Hava Durumu

AK Parti, CHP ve MHP’nin katıldığı Bursa’daki bu buluşmalar önemli fakat...

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 04:47
15 Temmuz sonrasında;
Ülke menfaatleri doğrultusunda AK Parti ile CHP ve MHP arasında oluşan “Yenikapı ruhu”, yerel bazda da etkisini göstermeye başladı.
Daha önce;
İktidar ve muhalefet temsilcileri ile STK yöneticilerinin katılımıyla Sakarya ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen ve adına şimdilik “dayanışma toplantıları” adı verilen buluşmalardan biri de dün Bursa’da Doburca Tesisleri’nde yapıldı.
Başka bir deyimle;
Yenikapı ruhunu güçlendiren bu geniş çaplı buluşma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı buluşmaya, AK Parti Bursa milletvekilleri, yurtdışında olan İsmail Aydın ile İstanbul’da bulunan Hüseyin Şahin’in dışında tam kadro geldiler.
Yanı sıra;
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de buluşmada olan isimlerdi.
CHP’yi;
İl Başkanı Şadi Özdemir ile milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, MHP’yi de Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve İl Başkanı Tevfik Topçu temsil etti.
***
Vali;
İzzettin Küçük’ün de hazır bulunduğu kent ve ülke gündemli buluşmanın bir başka özelliği de, bu kez STK temsilcilerinin bulunuyor olmasıydı.
Mesela;
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BESOB Başkanı Arif Tak ve Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da buluşmaya davet edilen isimlerdendi.
Keza;
Bazı sendikaların yöneticileri de, çalışma hayatına dair talep ve düzenlemeler için buluşmaya katılanlar arasındaydı.
***
Görebildiğimiz kadarıyla;
Tekrarlanması istenen “dayanışma toplantısı”na katılanlar, bu görüş alışverişlerinden memnun.
Mesela;
Toplantı sonrasında görüştüğümüz isimler, gerek kent gündemine, gerekse ülke gündemine dair bilgilendirmeler ile sorunların üzerine ortak akılla gidilebilecek olmasına dair umutluydular.
Sadece zamanlama ve gündem sorunundan dert yandı bazı katılımcılar.
Asıl olarak;
Bursa sorunlarının masaya yatırılmasını beklediklerini ama süre planlaması olmadığı için, biraz eksik kaldığını belirttiler.
Nitekim;
2.5 saatlik buluşma süresinin yeterli olmadığını, sadece siyasi temsilcilerin bir araya gelmesinin daha yürütülebilir olacağına dikkat çeken bazı katılımcılar, yine de umutluydu.
Aslında;
Bu eleştirinin haklı yönü de var.
Çünkü;
Bursa sorunlarının masaya yatırılması ve karşılıklı bilgilendirmeler için planlanan bu buluşmanın, sadece siyasi isimlerle yapılabilir olmasının pratik avantajları var.
Keza;
Gündemli bir buluşmanın olması, katılımcıların hazırlık yapmasına da yol açabilir ki, şimdilik bu aşamaya gelinmediği görülüyor.
Yoksa;
Mesela BTSO Başkanı Burkay’ın toplantıda ifade ettiği gibi Bursa’nın 81 il arasında ihracat şampiyonu olması buna karşın maliyetlerin düşürülmesi talebi, elbetteki önemli.
Tıpkı;
Sendika temsilcilerinin, çalışanların kıdem tazminatlarının kaldırılacağı iddiasına yönelik endişelerini iletmeleri gibi.
Veya;
Yenişehir Havaalanı’nın kargo taşımacılığının merkez üssü olması gerektiğine dair görüşler gibi.
Ancak;
Bu tip sunum veya taleplerin iktidar yöneticilerine başka bir platformda değerlendirilmesinin daha yerinde olacağını düşünüyoruz biz de, bazı katılımcılar gibi.
Söz konusu başlıklar elbetteki Bursa’nın sorunları veya beklentileri ancak, bu buluşmaların siyaset haricindeki bu denli geniş yelpazeye açılması, başta CHP ve MHP Bursa milletvekilleri ile il başkanlarını, sunum dinlemekten öteye, ortak akla götüremeyebilir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.