Hava Durumu

"Adalet yürüyüşü"nün 17 ve 18. gün nöbeti Bursalı CHP'lilerden

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2017 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 07:56

CHP lideri;
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara'dan başlattığı yürüyüş, bugün 16. gününe giriyor.
Bu yürüyüş;
Öyle görünüyor ki, Cumhuriyet tarihinin 2. büyük yürüyüşü olarak tarihe geçiyor.
Hatırlanacaktır;
1991 yılında, Zonguldaklı maden işçilerinin grevi sırasında Genel Maden-İş Sendikası yönetimi, Zonguldak'tan Ankara'ya yürüyüş organize etmiş ve yürüyüş, işçilerin aileleriyle birlikte 35 bin kişiyle başlamıştı.
Ne var ki;
Bu protesto yürüyüşü, 5. günündeyken jandarmanın yolu kapatması ve sonrasında da müdahalesi ile sona ermek durumunda kalmıştı.

CHP'lilerin;
Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sürdürdüğü yürüyüş, Türk siyasetinde de bir ilk olma niteliğini taşıyor.
Çünkü;
İlk kez bir siyasi parti lideri, partilileriyle birlikte bir kararı protesto etmek için böylesine kapsamlı uzun bir yürüyüş yapıyor.
Bu yürüyüşe;
CHP'nin Bursa milletvekilleri de katılıyor.
Hatta;
Partinin üst yönetimini oluşturan MYK toplantıları da bu yürüyüş esnasında çeşitli güzergahlarda açık alanlarda gerçekleştiriliyor.
Bir taraftan;
Parti ve ülke gündemi masaya yatırılıyor, kararlar alınıyor, bir taraftan da bu toplu yürüyüşle ilgili değerlendirmeler yapılıyor.

Takip edebildiğimiz kadarıyla CHP'nin başlattığı ve 15 gündür süren "adalet yürüyüşü", pek çok parçadan oluşuyor.
Örneğin;
Güzergah üzerindeki veya yakınındaki CHP'li belediyeler ve örgütler, bu yürüyüşe lojistik ve insan desteği veriyorlar.
Mesela;
Bu hafta sonunun yürüyüş güzergahında Sakarya'ya ulaşılacağından, iki günlük destek Bursa'dan Nilüfer Belediyesi'nden ve CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan verilecek.
Planlamaya göre;
Bursalı CHP'liler, hafta sonunda, Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği yürüyüşte olacaklar ve yürüyüş nöbetini devralacaklar.
Kademe kademe gerçekleştirilen yürüyüşte yapılan konaklamalar, yeme içme ve diğer ihtiyaçlar bu şekilde belediyeler tarafından karşılanıyor.
Bu arada;
CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or da, her ilçeden en az 1 otobüs dolusu partili ile hafta sonu yürüyüşüne katılmanın planlarını tamamladı.
Parti Genel Merkezi ile koordineli şekilde gerçekleştirilen bu planlamalar, doğal olarak güzergah üzerindeki ya da yakınındaki belediyeler ile parti örgütlerini de yakından ilgilendiriyor.

Sürdürülen;
"Adalet yürüyüşü"nün önceki günkü güzergahında parti dışından Bursalı isimler de dikkat çekiciydi.
Düzce etabında Kemal Kılıçdaroğlu'nun protestosuna destek vermek amacıyla Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da kurmaylarıyla birlikte katıldı.
Bu doğrultuda DP'nin Bursa İl Başkanı Ali Biliz ve yönetimi de, genel başkanlarını Düzce girişinde karşılayıp, CHP'nin yürüyüşüne katıldılar.
Bu noktada;
Küçük bir hatırlatma da yapalım.
16 Nisan'daki referandumda Demokrat Parti de "hayır" blokunda yer almış, bu blokun lokomotifi olan CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu seçim sonrasında DP lideri Uysal'ı da ziyaret edip desteği için teşekkür etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.