Hava Durumu

Altepe "evet taksi"de kararsız seçmenlere "evet" sunumu yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2017 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 04:37

Adım adım yaklaşan 16 Nisan'daki referandum öncesinde, kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı, dün itibariyle Bursa'da farklı bir uygulamaya başladı.
Daha doğrusu;
Farklı bir propaganda yöntemine başladı.
Kısa bir süre önce, Bursa Temsilciliği görevini devralan Fatih Kaya ve ekibinin organizasyonuyla, Bursa caddelerinde "evet taksi" uygulaması başladı.
Yani;
AK Parti'nin referandum çalışmalarına ilave olarak, TÜGVA yöneticileri, halen kararsız olan Bursalı seçmene direkt anlatıma geçti.
Bu amaçla da;
"Evet taksi"nin ilk günkü araç içi sabit konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ydi.
"Evet taksi"nin seçim taksiden farkı, konuğun aracı kullanmaması, arka koltukta sürekli oturuyor olması ve araca binen Bursalılar'la sohbet etmesi.
***
Bu amaçla;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dün gün boyu gezen "evet taksi"nin içinde oturarak, araca binen Bursalılar'a referandumda "neden evet denilmesi" gerektiğini anlattı.
Bu yönde;

Araç, Bursa turuna başlamadan önce hem TÜGVA yöneticisi Fatih Kaya, hem de Başkan Recep Altepe ile "evet taksi" içinde bir süre sohbet ettik, biraz da tur attık.
Altepe;
"Evet taksi"ye ilk yolcuyu almadan ilk sunumunu bize yaptı.
Daha doğrusu bir seçmen olarak "neden evet" denilmesi gerektiğini anlattı.
Altepe'ye göre;
Türkiye çok kritik bir çizgide.
Ve bu çizginin 16 Nisan'da aşılması halinde, Altepe'ye göre taşlar yerine oturacak, yıllar sürecek siyasi ve ekonomik istikrar gelecek.
***
"Evet taksi"deki sohbetimizde, "tek adam" ifadelerine de karşı çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı'na göre, yeni sistem ile tek adam değil, içeride ve dışarıda daha atak ve etkin bir Türkiye Cumhuriyeti yönetimi olacak.
Başkan Altepe;
Kararsız seçmenlerin, son günlerde Avrupa'da yaşananlara da bakması gerektiğini anlattı.
Bu yönde;
Avrupa ülkelerinin ısrarla "hayır propagandası" yapmakla, Türkiye'nin güçlenmesini istemediklerini artık açıkça gösterdiklerini ve bu yaşananların da kararsız seçmenler tarafından iyi görülmesi gerektiğini anlatan Altepe'ye göre, Türk seçmeni istikrardan yana olduğunu 15 yıldır gösteriyor.
***
Söz konusu "evet taksi", referandum süresince Bursa caddelerinde dolaşıp, binen yolcu nereye gitmek istiyorsa oraya ücretsiz götürecek.
Bu esnada da;
Araç içindeki belediye başkanı, milletvekili ya da bir bakan, yolculara 16 Nisan'da oylanacak olan yeni sistemi anlatacak.
Bu uygulamanın evet blokuna şöyle bir avantajını da gördük dün.
Bir ara;
"Evet taksi"ye üniversite öğrencileri bindi.
Haliyle karşılarında Başkan Altepe'yi görünce şaşırdılar.
Siyasi gelişmelerden, biraz bihaber oldukları görülen öğrencilere Başkan Altepe net anlaşılabilecek bir sunum yaptı.
Birisi ilk kez oy kullanacaktı, diğeri ikinci kez, üçüncü öğrenci de biraz bir şeyler biliyordu görebildiğimiz kadarıyla ama kararsızdı.
Altepe;
Görükle'ye kadar öğrencilere o kadar net ve açık bir sunum yaptı ki dikkat çekiciydi. Öğrencilerin araçtan indiklerinde verdikleri "evet" sözü, TÜGVA yöneticilerini de sevindirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.