Hava Durumu

Yenişehir Havalimanı'nın yeni adı Bursa olacak!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2018 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 08:33

Yenişehir Havalimanı'nın daha etkin kullanımı için AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in sosyal medya üzerinden başlattığı 'Ben varım' kampanyası beklenenin üzerinde ilgiyle karşılaştı.
'Bursa'ya açık çağrı' başlığıyla başlattığı kampanyada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Dr. Esgin, önceki akşam çağrıya yanıt veren tüm paydaşlarla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.
Toplantıya BTSO'dan hemşeri derneklerine, turizmcilerden sivil toplum temsilcilerine kadar geniş bir katılım sağlandı. 2,5 saat süren toplantının sonuçlarını da yine sosyal medya aracılığıyla Bursalılara duyuran Dr. Esgin, Yenişehir yerine Bursa Havalimanı adını kullanarak, toplantıda alınan prensip kararını da açıklamış oldu.
Dr. Esgin, yaptığı paylaşımda, öncelikli olarak Yenişehir ve Yunuseli Havalimanı gibi 20 yıl öncesinde kalmış lokasyon tartışmalarından uzak, Bursa Havalimanı algısının kent olarak oluşmasının büyük önem taşıdığının altını çizerek, şunları yazdı:
"Bursa'da oluşan ümit verici kamuoyu en büyük desteğimizdir. Kamuoyunda oluşan doğru talep ve beklentileri ilgili mercilere iletmek de boynumuzun borcudur. Katkı sağlayan, bize heyecan veren, tespitleriyle yol gösteren, kalbi dualarıyla güç veren, 'Biz varız' diyen tüm hemşerilerimize selam olsun. Durmak yok yola devam..."
Hava ulaşımı turizmin vazgeçilmezi. Bursa geçtiğimiz ay düzenlenen turizm zirvesiyle yol haritasını belirledi. En önemli unsur ulaşım. Otoyolun hizmete girmesiyle bu sorun önemli ölçüde aşıldı. Sırada yüksek hızlı tren var. Ancak en önemlisi 18 yıldan beri hizmette olmasına rağmen bir türlü istenildiği gibi çalışmayan Yenişehir Havalimanı, turizmcilerin kanayan yarası.
Toplantıya katılan Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Hasan Eker, Dr. Esgin ve katılımcılara havalimanıyla ilgili ilginç verileri ve çıkarılması gereken sonuçları anlattı.
Yenişehir yerine Bursa Havalimanı adının kullanılması diğer katılımcılar gibi Hasan Eker'in de öncelikli düşüncesi. Bu adın markalaşması ve desteklenmesi gerekiyor. Sayılara bakıldığında ise havalimanı aslında doğru destinasyona doğru saatte sefer konulunca rantabl çalışıyor. Yapılan seferlerde doluluk oranı neredeyse yüzde 90'lara ulaşıyor.
Hasan Eker, toplantı öncesi bilet kesen turizm acentalarıyla da görüşerek bilgi almış. Bursa'daki acentalardan en çok Paris, Stuttgart, Milano ve Moskova'ya bilet alınmış. Paris'in ön plana çıkması Renault, Milano Tofaş, Stuttgart ise Bosch fabrikaları sayesinde gerçekleşmiş. Moskova ise ticari olarak son yıllarda ön plana çıkmış. Bu güzergahlara özellikle de Sabiha Gökçen'den Moskova seferi olmadığı için planlama yapılabilir.
Peki, Balkan ülkeleri?
Balkan ülkelerinden Türkiye'ye karşılıklı yolcu trafiği ise dönemsel. Ayrıca THY, İstanbul'u merkez olarak kullandığı için çoğu transit yolcu.
Yurtiçi bilet kesiminde ise Adana, Gaziantep ve Kayseri ilk üç sırada yer alıyor. Bunu izleyen kent ise Samsun. Antalya, Dalaman ve Bodrum için talepler ise yine sezonluk.

BURSA'YA BİR ALİ SABANCI LAZIM

Hasan Eker'e göre, sefer konulması için talep başlı başına yeterli değil. Bir bakıyorsunuz yurtdışı bağlantıları nedeniyle seferler başka noktalara kaydırılmış. Köklü çözüm Bursa'nın kendi havayollarına kavuşması.
Eker'e yaklaşık 10 yıl önce Bursa Havayolları için yapılan girişimi hatırlatınca gülüyor. O günlerde kendisi de küçük bir oranda ortak olmayı taahhüt etmiş. Projenin ortaklık yoluyla olmayacağının altını çizen Hasan Eker, ' Aslında kârlı bir iş. Bir işadamı bu işe soyunup işin patronajlığını almadan yürümez. Diyelim ki istenilen miktarda para toplandı. Bir genel müdür başına getir, olmadı değiştir. Bu işi girişimci, tam zamanını verecek bir iş- adamının yapması gerekir. Pegasus örneği ortada. Bursa'ya da bir Ali Sabancı lazım' dedi.

YEREL SİYASETTE ADAYLIK HEYECANI

Siyasi partilerin yerel seçim mesaisi tüm hızıyla devam ediyor. CHP bugün 150 belediye başkanı adayını açıklayacak. Daha önce Bursa'dan 6 adayını açıklayan CHP'nin ikinci listesinden kimlerin adının çıkacağı merakla bekleniyor. Büyükşehir, Nilüfer ve Mudanya dışındaki adayların tümünün açıklanacağı beklentisi yüksek.
İktidar partisi ise önceki gün adaylık başvuru süresini 16 Kasım'a kadar uzatmıştı. AK Parti, mevcut başkanların adaylık başvurusu yapmamalarını istemişti. Dolayısıyla mevcut başkanların adaylık süreçleri sadece kendi açıklamalarıyla sınırlı kalıyor.
AK Parti'de büyükşehir belediye başkanlığı için Bursa'dan eski il başkanı Sedat Yalçın, eski milletvekili Mustafa Öztürk'ün yanı sıra Mahmut İnan, Celil Çolak resmi başvuruda bulunan isimler.
Asıl merakla beklenen isimlerin başvurusu henüz gerçekleşmedi. Ayrıca Hüseyin Şahin ve Zekeriya Birkan gibi eski vekillerin de adaylığının söz konusu olduğu kulislerde konuşuluyor. Birkan, 20 yıl önce Fazilet Partisi'nden Nilüfer Belediye başkan adaylığı ile siyaset yolculuğuna başlamış, Hikmet Şahin'in büyükşehir başkanlığı döneminde hukuk danışmanlığı, ardından Bursa Barosu Başkanlığı ve bir dönem de vekillik yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.