Hava Durumu

Yerli otomobil fabrikası inşaatı 2 ay içinde başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2020 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 09:19

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla farklı bir formatla basın mensuplarının karşısına çıktı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazıd Salonu'nda 'Bu kez başkan soruyor, gazeteciler cevaplıyor' sloganıyla düzenlenen etkinlikte rollerin değişti.


Platformda Ekohaber Gazetesi sahibi Tahsin Ardıç, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, Line TV program yapımcısı Kübra Ulutaş ve Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı Huriye Gül Kolaylı yer aldı. Moderatör olarak görev yapan Başkan Aktaş, gazetecilere sorular yöneltti. İnteraktif toplantıda, Başkan Aktaş, platformdaki gazetecilerin yanı sıra salondakilere de sorular yöneltti.

16 yıllık başkanlığı döneminde çok sayıda televizyon programına konuk olarak katıldığı için moderatörlük konusunda deneyimli olan Başkan Aktaş, zaman zaman espriler de yaparak, sorduğu sorulara yanıt istedi. Kaçak yanıt vermeleri üzerine de merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e gönderme yaparak, 'Hangi soru sorulursa sorulsun istediğiniz yanıtı veriyorsunuz' dedi.


Gazeteci arkadaşlarım Ahmet Emin Yılmaz, Tahsin Ardıç, Yüksel Baysal, Cennet Cankılıç, Selahattin Adıgüzeller, Kemal Göz, Murat Kuter, Ali Kemal Aksakal ve Nail Özer'le birlikte oturduğumuz bizim masadaki konu ise yerli ve milli otomobilin Gemlik'te kurulmasıydı.

Cankılıç ve Baysal arasında otomobil fabrikası konusundaki tartışmaya, Adıgüzeller de son yazısında 'Millet aç aç' karikatürü ile katılmıştı.

Biz bunları konuşurken Başkan her ne kadar 'Bugün sizlerin sorularına yanıt vermeyeceğim' dese de Gemlik'te kurulacak yerli ve milli otomobil fabrikası inşaatının iki ay içinde başlayacağını açıkladı.

YAYIN YOLUYLA TELEFERİK TELLERİNE SABOTAJ!

Etkinlikte mikrofon uzatılan gazeteciler soruları yanıtlarken anılarını da anlattılar. En ilginç anılardan biri Muharrem Karabulut'undu. Bu olayı daha önce duymuş ama espri olduğu zannetmiştim. Meğerse doğruymuş. Tahsin Ardıç ve Ahmet Emin Yılmaz da şahitleri olarak doğruladı.


Karabulut daha genç bir gazeteciyken Vali Zekai Gümüşdiş'i 'Vali abi' diye hitap etmiş ve meslek büyüklerinden epey bir fırça yiyince Vali Gümüşdiş araya girmiş.
Ahmet Emin Yılmaz'ın anlattığı ise aradan 40 yıl geçse de yöneticilerin işine gelmeyen haberler konusundaki tavırlarının maalesef değişmediğine güzel bir örnekti.
Yıl 1986. Teleferik hatlarının çelik telleri kopar. Çelik tellerin İsviçre'den getirilmesi hem zaman alacağı hem de pahalı olduğu için İzmit'te çekme demirden yapılan teller getirilerek monte edilir. Bu teller de dayanıksız olduğu için kopar. Yılmaz, eline ulaşan ihbarla öğrendiği bu bilgiye doğrulattıktan sonra köşesine taşır. Dönemin Belediye Başkanı Ekrem Barışık'ın ihbar mektubunu vereni ısrarla sormasına rağmen Yılmaz bunu açıklamaz. Ancak, mahkemede bilgi verebileceğini söyler. Bunun üzerine Barışık belediye avukatını görevlendirir. Avukat ise Yılmaz hakkında 'Yayın yoluyla teleferik tellerine sabotaj' suçlamasıyla dava açar.
Açılan dava beraatla sonuçlanır. Haber dolayısıyla küsen Barışık ile Yılmaz'ı ise dönemin Valisi Zekai Gümüşdiş barıştırır.

TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI UNUTTUK

Türkiye ekonomik ve sosyal açıdan zor bir dönemden geçiyor. Bu tür dönemlerde toplumu ayakta tutan unsurlardan biri dayanışma kültürü.


Son yıllarda ne yazık ki toplumdan soyutlanmış kent yaşantısı bu kültürü maalesef zayıflattı. Çevremizde, komşusunun aç mı tok mu olduğunu bilmeden sosyal medyadan gördüğü gelişmelere üzülen ağlayan insanlar var.
Toplumsal bağların güçlenmesinde bu dönemde sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. 2016 yılında kurulan Bursa Kadın Gücü Derneği, bu görevi başarıyla sürdürüyor.

Sönmez Medya'yı ziyaret eden Dernek Başkanı Nurhan Çohan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ferda Akyol, Tijen Yıldıztekin, Hürriyet Karakoç, Sergül Tığa hem çalışmaları hem de 2020 yılında yapacakları projeleri anlattılar.
Bugüne kadar 8 dağ köyündeki ilkokul çocuklarının ihtiyacını karşılayan dernek, 17 Ocak'ta Atalay Salonu'nda düzenleyecekleri geceden elde edecekleri gelirle 12 okul öğrencilerine destek sağlayacak, 5 üniversite öğrencisine de burs verecek. Bu tür çalışmaların çoğalması toplumsal dayanışmaya büyük katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.