Hava Durumu

Zamanın ruhu ve Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 08:29

Dünyadaki birçok buluş ve başarı öyküsünün altını kazırsanız, bir hayalle başladığını görürsünüz. Hayalin gerçekleşmesi için yoğun bir emeğin yanı sıra zaman ve mekan olgularının da devreye girmesi gerekir.
Son yıllarda oldukça popüler olan zamanın ruhu kavramı bunu ifade eder.
Nilüfer'de 20 yıldan beri belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Bozbey'in CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ilan edilmesi, hayalin zamanın ruhuyla birleşmesini hatırlattı.
İlk döneminin ardından büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda CHP'nin gözü sürekli Bozbey'in üzerindeydi. Hayali olmasına rağmen Bozbey'in konuya sıcak bakmaması veya başka faktörler nedeniyle bir türlü gerçekleşmedi.
CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında telefonla görüşme imkanı bulduğumuz Bozbey de, 'Yıllardır Bursa'yı yönetmekle ilgili zaten bir hayalimiz vardı. Zaman ve şartları bekliyorduk. Zaman ve şartlar bu dönemde uygun oldu' sözleriyle aklıma gelen düşünceyi doğrulamış oldu.
Bu değerlendirme bir yana Bozbey 20 yıllık Nilüfer deneyimini Bursa'ya taşıma konusunda oldukça iddialı.
Bozbey'e göre, Bursa, Ankara-İstanbul ve İzmir'in tam ortasında stratejik öneme sahip olmasına rağmen marka olmayı bir türlü başaramadı ve asıl kimliği olan Yeşil Bursa'yı da kaybetti. Sorunların temel kaynağı da yıllardır yönetişim sorunu yaşayan bir kent olması...
Sorunların çözümü ile ilgili hazırlayacakları projelerle Bursalıların karşısına çıkmaya hazırlanan Bozbey'in bu konudaki iddiasını da, '20 yıllık yaptıklarımız var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın aynasıdır. Kent adına, Bursa'ya talibiz. Bursalılarla birlikte başaracağız. Bursa'yı gülümseteceğiz' sözleriyle dile getirdi.

Önce Anıtkabir, sonra Bursa buluşması

Bozbey'in adaylığının resmiyet kazanacağı Ankara yolculuğu, Emirsultan ziyareti ile başladı. CHP genel merkezindeki toplantının ardından gelen telefonlara yanıt vermekte zorlanan Bozbey, mesajlarını sosyal medya aracılığıyla duyurdu.
Bugünkü programı ise daha yoğun geçecek. Bursa'dan gelen CHP'lilerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Bozbey, saat 15.00'te Bursa girişindeki Barafakih'te CHP'liler tarafından karşılanacak. Konvoyun sonraki adresi ise Kent Meydanı olacak. Saat 16.00'da Bursalılarla Büyükşehir adayı olarak ilk buluşmasını gerçekleştirecek olan Bozbey ilk mesajlarını da burada verecek.

Türkyılmaz: Gecikmeli de olsa beklenen karar

CHP Parti Meclisi'nde Bozbey'in yanı sıra Mudanya'da Hayri Türkyılmaz, Nilüfer'de ise Turgay Erdem aday olarak açıklandı.
Aslında en çok merak edilen konu Türkyılmaz'ın adaylığıydı. Üstelik bu konuda yapılan spekülasyonlar toplantı saatine kadar devam etti. Oysa Türkyılmaz, ağustos ayından beri yaptığı tüm açıklamalarda adaylığı konusunda tereddütün olmadığı dile getirmiş ve 17 Ekim'deki toplantıda adaylığına karar verildiğini söylemişti. PM sonrası gö-rüştüğümüz Türkyılmaz, 'Gecikmeli de olsa beklenen karar çıktı' sözleriyle açıklamalarının teyit edildiğini dile getirdi.

6 ilçe ittifak görüşmelerine takıldı

Yerel seçim hazırlıklarına en erken CHP başlamıştı. Hatta Gemlik ve Gürsu adayları daha nisan ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bunlarla birlikte 9 ilçenin belediye başkan adayları il başkanlığında 19 Kasım'da düzenlenen törenle açıklanmıştı.
Son durumu Ankara'da bulunan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a sorduk. Mudanya ve Nilüfer ile birlikte adayları açıklanan ilçe sayısının 11'e yükseldiğini belirten Akkuş, 'Aralarında Osmangazi ve Yıldırım gibi büyüklerinin de bulunduğu 6 ilçemiz kaldı. Kalan ilçelerle ilgili ittifak görüşmeleri devam ediyor' dedi.
İYİ Parti'nin Osmangazi konusunda ısrarlı olduğunu kaydeden Akkuş, son durumu şu sözlerle anlattı:
'Bunlar genel merkezin karar vereceği konular. 15 gün içinde yeniden değerlendirme olacak. Bu değerlendirme sonucunda ittifakın listeleri kesinleşecek.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.