Hava Durumu

Zaferi kutlayan Türk Metal’de yeni hedef örgütlenme

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2022 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2022 08:25

Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesini MESS’le zorlu bir sürecin ardından imzalayan Türk Metal Sendikası,  zaferini kutlarken, sektördeki sendikasız işçilerin çağrısına kulak vererek yeni hedefini örgütlenme olarak belirledi.

Sendikal örgütlenme ile mesajı TÜRK-İŞ Genel Sekreteri de olan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak,  sendikanın Osmangazi Şubesi’nin 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nda üyelere seslenirken verdi.

MESS’le imzalanan ve 60 bini Bursa’dan 130 bin metal işçisini ilgilendiren 2021 – 2023 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sonrasında ilk olarak 15 Ocak’ta Gebze Dilovası Şube Genel Kurulunda üyelerle bir araya gelen Genel Başkan Kavlak, bu kez de Bursa Osmangazi Şubesi Genel Kurulunda üyeleriyle buluştu.

Konuşmasında önce sözleşmeyle ilgili süreci değerlendiren Kavlak, ‘Evet, başarmak çok güzel, bir mücadelenin sonunda kazanılmış bir zaferin gururunu yaşamak, yumruğunu sıkıp havaya kaldırmak gerçekten çok güzel ama asıl güzel olan, başarıyla birlikte gelen zaferi paylaşabilmektir’ dedi.

‘Bu zafer, öz evladınız gibi sizindir. Tepeden tırnağa sizindir….’ diyen Kavlak,  konuşmasında,  Atatürk’ün ‘Zafer benimdir diyebilenlerindir” sözüne vurgu yaparak, şöyle devam etti :

‘Sakın aklınızdan çıkartmayın. Şu imzaladığımız toplu sözleşme var ya işte bu, O’nun kurduğu cumhuriyetin bize armağanıdır. Meydanlarda özgürce kendimizi ifade edebilmemiz, direne direne hak arayışımız, demokratik bir ortamda genel kurul yapışımız, özgür irademizle bizi yönetenleri seçebilmemiz ve gerektiğinde, masaya yumruğumuzu vurup çıkmamız mücadele edip, üretimden hakça pay almamız, hepsi, ama hepsi O’nun, yani Atatürk’ün bize bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir’

Sosyal sendikacılığa da vurgu yapan Kavlak, ‘Siz üretirken, siz terlerken, siz yorulurken, ne zaman başınızı kaldırıp arkanıza bakarsanız orada Türk Metal’i göreceksiniz. Yalnızca bu kadar da değil. Kız evladınız üniversiteyi kazandığında, onun için inşa ettiğimiz modern, sıcacık öğrenci yurduyla, yanında Türk Metal’i bulacak. Ne zaman canınız, ailenizle beş yıldızlı bir tatil yapmak istese orada sendikanızı göreceksiniz’ mesajını verdi.

‘SENDİKASIZ İŞÇİLER GEÇİNEMİYORUZ DİYE BİZİ ARIYOR’

Türk Metal’in örgütlü olduğu işyerlerinde iyi ücretler alan emekçileri gören metal sektöründeki örgütsüz işçilerin sendikayı arayarak destek istediğini anlatan Kavlak, bundan sonraki hedeflerini şu sözlerle açıkladı:

‘Sözleşme döneminde ülkenin gündemine oturduk. Herkes bizi konuştu, bizden söz etti. ‘Türk Metal direniyor’ dediler. ‘Onlar alırsa, biz de alırız’, dediler. İşçi sınıfına umut olduk, moral olduk. Çok önemli bir aşamayı geçtik. Büyük bir başarı elde ettik. Ancak bizim için her şey bitti mi? Hayır.

Bizim için mücadele hiç bitmez. Hiç durmaz. Çünkü, ne yazık ki bu ülkede, emekçilerin sorunları bitmiyor. Bu ülkede ezilenler, sömürülenler, hakkı yenenler bizden destek bekliyor. Bize umut bağlıyor. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde iyi ücretler alan arkadaşlarımızı gören Metal sektöründeki örgütsüz işçiler, bizi arıyor. “Asgari ücretle çalışıyoruz, geçinemiyoruz, biz de Türk Metalli olmak istiyoruz” diyorlar. Bundan sonraki mücadelemiz, örgütsüz ne kadar metal işçisi varsa, onları örgütlemektir. Buradan o kardeşlerimize sesleniyorum. Buradan, Çerkezköy’deki Aksa Jeneratör işçilerine sesleniyorum. Bekleyin kardeşlerim, Türk Metal geliyor. Bundan sonra ezilmek yok, sömürülmek yok, bundan sonra, kazanmak var’

Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ’ın yaptığı Osmangazi Şube’nin genel kurulunda, Şube Başkanlığına Mesut Erdem, Şube Sekreterliğine Erdinç Sazbiçer, Şube Mali Sekreterliğine Ali Reşadiyeli, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Ahmet Çelik ve Şube Eğitim Sekreterliğine Serkan Şahinbaş seçildi.

AĞRILI GENÇ BOSNA’DA BALKONDAN DÜŞTÜ, YARDIMINA BURSA VEKİLİ KOŞTU

Bosna’da balkondan düşerek yaralanan Ağrılı Onur Kahraman adlı 26 yaşındaki gencin İstanbul’a getirilmesi öyküsünü görünce aklıma geldi.

Hiç unutmadığım gazetecilik anılarımdan biridir:  1990’lı yıllardı. Almanya’da çalışan ve memleketi olan Diyarbakır’ın Hazro ilçesine ziyarete gelen bir kadın, rahatsızlanınca Almanya’dan kalkan ambulans uçak kadını alarak bu ülkeye götürmüştü.

O yıllarda biz de bu günleri görebilecek miyiz diye gazeteci arkadaşlarla konuşmuştuk.

Son yıllarda özellikle sağlık alanında dünyanın neresinde olursa olsun problemle karşılaşan Türk vatandaşlarının yardımına sağlık bakanlığı koşuyor.

Onur Kahraman’ın yaşadığı ise bunlardan biri. Bosna’ya ziyaret için giden Kahraman kaza sonucu bulunduğu evin balkonundan düşünce omurgası kırılarak ağır biçimde yaralandı. Saraybosna Üniversitesi’nde tedavi altına alınan Kahraman’ın ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ancak çıkarılan 25 bin Euro’luk faturayı Kahraman ailesinin ödemesi mümkün değildi.

Bunun üzerine Kahraman’ın yakınları Bursa Ağrılılar Dernek Başkanı Erhan Öztürk’e, Öztürk de AK Parti Bursa Milletvekili olmasına rağmen doğu ve güneydoğudan da gelen vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya  çalışan Muhammet Müfit Aydın’ı aradı.

Aydın’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya durumu iletmesi üzerine Bosna’ya giden ambulans uçak Kahraman’ı alarak İstanbul’a getirdi. Kahraman’ın Bakırköy’deki hastanede tedavi altına alındığını bildiren Erhan Öztürk, yaşananları sosyal medya hesabından paylaşarak Muhammet Müfit Aydın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.