyde.
Bursa adına teşekkürler sayın valim... Yolunuz açık olsun....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.