Hava Durumu

Yılmaz: Stratejik plan hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 07:55

Sanırım aradan 15 yıl geçti. Dönemin Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde düzenlediği yıllık icraat toplantısında, Yıldırım ve Nilüfer karşılaştırması yapılarak sorulan bir soru üzerine; Nilüfer'de başkanlık kolay, gelin yüzde 60'ı kaçak Yıldırım'a da görelim halinizi yanıtını vermişti.
Aradan geçen yıllara ve yapılan hizmetlere rağmen Yıldırım, hâlâ plansız kentleşmenin sıkıntılarını yaşamaya devam ediyor. Park, okul veya bir sosyal tesis yapacaksanız alan yok. İmar mevzuatı nedeniyle hâlâ doğalgaz ve diğer hizmetlerden mahrum kalan evler var. Bu temel hizmetler için milletvekilleri bakanların kapılarını aşındırıyor.
Yıldırım Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Oktay Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanlığı büyükşehir belediyesi imar komisyonunda 3 dönem başkanvekilliği yaptığı için sıkıntıların farkında ve çözüm için seçim kampanyası döneminde mesajını vermişti.
Yılmaz'a göre, hızlı göçle ortaya çıkan ihtiyaçlara yerel yönetimlerin zamanında çözüm üretememesi bu sonucu doğurdu. Çözüm ise büyükşehir belediyesi ile birlikte hazırlanacak kapsamlı bir imar planı.
Makamında arkadaşım Adnan Baştopçu ile birlikte ziyaret ettiğimiz Yılmaz'a göreve başladıktan sonraki çalışmalarını sorduk.

İşe yöneticilerin atamalarıyla başlayan Yılmaz, diğer yandan mühendis olmasının da etkisiyle hemen önümüzdeki 5 yıllık dönem için stratejik plan hazırlıkları çalışması başlatmış. Eylül ayına kadar tamamlanacak plan, Yılmaz'ın 5 yıllık yol haritasını oluşturacak.
Yılmaz'ın önceliği ise yeşil bir Yıldırım. Bunun için mevcut projelerin yanı sıra Balabanbey Kalesi ve Külek Şelalesi çevresi için projeler hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Vakıfköy'deki Millet Bahçesi de Yıldırım'ın yeşiline değer katacak. Tabii tarihi mirasın ayağa kaldırılmasıyla ilgili projeler de var. Bu konuda da öncelik Molla Yegan'ın olacak.
Yazının başına dönersek Yılmaz'ın işi zor, üstelik ekonomik sıkıntılar ve bütçe imkanlarının yetersizliği büyük yatırımlar için önemli bir handikap olacak.

MOLLASAHİL'İN FRAPPE KÖŞESİ HAZIR

Bursa siyasetinin renkli simalarından Ali Mollasalih, bu dönemde artık sorumluluk da üstlendi. Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Mollasalih'in makamı aradan neredeyse iki ay geçmesine rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Gelenlerin sebebi ziyareti ise hem kutlama hem de iş talebi.
Bir yandan ziyaretçileri ağırlayan Mollasalih, diğer yandan sorumluluk alanındaki çalışmaları yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda yazmıştım. Batı Trakya kökenli olan Mollasalih'in vazgeçilmez içeceği bir tür soğuk kahve olan frappe. Ramazan öncesi çay ocağına frappe makinesini koydurmuş bile. Bu günlerde çalışmıyor. Bayram sonrası Adnan Baştopçu ile Mollasalih'i bir kez daha ziyaret edip frappenin tadına bakacağız. Yazın sıcak günlerde buzlusu ve dondurmalısı da yapılıyormuş. Meraklılarına duyurulur.

YENİ ASKERLİK YASASI BAYRAM ÖNCESİ ÇIKACAK

Gençlerin merakla beklediği yeni askerlik yasası TBMM'nin önceliklerinden biri. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yasa tasarısını kamuoyuna açıkladıktan sonra Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleriyle iftarda buluşarak onlara da anlattı.
Yeni sistemle askerlik herkes için 12 aydan 6 aya indirilerek, 1 aylık bedelli askerlik kalıcı hale getiriliyor. Bu yıl yaklaşık 30 bin lira olarak belirlenen bedelli askerlik bedeli peşin alınacak. Yeni sistem yasalaştığında, 6 ay askerlik yapmış olanlar terhis olabilecek.
Komisyonun Başkanvekili olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'e süreci sorduk.
Komisyon çalışmalarına bakanlığın yasa tasarısı sunumuyla başlamış. Yapılan planlamaya göre, komisyon sahura kadar çalışıp, bayram öncesi tasarıyı genel kuruldan geçirmeyi planlıyor. Muhalefetin engellemeleriyle karşılaşılmazsa tasarının bayram öncesi yasalaşacağına işaret eden Özen, bedelli askerlik ücretinin yüksek olmasıyla ilgili eleştirilere karşılık da, 'Tasarı çok teknik hesaplamalar yapılarak gerçekleştirildi. Temel askerlik sonrası ücret ödemesi var. Ayrıca, eskiden olduğu gibi yaş sınırlaması da yok. 20 yaşını dolduran bedelli tercihinde bulunabilecek' yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.