Hava Durumu

Yıldırım'da doğalgaz için yasa formülü

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 08:04

Yıldırım'da kaçak ve imara aykırı yapılan konutlarda oturan vatandaşların en büyük sıkıntısı tapu sorunu. Konutlarda yaşayan vatandaşların elektrik ve su aboneliğine geçtiğimiz yıllarda çözüm bulunmuş ancak doğalgaz konusundaki sıkıntı devam ediyordu. Tapu sorunu ayrı zamanda kentsel dönüşüm çalışmaları önünde engel oluşturuyordu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, seçimi kazandıktan sonra bu sorunun aşılması için çalışmalar başlattı. Sorunu çözecek formül de bulundu. Bu aslında sadece Yıldırım'ın değil, Türkiye'nin değişik kentlerini de ilgilendiriyordu. İmar yasasına aykırı yapıların tapu sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan teklif olumlu karşılık bulunca yasal düzenleme için tasarı hazırlandı. Tasarı halen Meclis gündeminde bulunuyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcılığı döneminden beri Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet mahallelerinde elektrik, su aboneleri olmalarına rağmen doğalgaz alamayan vatandaşların sorunlarını yakından takip ediyor. Bu konuda Enerji Bakanlığı ile görüşmeler sürdürülürken, doğalgaz aboneliği konusunun da tapu ile ilgili yasal düzenlemenin içine alınması için formül geliştirildi.

Çavuşoğlu ve Yılmaz, dün konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a aktardı ve olumlu yanıt aldı. Tapuyla ilgili yasal düzenlemenin içine doğalgaz konusu da eklenince sorun çözüme kavuşturulacak.

Görüşmede ayrıca Mollaarap'taki kentsel dönüşüm, Mevlana Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılacak 674 konut projesi de masaya yatırıldı. Bakanla yapılan görüşmeyi sorduğumuz Oktay Yılmaz, taleplerinin Bakan Kurum tarafından olumlu karşılandığını belirterek, Mollaarap'ta nasıl bir süreç izleneceğini ve zemin etüdüyle ilgili bölge sakinleriyle önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini açıkladı.

BAKAN'DAN SÖZ ALINDI

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, 24 yıl önce kurulan Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılışında sona yaklaşıldı. Konuyu yakından takip eden AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık, önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile görüştü. Bakan ve Bakan Yardımcısı Bursa'yı çok yakından tanıyan isimler. Koca, Bursa Erkek Lisesi mezunu, Eldemir de uzun yıllar Bursa'da görev yaptı.

Görüşmeleri sorduğumuz Dr. Mustafa Esgin, YÖK onayının alındığını, öğretim üyeleriyle ilgili sürecin devam ettiğini bildirerek, bakan ve bakan yardımcısıyla afiliye olarak adlandırılan yani fakültenin klinik hizmetlerinin yürütüleceği hastane konusunun ele alındığını açıkladı. Yıldırım Diş Hastanesi'nin afiliye hizmeti vereceğini hatırlatan Dr. Esgin, fakültenin bu yıl öğrenci alması için çalışmalarını hızlandırdıklarına dikkat çekti. Dr. Esgin görüşmede ayrıca Şehir Hastanesi'nin Eğitim Araştırma Hastanesi statüsü kazanması, ilçelere de ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması konularının ele alındığını söyledi.

İKİ KALINTI, BİR EFSANE VE ATİYE...

Mısır, yıllardan beri piramitlerle ilgili tanıtım çalışmaları için çok farklı yöntemler izlemişti. Önce Ramses serisi kitaplar, ardından Mumya konulu filmler dünyanın ilgisini çekmiş, roman ve kitaplarda anlatılan yerleri görmek isteyenler Mısır'a adeta akın etmişti. Gerçi yaşanan terör olayları buna sekte vursa da istenilen elde edilmişti.

Türkiye'nin Osmanlı'nın kuruluş hikayesi de Mısır kadar olmasa da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bence asıl hedefi vuracak olan Netflix'te yayınlanan Atiye dizisi olacak. Nedenine gelince; hikaye uygarlık tarihinin değişmesine neden olan 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'nin yanı sıra onun gibi gizemini korumaya devam eden Nemrut Dağı ile Mezopotamya'nın binlerce yıllık efsanesi Şahmeran'ı birleştirmesiyle ortaya çıkmış.

Yazar Şengül Boybaş'ın 'Dünyanın Uyanışı' adlı eserinden uyarlanan dizinin senaryosunun zenginliğinin yanı sıra oyunculuklar da alkışlanacak cinsten.

Dizinin yayınlandığı yer olan Netflix ise dünyada en çok ilgi gören platform. Dünyadaki abone sayısı 158 milyon, ülkemizde de hızla abone sayısı artıyor. Son rakamlara göre bir buçuk milyonu aşmış durumda. Dizi sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilgi uyandırmış durumda. Şimdiden IMDb Puanı 8.00 olmuş. Yurt dışından yapılan yorumlar da ilginç; 'Türkler başarmış' diyenler çoğunlukta.

İkinci sezonunda da tarihle birleşen efsane gizeminin hangi boyutlara ulaşacağını bilmiyoruz ama kalitesi Netflix yapımlarını yakalayan dizi Göbeklitepe'nin dünyaya tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.