Hava Durumu

Yılmaz, hangi konuda Gemliklilerden özür diledi?

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 08:08

Gemlik, son 30 yılda önce sanayi ardından ulaşım imkanlarının artmasıyla katlanarak büyüdü. Buna paralel olarak ilçe önce Manastır bölgesine, ardından ovanın derinliklerine doğru ve son yıllarda da Hisartepe bölgesine doğru gelişti. Serbest bölgedeki gelişme ise sanayi ve liman işletmeciliği üzerine ilerledi.
Çanak şeklindeki bir coğrafi yapıya sahip ilçede, yeni devlet hastanesi merkezden uzak bir noktaya, yapımı devam eden adliye sarayı Hisartepe bölgesine yapılıyor. Dolayısıyla artık kent merkezindeki yürüyüş mesafesindeki hedefler yerini toplu ulaşım araçlarına bıraktı. Örneğin yeni devlet hastanesine gitmek için iki araç değiştirmek gerekiyor.
Bu nedenlerle tıpkı Bursa gibi Gemlik'te de ulaşım birinci derecede vatandaşların şikayet konusu olmaya devam ediyor. Hizmet kalitesinin düşüklüğü ise tepkilere neden oluyor.
Baia Hotel'de yapılan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın da kent içi ulaşım konusunda oldukça dertli olduğunu öğreniyoruz.
'Gemlik halkından bu konuda özür diliyorum. Çözemediğim tek sorun bu' diye başlayan Refik Yılmaz, bugüne kadar 'Kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı ile sorunu dile getirmediğini, ancak bıçak kemiğe dayandığı için konuştuğunu söyledi.
Yılmaz'ın anne ve babası, eş ve çocukları da Cumhuriyet Mahallesi'nde otuyor ve şehir içi otobüsleri de yoğun olarak kullanıyor. Ailesinin her otobüse bindiğinde vatandaşın kimi zaman da hakaret noktasına varan sitemlerine maruz kaldığını vurgulayan Yılmaz, konuyu defalarca başta genel müdürleri olmak üzere Burulaş yetkililerine iletmelerine rağmen hiçbir iyileştirme olmadığının altını çizdi.
Gelinen noktada haksız bir şekilde yıprandığını ve faturanın Refik Yılmaz adına kesildiğini kaydeden başkana göre, sorun Burulaş'ın sefer kontrolü, yeterli denetim yapmaması ve cezai işlem uygulamamasından kaynaklanıyor.
Yılmaz, konuyu geçen hafta Burulaş ile yapılan toplantıda yeniden gündeme getirdiklerini de hatırlatarak, tepkisini şu sözlerle iletti:
'Artık gerçekten bıçak kemiğe dayanmış durumda. Biz de insanız. İnsanımıza zorluk çıkarmaya eziyet etmeye değil hizmet etmeye geldik. Şu işi yapamayan ister genel müdür olsun, ister alt birim olsun artık onlar da kendilerine çeki düzen vermeli, yapmayan da ben yapamıyorum daha iyi yapan varsa buyursun yapsın diyebilmeli'
Yılmaz'ın bu sitem ve eleştirileri bakalım ne karşılık bulacak ve Gemlik'in ulaşımda yaşadığı sorunlar çözülebilecek mi?

GÖREV VERİLİRSE BURADAYIM, VERİLMEZSE AVUKATLIĞA DÖNERİM

Yerel seçimlerle ilgili takvim hızla işliyor. Konuk görevde olan belediye başkanı olunca hemen akla aday olup olmayacağı sorusu geliyor.
Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz da hazırlıklı zaten. 90 aylık belediye başkanlığı görev süresine büyük hizmetleri sığdırdığını söylüyor.
AK Parti'nin aday belirleme için anketlere başladığını anlatan Yılmaz, hizmet ve anket sonuçlarına göre genel merkezin yapacağı değerlendirmeyi bekliyor; 'Büyüklerimiz bu işi yap derlerse, yaparız. Tamam derlerse mesleğimiz olan avukatlığa döneriz.'
' Eğer yeterli bulmazlarsa, bize düşen adeta kendimiz başkan adayı gösterilmişiz gibi çalışmak. Bu görevler bize verilirken iyi bizden alınıp başkasına verilirken kötü olamaz' diyen Yılmaz'ın gönlünde yatan, 5 yıl daha Gemlik Belediye Başkanlığı görevini sürdürmek.

TURİZMDE PROFESYONEL OLABİLMEK

Turizmin kalbi iki gündür Bursa'da atıyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden 3'üncü Turizm Zirvesi'nde, sektörün genel sorunlarının yanı sıra Bursa'nın turizmin potansiyelinin harekete geçirilmesi de konunun uzmanları tarafından ele alınıyor.
'Marka Kent Olma Yolunda Bursa' konulu panelin önemli konuklarından biri de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce'ydi. Boyce ve söyleyecekleri neden önemli. Çünkü önümüzdeki dönemde Bursa'nın hedefleri arasında kongre turizmi merkezi olmak da yer alıyor. Bu işi en iyi yapanlardan biri olan Handan Boyce'ye göre, Bursa'nın çok fazla potansiyeli var ama örgütlü ve profesyonel bir şekilde yapılamayan markalaşma ve destinasyon eksik. Bunun için strateji geliştirilerek, profesyonel bir ekip oluşturulmalı. Elbette ki en önemli konu sürdürülebilir olmak. Şehrin sadece doğal ve tarihi güzelliği olması da yetmez. Bunun şehirlerin yaşanabilirliğiyle, yeşiliyle, kültür ve öğrenci hareketliliğiyle de desteklenmesi lazım.
Yıllardan beri savunduğum görüşlerin konunun uzmanı biri tarafından dile getirilmesine sevindim. Çünkü sadece istemekle olmaz, bunun için çaba göstermeli ve hazırlık yapmalısınız. Örneğin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, son yıllarda aktif hale getirilse de, profesyonelce planlamalar yapan özel sektörün elinde olsa, Bursa kısa sürede kongre turizminin merkezi olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.